51

(382 replies, posted in Getuigen)

Met alle respect en in de overtuiging dat jullie deze franstalige tekst weten te verstaan, bied ik enkel mijn medewerking om eventueel de tekst te vertalen.

52

(382 replies, posted in Getuigen)

Mensen, als ik dit deze verklaring lees, dan lees ik in grote lijnen wat ik al een tijdje weet te melden. Eén van de 4 gestolen voertuigen MK - De zeldzame gevonden munitie bij een rijkswachter, onze oude gekende Vanden Boeyants, de Brusselse koning van ... En ja, die loopt nu vrij rond met nog eentje erbij. Dit gekoppeld aan een aantal uitvoerders die gek genoeg waren. Ik denk dat de reflex van Herr Flick kwam, maar hij zou eens gelijk kunnen krijgen met zijn stelling betreffende alle grote namen die ook al in boeken verschenen.

53

(382 replies, posted in Getuigen)

K& wrote:

Murcielago ik heb je teksten reeds een paar maal gelezen. Ik heb nog een paar vragen. In het geharrewar na de gebeurtenissen ben je waarschijnlijk niet meer buiten geweest tot 's anderendaags. Kan je je nog iets herinneren over de aanwezigheid van dit "Bruine voertuig" waaruit PH stapte? 's Anderendaags? Met dank.

K&, wat ik heel zeker kan bevestigen is dat er snel een reactie kwam van de politie die richting Osbroek reden. Toegegeven, op zo'n moment heb ik daar niet op gelet dat de bruine, volgens mij Renault, er nog stond. Wat ook belangrijk is, dat is het feit dat de stadspolitie op dat moment van elke avond de wacht overnam van de rijkswacht. 10 minuten voor sluitingstijd kwam de politie de wacht aflossen. Dus de politie reed naar de Osbroek, wat betekent dat zij niets wisten en wat dat ook bevestigd dat het joggende koppel die de bende voor de overval zag niet bij de politie terechtkwam met hun verklaringen.

Ik ga er nog steeds vanuit dat, zoals kuros beweert, de liquidatie achter de rug was maar ééntje teveel en hoeveel te weinig. H. had 2x de gelegenheid om David het genadeschot te geven, integendeel hij sloeg met de kolf van zijn wapen. Waarom of voor wie kwam hij naar het Onze Lieve Vrouw-ziekenhuis, en ik weet dat het niet gezegd wordt of nergens geschreven, weten jullie waarom? Om geen paniek te zaaien want de koningin kwam op de bezoek. Hij werd gezien, waarom werd hij niet opgepakt?

Als ik bv. beweer dat de Bende van Nijvel na de overval in het niets verdwenen, nu ik ook meer weet over de vluchtroute, ben ik ervan overtuigd dat H. na de overval op de parking in het andere voertuig stapte. Zijn kompaan die op de Parklaan stond was weg, maar waarom? Wel ik vraag mij af dat die bruine Renault een R4 was, snap je? Want kuros beweert ook 1 reus en 1 kopie van reus in zijn zaak over de vloer gehad te hebben en waarvan 1 vroeg om de politie te bellen? Of ben ik verkeerd. Waarom zijn er getuigen die bij voorbaat als ongeloofwaardig beschouwd werden?

54

(382 replies, posted in Getuigen)

Herr Flick wrote:

Dan te horen dat de grootvader blijkbaar direct doorhad dat er iets loos was, weet ge dat die iets moet geweten of vermoed hebben.

De grootvader heeft ook ooit eens het hof vernoemd en dat was een bizar verhaal. Herr Flick, ik denk dat je gelijk hebt. Jouw redenering is to the point. Hoe zoeken we dit verder uit?

