141

(94 replies, posted in 1990-1999)

Een officiële getuigenverklaring of zoiets neerleggen bij het gerecht en hopen op goodwill of breed in de pers is de enige mogelijkheid om ermee naar buiten te komen. Riski business natuurlijk. Politiek, politie en gerecht bekijken forumgangers misschien als op sensatie beluste schrijvertjes. Zij vergeten het liefst alles wat voor de politiehervorming gebeurd is en al zeker als Bende van Nijvel, rijkswacht en belangenvermenging ermee gemoeid zijn. Je moet maar eens een slachtoffer zijn in België. Is er zo geen nieuw departement dat oude onopgeloste zaken herbekijkt?

142

(40 replies, posted in Hypotheses)

Er wordt op het forum inderdaad veel gegoocheld met en teruggevallen op het herkauwen van boeken en krantenartikels. Deze situatie ontstaat als er gedurende meer dan 30 jaar vanuit justitie en politiek geen enkele communicatie of update van het onderzoek gegeven wordt. Hoe meer theorieën en complotten er ontstaan, hoe liever zij het hebben. Diezelfde schrijvers en journalisten zijn het ook beu. Binnenkort is het geschiedenis.

143

(753 replies, posted in 1985)

Iemand ooit gehoord dat “de Golf” gezien is in Overijse op De Hengstenberg en in Hoeilaart in de wijk Pitoresk, een poepsjieke wijk achter de restaurant van Pierre romeyer?

144

(154 replies, posted in Hypotheses)

the end wrote:
Kees BK wrote:

PS. Ik wil er alleen aan toevoegen dat er naar mijn mening, met alle respect voor de aanhoudende en mooie inzet van forumlid LEO geen enkele ballistische aanduiding of strategische aanwijzing is voor het gebruik van goed getrainde militaire krachten. Om wat ongewapende burgers neer te schieten moet je geen zwaar getraind militair zijn. Voor een special force lid geldt : one bullet, one dead..

Hou er rekening mee dat het over de jaren 80 gaat, plus bepaalde eenheden leren meer dan 'one bullet one dead'. Slachtoffers specifiek verwonden met als doel een psychologisch effect te bekomen hoort daar ook bij. Op het forum staan namen van personen die die technieken kenden. Laat het duidelijk zijn de killer of gebruiker van de RG1 verwond of schiet op een heel merkwaardige manier en dood alsof het niets is.


Inderdaad the end, weerloze mensen in de rug schieten, van kortbij een kind in de verschrikte ogen kijken en toch de trekker overhalen, schreeuwende vrouwen vol lood pompen,... dat is niet aan iedereen gegeven. En tot 3 maal toe. En dan daarmee kunnen verder leven zonder je daden op te eisen. Ik zou wel eens graag een profiler hiermee bezig zien. Dan kan je verdachten aftoetsen aan het profiel .

145

(154 replies, posted in Hypotheses)

Kees BK wrote:

Beste AJ;

voor vorm en inhoud krijg je van mij alvast een mooie 6/10.
Nu nog te de zware thema's zoals strategie van de spanning, raketten en politieke macht er uit werken en zoeken naar veel simpelere alternatieven en wie er met de schuld moest gaan lopen en je bent er. Niet vergeten dat het Belgische centrum voor gelijke kansen van broeder Leman al heel snel na de aanslagen stond rond te bazuinen dat het vooral politieke motieven waren. Iemand met een slecht karakter zou dat lijkenpikkerij durven noemen, maar gelukkig hebben we geen slecht karakter. En daar is door velen op verder gebreid. Want kranten en weekbladen moeten gevuld worden. En "de" bende, bestaat niet. Ze is gecreëerd door de media na de mislukte inbraak/overval in Nijvel. 
In ieder geval je hebt absoluut gelijk met je woorden selecte groep. Als die groep te groot was, was het allang uitgekomen. Allerlei zeer erge misdaden waren ontegensprekelijk in die periode prominent aanwezig en elke crimineel kende zowat elke crimineel, dat is logisch, want ze hebben een gemeenschappelijk vakantiehuisje, de gevangenis. Maar daarom niet alle feiten hebben zoals je terecht aanhaalt iets met deze organisatie te maken.

