België is een surrealistisch landje. Hier kon in die tijd alles. Daarom blijven we best bij de 4 voorwaarden: is er een misdrijf, is er een slachtoffer, is er een wapen, is er een motief en is er een bewijs (bekentenis, getuigen). Wat die 2 laatsten betreft, duisternis, toch voor ons, de bevolking.

Daar iedere betrokkene al 30 jaar zwijgt... of overleden is, daar er niks uit het milieu kwam wegens schrik of toch niet tot ons weten, daar misleidingen en sabotage schering en inslag zijn, denk ik wel dat we het hogerop moeten gaan zoeken wat betreft de beschermheren maar niet te ver voor de uitvoerders. Er zijn in dit land geen 100 mensen te vinden die vrouwen, kinderen met een smile afknallen. Misschien is de Bende van Nijvel wel voor een stuk een afrekening en een afleiding voor andere misdrijven die toegedekt moeten blijven, uit staatsbelang?

162

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Het is inderdaad raar dat delta of Philippe v in 86 niks afwisten van de getuigen pv’s van 85 maar een ex collega bob’er wel.  ik geloof niet in miscommunicatie. Zelfs niet in tijden van typemachines en carbonpapier. Waarom anno 2019 2 speurders oppakken voor iets van 86? Volgens Hilde was delta al 14 dagen met een sonar aan het zoeken naar een golf en vest om PDS te linken. Maar die sonar documenten zijn verdwenen in Charleroi ! Er is in de zaak bnv veel bewijsmateriaal verdwenen. Oa een ingram wapen uit een verzegelde zak en een deel van het dossier.

163

(1,135 replies, posted in 1983)

De manier waarop dat koppel afgemaakt is is niet normaalmqar hoe kon de bende wetendat ze daar en op dat uur gingen tanken? Een gat branden = voorbereid. En na de moorden doodleuk nog wat olie en koffie meegraaien terwijl de politie aankomt! De Mercedes stelen, waarom? Dat koppel was geen gewoon koppel he. Feit = de gebruikte wapens. Et zijn mij net iets te veel moorden die lijken op een afrekening : vandeneynde, de Griek, van camp, polen, fourez dewit, zelfs finne als je wilt. Behalve de polen toch allemaal mensen uit een bepaald brussels milieu waar ons ons kent.

164

(784 replies, posted in 1982)

Van Den Eynde is geëlimineerd net zoals Finné, Fourez/Dewit, Van Camp, Angelou, en het koppel Szymunik. Waarom deze executies? Zonder geldgewin maar met een goeie rede. Was José ook geen ex-taxichauffeur in Brussel net als Angelou? Deze mensen hebben soms rare ritjes te doen, vooral in die tijd. Horen, zien en zwijgen is soms niet genoeg.

165

(122 replies, posted in Speurders)

Er klopt iets niet in gans dat recente Philippe v verhaal. Lees vanaf p132 het boek van h geens opnieuw . Al 14 dagen was delta vanaf Brussel het kanaal met sonar aan het dreggen naar een grijze golf en vest van PDS  als een collega melding maakt van de pv’s van de getuigen ‘85 die iets gezien hebben na de overval Aalst aan de zwaaikom. Delta had die pv’s niet!!! Delta duikt opnieuw met 9 duikers en vindt de zakken. Iets later wordt delta van de zaak gehaald!!! In 2012 al vindt cel Waals Brabant dit duiken  verdacht en beschuldigd delta net niet van ze der zelf ingelegd te hebben.
Maar er waren pv’s van de 2 getuigen verdomme!!! Stel eerder de vraag waarom delta die belangrijke getuigenverslagen niet had alhoewel zij met Aalst bezig waren. En waar zijn de sonar documenten naartoe? Ofwel heeft Hilde geens foutieve info in haar boek ofwel worden hier foutieve oude koeien bovengehaald om de  media te misleiden. Er is geen tip of tipgever, er zijn pv’s.

166

(51 replies, posted in Roze Balletten)

De Basis wrote:

Ik weet niet of dit al op het forum staat en of het in deze topic past maar dit vind ik toch wel zeer interessant » wlstorage.net/file/ (PDF), vanaf pagina 1218.

Voor wat ge daar in aantreft van X2 en vooral X3 bestaan geen woorden. Kan dit waar zijn! Al die politiekers, koningen en prinsen.

167

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ordediensten van die orde voeren opdrachten uit, stellen geen vragen en zwijgen. alhoewel ik mij kan inbeelden dat indertijd de gp wat graag de rijkswacht in diskrediet zou willen gebracht hebben. Alhoewel ze veel wisten, hebben ze dat nooit gedaan.

Het zou inderdaad goed zijn mocht men de vroegere lokale politie en rijkswacht mensen aan het woord laten, maar naar ik hoor heeft men hen toen nooit veel gevraagd.  Als dergelijke zware bandieten en dubieuze slachtoffers in de gemeente wonen waar schietpartijen, schietstanden, partouzes, achterbanken, loodsen, kapotte nummerplaten, uitgebrande Santana’s en zelfs een raid plaatsvinden, dan moet je je op z’n minst vragen gesteld hebben. Je moet dat allemaal door een bril van 85 bekijken zegt men mij, Politie versus rijkswacht en gerecht, den bob was oppermachtig, Ik heb toen ooit een rapportage op de BRT gezien waarin de politie commandant verschillende feiten aanhaalde. Maar als het gerecht of Brussel er niks mee doen! Die mannen zijn met pensioen en velen al overleden.

168

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ronquières was '86. De loods pas veel later bekend. Dat het dossier naar Franstalig België moest is duidelijk, men had daar meer invloed. Dit zegt genoeg over “de organisatie”.

169

(122 replies, posted in Speurders)

Ik blijf toch zitten met de vraag waarom iemand, in opdracht wellicht dergelijk zwaar belastend materiaal, nog geen jaar na Aalst, nu net daar op die bekende plaats gaat droppen, getipt zijnde dat men gaat duiken of zelf tipgever zijnde. Wat was de rede om dat zo obvious te doen? Koekoek on est ici? Het onderzoek misleiden? Welke misleiding creëer je als je zoveel echte bewijzen aan de ordedienst overhandigd? Eender welke bandiet ontdoet zich van zijn smoking gun op een manier dat het niet gevonden wordt. Makkelijk zat.

Neen, net die wapens die jaren van bende maar vooral gebruikers aan mekaar linken op de meest bezochte plek netjes gaan “afgeven” moet een heel specifieke reden gehad hebben want hij duwt de speurders met hun neus oude feiten. In alle geval moeten die personen of organisatie goed op de hoogte geweest zijn van het onderzoek anno 85/86 om dergelijk cadeau te geven. Volgens mij is die vondst helemaal geen cadeau. Eerder een lekstok om speurders en pers iets te geven wat niet harmful is. Het idee van “verraad” kan ik niet linken aan de organisatie noch aan dergelijke killers.

170

(412 replies, posted in Plaatsen)

Het gebouw in het midden met het bleke dak: Nieuwbouw na 2000.