41

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Leo, ik wou daarstraks nog schrijven, moest ik een locatie moeten uitkiezen om in de luwte iets te doen, afgeleid tijdens het lawaai van een overval, zoals een dumping van een lichaam met zo weinig mogelijk getuigen door middel van bijvoorbeeld een camionette of met het voertuig van Finné of beiden, dan zou het het daar zijn en nergens anders op de parking. Zou jij die de locatie zo kent, ook dit gevoel hebben? Die plaats zou ik nemen?

42

(732 replies, posted in 1982)

Toch even benadrukken, hoe leuk dit ook kan zijn, dat elke nieuwe informatie die het dossier echt kan vooruit helpen, dient te worden overgemaakt aan de onderzoekscel. Dat hoort in de eerste plaats niet thuis op dit forum. Dat kan later nog altijd.

43

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Toch weer opvallend, mooie beelden in kleur » YouTube

Zet het even stil. Op minuut 1.41 en 1:42 Finné, neerliggend, droeg blijkbaar halfsmouw hemdje. Bloed onder oksel, mooi ingetrokken in hemdsweefsel, maar geen spatten, druppen, niets op grond, in de mogelijke vuurrichtingen, op de wapen, enz. Zijn leren schoenzolen? Poederdroog. Zeer bizar.

44

(732 replies, posted in 1982)

Insp. Witse wrote:

Most of the international division clients from Robert Gray were right-wing governments tied closely to the intelligence community or businessmen with the same associations.

Voldoende personen in België om de klantenportefeuille aan te vullen. Niet vergeten dat chantage zoals bij het dossier Pinon één van zijn hoofdspecialiteiten was.

Voor een onnodige simpele geluidsdemper die niet beter was dan wat er bestond en beschikbaar was, voor een wapen dat compleet uitgerangeerd en nutteloos was vanaf zijn concept al in de jaren 60 en toen eind jaren 70 productiegewijs al dood was buiten enkele aftersales firmaatjes die er voor de Amerikaanse verzamelaar nog wat maakten.

Daar zal nogal een markt voor zijn. Ja, paar extreme verzamelaars. Maar niet voor professionals op zoek naar een ietwat betrouwbaar wapen.

Just Chuck Norris had er nog 2 nodig voor een film op te nemen over MIA Amerikaanse veteranen in Vietnam. smile Het oneindig herhalen van teksten van anderen brengt de waarheid niet dichter.

45

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Dan kan die Engelse vrouw een mooi stukje toneel spelen in haar interview. Er zijn geen enkele verbale of non-verbale signalen om aan haar getuigenis te twijfelen. Maar los daarvan spelen persoonlijke getuigenissen voor mij in een analyse niet eens mee.

Of Finné vermoord is ergens anders of op de parking een eenvoudig slachtoffer is, is helaas wel van doorslaggevend belang voor de factor "manipulatie" in de 2de fase van de bende. Want als deze liquidatie opzettelijk was, zou het kunnen betekenen dat de dood van Finné het enige motief was van de 3 raids in 1985. De rest collateral damage in de ogen van de daders.

De 2de raid diezelfde avond na Overijse was niet meer dan een soort van bevestiging om elke criticaster die zou maar durven beweren dat de bende niet terug was "buitengereden" de mond te snoeren. De mythe te laten herboren worden. Welke journalist die het begrip "de bende" mee had gecreëerd, zou dat nog durven tegenspreken.

De 3de aanval (Aalst) enkel bedoeld om het dossier over te hevelen naar een ander gerechtelijk arrondissement en zelfs een andere landstaal. Iedereen die enige voeling had met justitie wist welke gevolgen dat zou hebben. Enkel nog een zwart schaap zoeken die men in dat gerechtelijk arrondissement graag wou "pakken" (Aalst is niet zomaar gekozen) en de koppeling maken tussen de eerste golf en de 2de golf door het aanreiken van bewijsmateriaal en on-oplosbaarheid is gegarandeerd. Stel je voor dat er ook nog een flauwe grapjas zou gebeld hebben naar een plaatselijk radiostation met de mededeling groeten van ... Nee da's waar, het is nog gebeurd ook.

Manipulatie begint doorgaans bij aanvang.

46

(732 replies, posted in 1982)

Vrij logisch niet, ook sportschutters, wapenliefhebbers, enz. Iemand die op zoek is naar veevoeder voor zijn kippen, komt niet bij een wapenhandelaar als Dekaise.

47

(313 replies, posted in Slachtoffers)

the end wrote:

Of het hart nog seconden geklopt heeft, betwijfel ik, en of de nieren effectief geraakt zijn weten we niet. Het ziet er zo niet uit. Plus hij ligt op zijn rug bovenop zijn eerste wonde.