55

(382 replies, posted in Getuigen)

Renne, een advies: ga eens via Google naar de video's van de Bende van Nijvel kijken. Je gaat een driedelige serie vinden. Daar komt een familielid van VDA praten, als je van Aalst ben dan ken je hem. T. VDA werkte daar destijds, glitter glamour, maar wat nog? Er is net voor hun vertrek naar Delhaize, een ruzie geweest, vandaar dat de kinderen erbij waren. Ik denk dat we met gezond verstand, het dossier kunnen overlopen, per slachtoffer en gekoppeld aan de reeds geweten feiten, met elkeen zijn mening en redenering, kunnen we ver komen hoor.

56

(382 replies, posted in Getuigen)

Ja inderdaad, ik stond echt versteld hoe snel ik van de Delhaize aan de expresweg stond. En ja, als er gewisseld werd van wagen dan vrees ik tocht dat het niet daar was maar in een garage, en komt men ontegensprekelijk bij Podevijn of VDS/VDA terecht, vandoor ook mijn redenering van de sleutels. Ook niet te vergeten dat de grootvader mij indertijd zei: "Die verdomde Podevijn, ik had het nog zo gezegd" (hij zei dat enkele minuten na de overval).

57

(382 replies, posted in Getuigen)

Renne, ik heb het deze week en het weekend nogal druk. Vanaf volgende week mag je wat mij betreft een afspraak beleggen. Het moet want ik heb ga steeds af op mijn gevoel, wel dat gevoel dwingt mij tot actie. Het is frappant echt om vast te stellen dat Kuros dingen zegt in zijn verhaal die van toepassing waren op mij, en dat gaat ver.

K& heeft mij meer details gevraagd over de zaak van VDS/VDA, de ligging, ... Hij beweert, en hij is blijkbaar niet alleen, dat er een vluchtroute is die als speciaal mag beschouwd worden. Wel Renne, ik kan je bevestigen dat ik vanavond mij de moeite gedaan heb om het traject af te leggen. Man, man toch, ik ben tot een vaststelling gekomen wat het besef nog erger maakt. Nu zie ik ook in welke handelingen van de politie verklaarbaar zijn, net na de overval (ik spreek in minuten nu).

Gisteren kwam het in mij op dat VDS/VDA als zaakvoerders, partners, toch sleutels op zak hadden die avond, wel dat kan een reden zijn waarom ze weg moesten, snap je? Het traject Delhaize-IZ zuid, het N-baantje richting Ninove, deed ik amper 10 min, geen versperring of althans minder risico, want daar hebben ze de Bende van Nijvel nooit verwacht. Dat is op zijn minst markant te noemen. Hoe wist kuros dit? Ik woon hier meer als 25 jaar en ken de streek heel goed, wel dat wist ik niet en ik heb er nooit bij stilgestaan. Maar dit wil niet zeggen dat die gasten de streek goed kenden hoor of bijgestaan werden, met een stafkaart van 't leger kom je er ook. Het is op zijn zachts uitgedrukt heel merkwaardig. Hier moet ik meer van weten.

K& wrote:

"R.A.C."  zegt u iets?

Royale Automobile Club. En ja, autoraces was en is misschien nog hipe. Vergeet niet dat er in Aalst veel BCBG's rondlopen (bon chique, bon genre). Het mondaine enz. Er is er zelfs eentje, een zoon van een garagist, die vandaag op een hoog niveau races rijdt.

58

(601 replies, posted in Hypotheses)

Herr Flick wrote:

Dus ze kunnen elkaar van daar gekend hebben of via verenegingen van ex-colonialen ?

Die Firma waarvoor Palsterman werkte, kan die op een of andere manier betrokken zijn bij Charlie de Pauw dan ?  of op een andere manier aan de betonmaffia van Brussel gelinkt worden ?

Palsterman hoeft daarom niet direct betrokken geweest zijn bij louche zakken, maar misschien heeft hij iets gezien dat hij niet mocht zien ?

Of zitten we toch terug op het spoor van de Diamant,  de overval op de waardetransport in Zaventem ?  en op die diamantair ?   moest hij steentjes smokkelen voor iemand ?  en gaan we zo toch weer richting diamantcircuit en dan misschien een uitloper van de mossad.

