101

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Kinderen als vooropgesteld target? Om de overval nog ernstiger en dodelijker te laten lijken als dat hij al was? Waarom kind in Eigenbrakel niet en Overijse wel? 2 verschillende ploegen? Op kinderen schieten met een smile op uw gezicht in Aalst is een ander type dader dan tijdens de eerste wave?

102

(156 replies, posted in 1980-1989)

daar stonden vroeger toch allemaal van die oude en dikwijls verlaten fabrieksgebouwen waarvan de meeste ondertussen opgeruimd zijn? Ik hoop het niet maar dit lijkt mij een Roberreke doen. sad

103

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Bloed of geen bloed? Hulpverleners en politieagenten uit Overijse kunnen daar een sluitend antwoord opgeven. Lichaam gedeponeerd? Daar valt wel een antwoord op te verzinnen denk ik. Net zoals voor alle andere afrekeningen in deze dossiers. En dat zijn er nogal wat. Maar waarom 2 overvallen vlak na elkaar op 1 dag? Dat wijkt af van de gewoonlijke aanpak van de daders. En waarom net die winkels en geen andere locatie? Waarom wordt na Eigenbrakel de snelle politie interventiewagen van Oudergem tegengehouden om uit te rijden? Wat is de rol van de loods in Jezus-Eik? Ook de reactie van inwoner Mendez na Overijse is sprekend.

104

(718 replies, posted in 1982)

Ik dacht dat de opsporingsdiensten van Waver goed werk leverden en ontgoocheld waren over de verwaarlozing en niet opvolging van andere diensten. Sommigen spraken toen al van sabotage. Ik denk dus niet dat de naam van die getuige ooit ergens zal opduiken. Laat staan dat ze iets met zijn informatie gedaan zouden hebben. Maar als het daadwerkelijk een cursist van Calmette is, wat zegt ons dat dan? Ik neem aan dat Calmette aan meer dan alleen extreem rechtse fanaten "cusus" gaf.

105

(136 replies, posted in Speurders)

De strafmaat van Beijer (en andere deelnemers?) was inderdaad zeer licht tov de gepleegde feiten. Schieten om te doden op een rijkswachter + familie. Regardsless of het om foto's of drugs ging. Het slachtoffer was een rijkswachter, dat verzwaard de strafmaat. Beijer en andere verdachten hebben inderdaad weinig of niets in de weg gelegd gekregen tot vandaag toe. wat zegt dat over de majoor? Zou een afrekening uit het drugsmilieu (dus zonder politiek luik) tov een officier van rijkswacht, dan anders gestraft worden, lees lichter, dan een afrekening omwille van extreemrechts of pedofoto's?

Los staand van de majoor, daarom kunnen die foto's of video's wel bestaan hebben Bert, en bij meerdere personen. Waarom geloof jij in het algemeen het Bende van Nijvel-verhaal niet in balletten pistes als motief? Is dat zoveel ongeloofwaardiger dan extreem rechts, CIA en andere drugs- en wapenleveringen?

106

(21 replies, posted in Andere Personen)

Die ringen kunnen hem natuurlijk op de misdaadscene plaatsen.maar wat als hij ze gewoon 5 minuten in zijn broekzak gestopt heeft, kwestie van toch niet te dom te doen. Hij is herkend door de cafébazin en heeft informatie ivm de frigo die alleen een deelnemer kan weten. Dat het slachtoffer hem kende lijkt mij niettegenstaande de maskers een risico. Tenzij je er weer heel gerust in bent.

107

(136 replies, posted in Speurders)

Nu verbaas je me bertlagaisse. Neem jij Vernaillen dan niet serieus? Buiten de majoor zijn er toch nog pistes over mensen die geliquideerd kunnen zijn omwille van organisatie, deelname, foto en films van deze steeds decadenter wordende feestjes? Sexfoto's van politici met minderjarigen blijf ik steeds explosief vinden, ook vandaag. Het zou even goed kunnen dat sex, lies and videotapes en het voorgeborgte van de pedofilieschandalen in de jaren 90 de hoofdspil waren en dat extreem rechts, wapensmokkel, CIA en andere destabilisatie technieken erbij betrokken werden als 1/ mooi meegenomen en 2/ prima misleidingen voor het dossier. Of omgekeerd, wie zal het zeggen of weerleggen.

108

(21 replies, posted in Andere Personen)

Denkt u dat iemand die herkend was op straat en op de koop toe doodleuk een pint gaat drinken in de buurt, zijn ringen uitdoet voor niet eens een overval maar een afrekening plus autodiefstal? Heeft men ook niet het hospitaal gebeld om te vragen naar de toestand van de restaurantuitbater? En verteld dat ze werk kwamen afmaken? Ofwel ben je niet slim ofwel ben je er gerust in.

109

(504 replies, posted in Algemeen)

Ik schat dat er in totaal veel meer dan 28 slachtoffers zijn van wat wij gemakkelijkheidshalve de Bende van Nijvel zijn gaan noemen. Denk ook aan vermoorde/verdwenen daders en andere van ver of nabij betrokken trawanten. Er zal steeds een verlenging uitgesproken worden over dit dossier, niet alleen tot iedereen dood is maar ook om de rechtstaat België in leven te houden. Ik ga er van uit dat de feiten nog niks zijn in vergelijking met de motieven, zelfs door een bril anno 2019. En indien het ooit vrijkomt zal het mager zijn want dossiers verdwenen, uitgekuist, verbrand net zoals het geld.

110

(23 replies, posted in Organisaties)

De wapenhandelaar leeft nog. De vraag is hoe de overval in Waver en wapenhandel te koppelen aan Bende van Nijvel en de gekende trawanten. BOB Waver is steeds geboycot geweest in zijn onderzoeksdaden. Hun onderzoek naar de overval bracht andere operaties in gevaar neem ik aan? dit is geen directe link met de Bende van Nijvel.

Wat mij altijd blijft verbazen is de vlucht van de Santana. Ik ken de streek zeer goed, de baan naar Overijse is/was een racebaan met veelvuldige en snelle vluchtmogelijkeden links en rechts. Je rijdt daar 200 km/u. Iedereen kan daar een R4 op afstand zetten in no time of verloren rijden. Toch zou dit een Santana niet lukken? Komaan zeg. Dit was gewoon een kat en muisspel. Ze rijden via waversesteenweg, centrum overijse en frans verbeeckstraat naar Hoeilaart. Nog steeds rijdt iedereen langs daar die naar avenue louise (beau site) wilt gaan. Je passeert Tumulidreef en Korporaaldreef en als je iets wilt achterlawilt is Dr Descheid is om de hoek.