Ik denk dat het weinig zin heeft om hier verder op in te gaan. Als je door de bodem van een gevulde emmer een reuzengat schiet, dan loopt de emmer leeg. En ja, beste the End, ook zonder hartslag krijg je massief vochtverlies bij een groot gat. Dat begrip noemt namelijk communicerende vaten en zwaartekracht. Als Finné al 14 dagen dood was natuurlijk niet meer, maar daar gaan we niet van uit.

48

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Veel meer dan op andere foto's zie je niet, buiten (nogmaals, sorry voor de herhaling): geen zichtbare lichaamsvochten, ook niet na afmaakschot met jachtpatroon Riot Gun 9 bollen chrevrotines in de nierstreek.

Niet alleen de schotwonde zelf maar zeker de uitschotwonde moet zeer groot geweest in de zone. Geen lichaamsvochten ondanks de aanwezigheid van de nieraders die in de venae cavae uitkomen, de grootste bloedvaten in het lichaam, dunne en dikke darm, enz...

Indien het parket over foto's beschikt waarbij het lichaam van Finné opgetild is en het onder zijn lichaam geen hoop zachte smurrie is om het beleefd te zeggen, zeer extreem vochtig, dan is hij niet ter plaatse gedood. Het vocht zou er bij manier van spreken langs zijn broekspijpen moeten uitlopen, met excuses voor de woordkeuze voor de nabestaanden. En dat is op deze foto's niet te zien.

Dus als het parket en de onderzoekers deze foto's wel hebben, dan kennen ze zonder enige twijfel de waarheid rond het werkelijke moment van overlijden. Niet door de waarnemingen later op de autopsietafel.

Secundair, de auto en de ruiten achter Finné zijn niet beschadigd. Geen schotje op te zien.

En het heeft wel heel wat consequenties, want als Finné bewust daar gelegd is, cover up, dan is het richtingbepalend in het volledige onderzoek betreffende de aanvalsgolf in '85 en de eventuele manipulaties.

49

(732 replies, posted in 1982)

Wanneer kan eindelijk eens opgehouden worden met het fake news dat Dekaise een super nieuw speciaal type geluidsdemper zou willen ontwikkelen of ontwikkeld had. Een geluidsdemper maker is voor een wapenmaker niet moeilijker dan een knalpot maken door een gespecialiseerd automecanicien voor een auto. Dat er éne pipo was die voor een Ingram een geluidsdemper wou laten maken en daar via de reguliere markt niet aangeraakte ok, maar toch geen honderden of je leest wel eens duizenden. Voor een imaginair leger met als aanvalswapen Ingrams dat niet bestond? Ik wil het toch wel eens horen wat was er zo speciaal aan de geluiddemper van deze wapenhandelaar. Er gaan niet veel antwoorden komen omdat die er ook niet zijn. Dekaise zal wel een doeltreffende geluidsdemper voor een Ingram kunnen maken hebben, zonder twijfel, maar dat kunnen en konden er honderden, zelf in het pré-cnc-machine tijdperk.

Dekaise was een goede wapen-mekanieker, had gouden handjes om in olie en vet aan wapens te werken in zijn toen beperkt ateliertje, maar daar houd het bij op. Complottheorie bedenkers willen er persé een groot internationaal wapenhandelaar van maken, maar dat is lachwekkend.

Hetzelfde geldt voor de kogelwerende vesten in Temse. Niet meer dan een fabrikant van aanverwante producten die er wel een markt in zag en aan het experimenteren was. Zijn andere ook Belgische collega’s-fabrikanten in die sector gingen het nu ook niet op een bordje presenteren.

Het gaat over modificaties binnen het gamma van kogelwerende vesten, niet meer niet minder. Met minimale resultaat-verschillen. Al 40 jaar. Steeds zoeken door deze fabrikanten naar optimalisatie van impact, penetratie en elasticiteit weefsel en wat esthetische vormgeving. Niet over spectaculaire super vesten binnen die klasse. Dat is je reinste flauwekul. Hier ook dezelfde vraag, wat hadden de vesten uit Temse wat andere kogelwerende vesten in die klasse niet hadden? Niets.

Daar ligt de oplossing niet. Als je wil kan je alles met alles linken.

50

(782 replies, posted in Westland New Post)

Bakerstreet 221B wrote:

Bovendien, Zenga, chan;
c=3, h=8, a=1, n=14;
3+8+1+14=26;
2+6=8
‘8chan’ Staat dus voor ‘88’ bij diegenen die nazinumerologie hanteren.

Allez Zenga, versta je nu Bakerstreet niet smile wink

Z=26
e= 5
n=14
g= 7
a=1
26+5+14+7+1=53
5+3 = 8

Voila sé, weeral gratis en voor niks een nazi symbool gevonden. smile

En het is van vandaag 17/8 of 1+7 = 8 en nog een acht, das 88. Nog een gratis mega-nazisymbool. smile Hopelijk is het snel morgen. smile