Wat zijn huwelijk betreft, dat hier zo eens vlug gelezen te hebben, kinder toewijzen aan de man, was in die tijd bijna onbestaande... er moet dus wel een heel goeie reden geweest zijn...

Dan denk ik spontaan weer, aan Kuros zijn verhaal ook... ligt daar dan de link... ?

En dan hebben we nog Podevijn en de wapenhandel daar in Aalst,  op zijn minst frapant, Bouhouche en Mendez komen daar over de vloer,  Mendez wordt even later ook het hoekje om geholpen... je kan dat er niet los van zien,   wat zijn de mogelijke linken tussen Palsterman, de Familie VDS ,  Kuros etc... met de wapenhandelaar en de garage ?

Zijn die er  ?   en zo ja ,  gaat het hier om vrienden,  collega`s ?

We kunnen PH en MK via een bankier ook weer linken aan VDB  en op die manier, kunnen we ze ook weer linken aan Bouhouche en zijn clubje .

MK komt inderdaad misschien in aanmerking voor de chaufeur,  herriner u de discussies waarin we een goeie chaufeur zochten voor vluchtwagens, meestal zijn die gasten wel gekend in t milieu.

Herr Flick,

1ste vraag:Daar ben ik niet zeker van maar ik weet wel dat er sommigen heel raar reageerden op bepaalde uitlatingen van mezelf.

2de vraag: even cheken alvorens mijn mening te geven.
3de vraag: Mijn mening m.b.t de verklaringen van de fam Palsterman = er is iets dat ik niet begrijp en ik heb nochtans dat deel vh dossier nog eens gelezen: Zijn kinderen zijn formeel:"papa bleef in de auto, ik ging met mijn broer naar binnen " Palsterman zou een poging ondernomen hebben weg te rijden, op het moment dat alles begon. Je moet niet vragen welke angsten die man geleden heeft, en bovendien zijn kinderen vergat. Je moet niet vragen.
4de vraagJe mag niet vergeten dat het zware banditisme, georganiseerde misdaad, witteboord criminaliteit in vele zaakjes betrokken was, maar ik begrijp jouw stellen wel.

5de vraag HIER IS ER SPRAKE VAN EEN RAAKPUNT: ik heb nooit voorheen zover durven te denken omdat het simpelweg nog niet gebeurd was. Mijn huwelijk liep spaak, mijn kinderen werden mij OOK TOEGEWEZEN. En ook vandaag moet de vrouw daar VEEEEEEEL voor mispeuteren alvorens er wordt overgegaan tot die beslissing.......DAT KAN TOCH GEEN TOEVAL MEER ZIJN. Pas op, dan weet je nog niet wat er gebeurde, mijn ex is werkelijk ongelooflijk ver gegaan en nog steeds he, want die is nog niet gestraft op gerechtelijk vlak.

6de vraag Ik kan daar vandaag obsoluut nog uitsluitsel over geven, maar daarvoor moet ik zelf ten rade gaan, maar dat zit al een tijdje in mijn hoofd rond te spoken om met VDA nog eens te praten. Die man is vandaag nog alerter dat enkele jaren terug, daarbij je zou voor minder he.

7de vraag Wat ik heel zeker weet is dat VDA mij de avond van de overval zei;"die verdomde podevijn, ik had het nog gezegd he". Maar ja, ik was te jong ik verstond het niet. Vandaag wel en in de loop der jaren heb ik gezien hoe ze die fam.volledig met de grond gelijk gemaakt hebben.