Het moeilijkste wat er is voor justitie en speurders is, is  moeten zoeken achter iets wat niet bestaat. Dat lukt nooit.
En dat geeft nu net de aanleiding tot de wildste speculaties en complottheorieën, de gekste eerst. Verwonderlijk dat het monster van Loch Ness nog nooit vernoemd is :-)., want volgens mij bracht die ook een soort hitlergroet, althans op de enige onduidelijke foto die er beschikbaar is.

Dus ik lees met veel plezier je volgende tussenkomsten.

VERMEULEN

PS. Ik wil er alleen aan toevoegen dat er naar mijn mening, met alle respect voor de aanhoudende en mooie inzet van forumlid LEO geen enkele ballistische aanduiding of strategische aanwijzing is voor het gebruik van goed getrainde militaire krachten. Om wat ongewapende burgers neer te schieten moet je geen zwaar getraind militair zijn. Voor een special force lid geldt : one bullet, one dead..


Niet akkoord. Het waren zeker geen pannenkoeken die in 85 actief waren want na 30 jaar is nog steeds niets geweten,  niemand opgepakt en zelfs geen , belangrijk , wapen gevonden. Wel prulwapens en briefjes en checques om linken doelbewust te leggen en het verhaal van de bende te maken.
Neen, dit waren geen lompe dieven die buiten hun konfortzone gingen.

Als het een staatsgreep of zoiets was , dan is het faliekant mislukt nietwaar en stop je niet na Aalst.

146

(40 replies, posted in Hypotheses)

Mag ik is een voorstel doen. Chercher la femme of in deze zaak les femmes. Al dat mannelijk buskruit van de kop van de piramide tot de voet had een moeder, vrouw of een lief of meerdere. Deze (ex-) geliefden en moeders aan het spreken krijgen zal nuttige informatie geven. Sommige liefjes mochten hold-up geld behouden en een café beginnen. Is dat ook niet lachen met de slachtoffers?

België, zou het beter zijn in zeg maar Nederland? Duitsland? Of bestaan dergelijke justitie en politie onmacht toch enkel in België?

147

(40 replies, posted in Hypotheses)

Ik kan er mij grotendeels in vinden. De slachtoffers moet geld en berusting gegund worden. België zal nooit mogen weten wat de kloe is, binnenkort is iedere nog levende piramide deelnemer dood.

Wie waren dan de speciale targets in '85 buiten Finné in Overijse? Er is zelfs na zijn moord bij hem ingebroken. Hij droeg een wapen. Waarom? Bij de andere 2 van de tweede golf waren geen CEPIC-leden vermoord toch. En de andere CEPIC'ers zijn vermoord in de eerste golf. Volgens mij kan je CEPIC evengoed vervangen door roze balletten in de ergste graad.

Waarom geen Carrefour of zo? Een schoolplein? Station? ...

Warenhuismoorden: Als je een staatsgreep wilt plegen, waarom stoppen na Aalst? Dan is die toch snel mislukt of Is er betaald door Delhaize? Of was de opdracht = uitschakeling Finné, na Overijse afgelopen en hebben ze er nog 1 voor en bijgedaan om politie op de verkeerde motief pistes te sturen?

De tweede groep uitvoerders en vooral in Aalst schoten volgens kenners de bendeleden zo slecht. Strookt niet met bovenstaande elite groep tenzij ze met opzet in de muren schieten en van close range missen? Feit is dat niemand gepakt wordt en de wapens op wat grut na om linken te leggen, nooit gevonden worden.

En wat dan te denken van de moord op Mendez? En zijn gedrag in '85?

148

(96 replies, posted in Speurders)

Is hij een slachtoffer van de Bende van Nijvel of van het onderzoek? Ik denk vooral aan familie en vrienden

149

(52 replies, posted in Wagens)

Dus een genre Cardoen-auto. Stock opkoop, nieuwe of recente occasie uit alle Europese landen.

150

(412 replies, posted in Plaatsen)

Bedankt FreCR. Kan je er mij een paar interessante meegeven? Ben nog niet zo lang op het forum en ben van de streek.

Is de Koedalstraat 23 ook bekend?