8ste vraag: Ah, die VDB, wel er is sprake van landsverdediging binnen het dossier VDS/VDA, de rest kun je raden zeker? En wat MK & PH betreft die zijn onverbiddelijk, het probleem is dat er daarvan eentje rondloopt he. Langs de andere kant heeft die alle belang low-profile te blijven. Ik heb dat eerder al durven beweren, er is maar 1 goede chauffeur in het milieu en dat is MK. Maar daar ook enige reserve he, want waar zat MK op de ogenblikken dat de overvallen plaatsvonden? Dit kan gechekt worden he.zo
Het rare is he, Herr Flick, dat MK te veel is opgedoken in mijn leven. Die kent mijn afkomst want bij één van zijn ontsnappingen liet hij een voertuig achter in de straat en aan het huis waar ik als kind opgroeide. Zo om te zeggen; "he, weet je nog, hier ben ik, remember". Akelig hoor! Je begrijpt dat ik hier niet alles kan zeggen maar je mag er wel vanop aan, dat hij ver gaat, met de nadruk op GAAT. Zelfs vanuit zijn cel, had hij een enorme macht. Hoe kan dat? Bescherming, te veel weten?? IK BEN ERVAN OVERTUIGD. Maar ook de omgeving van PH wist het leuk te houden hoor.

In ieder geval je maakt sterke conclusies, maar ik blijf er bij, een bijeenkomst lijkt mij aangewezen.

Ik heb gestudeerd en mijn stage in het Brusselse van de jaren 80 gedaan, DAT WAS DAAR EEN POT NAT

59

(382 replies, posted in Getuigen)

dim wrote:

Waar komt deze info vandaan? Uit de pers of uit een persoonlijke communicatie van David?


Dat gaat veel verder dan je kunt vermoeden, niets maar dan ook niets komt bij mij uit de pers.

K& wrote:

Zo ver wil ik niet gaan maar door het gebruik van de Industrielaan gaat bij mij een licht branden dat de daders daar reeds gepasseerd zijn en misschien de zaak Podevijn of Vanden Abiel kenden of er clienten waren. Goed we mogen niets uitsluiten. De zaak van Podevijn was daar toch ook ergens ?


Beste K&, ik begrijp jouw stelling, maar het is al niet als normaal te beschouwen dat Bouhouche en Mendez pakweg, klant of kennis waren. Voor die mensen is Aalst en omstreken "la banlieue". In de loop der jaren moet daar één en ander serieus uit de hand gelopen zijn, want je mag de rol van de echtgenoot van VDS niet onderschatten.

club_le-happy-few wrote:

Ik heb de indruk dat er hier sinds de 2 getuigen meer zinnigs gebeurt dan op de Franstalige fora. Waar men (opzettelijk?) dwaalsporen blijft bij creëren me dunkt.


Dat klopt en toont bij dezelfde gelegenheid aan dat het link is.

LEO wrote:

Het enige wat we doen op dit forum is de vlam onder de doofpot brandende houden, en ja, vroeg of laat vliegt het deksel eraf. De Bende van Nijvel laat mij ook niet los sinds de overval in Overijse, Na er weken aanwezig geweest te zijn kende ik deze Delhaize mensen te goed. Ook ik wil duidelijkheid!


Het deksel heeft al een aantal maal gewankeld, maar valt er voorlopig niet af. Kuros & ikzelf moeten de handschoenen vinden en de moed om het deksel te verwijderen en ik ben er mij van bewust dat we dat kunnen, tenminste met jullie hulp. Allemaal.

60

(382 replies, posted in Getuigen)

Kijk, Bouhouche en Mendez zijn bij mij enkel bekend bij naam en door het dossier, nooit verder dan dat. Maar K&, jij haalt hier iets heel akelig en belangrijk aan. Het zou verklaren waarom ik zo makkelijk gevonden werd door Murat Kapllan, een familielid die de volledig dezelfde naam draagt als ik (voor- en achternaam) nam deel aan verschillende Parijs Dakar wedstrijden!

Podevijn was inderdaad buur van VDA. Schoonzoon was destijds de zaakvoerder. Contact was er zeker tussen Podevijn & VDA, trouwens ver voor de overval was VDA al niet te spreken over Podevijn (eerlijkheidshalve moet ik toevoegen dat ze in zekere zin concurrenten waren). Na de overval was VDA formeel over de rol van Podevijn. Naar mijn mening zit je juist, ja.