81

(11 replies, posted in Wapenhandel)

In mijn mening moeten in de wapenhandel gaan zoeken, elke rechercheur - agent - onderzoeksrechter die op de wapenhandel uit kwam als onderzoekspiste werd weg gebonjourd uit het onderzoek.

82

(110 replies, posted in 1982)

In zijn boek les tueurs fous merkt Gilbert Dupont op dat Willy Pourtois belang had in lopende zaken met de firma Centaure & Daniel Dekaise. Niet vergeten dat Dekaise ook rechtstreeks zaken had lopen met Willy Pourtois (Libanese connectie). Wat er al dan niet fout liep tussen deze 2 personen weet ik niet, maar in mijn mening is het FAUL wapen een boodschap.

Nogmaals, waarom een Faul eendenroer? Zelf probeer ik andere linken te leggen, zo niet zijn we goed op weg om opnieuw 30 jaar in diezelfde richting te zoeken. Een ding staat vast, het is steeds wapenhandel die naar boven komt te liggen rond deze periode.

83

(110 replies, posted in 1982)

Edd, heb ik dan gezegd dat deze bij Dekaise gestolen werd? Neen, het was een boodschap aan Dekaise.

84

(11 replies, posted in Wapenhandel)

Renne wrote:

Ik heb net in "De Bende en co" toch één en ander gelezen in verband met de Libanese connectie en de over Pourtois. Willy Pourtois was een illegale wapentraffikant en had goede contacten met Willy van Baelen, die goede contacten onderhield met de falangistische milities in Libanon. Van Baelen was eerder al betrokken bij uraniumsmokkel.

Pourtois was in de jaren '70 een betaald informant van sectie B4 van de Staatsveiligeheid. B4 is de brigade van de contra spionage. Pourtois staat ook in contact met Madani Bouhouche. Tijdens het onderzoek op de moord van Mendez, treft men zijn naam aan in het wapenregister van de wapenhandel Madani Bouhouche. Een tiental wapens die bij Mendez gestolen waren, staan geregistreerd onder de naam van Pourtois. In één van de agenda's van Pourtois vind men ook het telefoonnummer van Faez Al Ajjaz aan.

En tenslotte ontdekken de speurders ook dat Pourtois kort voor de overval op Wittock-Van Landeghem enkele Libanese en Syrische klanten die belangstelling hadden voor de beruchte prototypes van kogelvrije vesten, bij het bedrijf introduceerde.

Stel dat de Bende van Nijvel zijn oorsprong vindt in het milieu van de wapenhandel, en dat deze in het begin aangesproken wordt tot actie om bepaalde personen een boodschap te zenden en/of onder druk te zetten om toch bepaalde leveringen te voorzien. In mijn mening staan Pourtois - Mendez - Wittock - Dekaise - Faez aan elkaar gelinkt. Deze gaan 100% over wapenhandel. Is er meer gekend op dit forum over Willy Pourtois?

85

(110 replies, posted in 1982)

Na het lezen van verschillende boeken, artikels en reacties op het forum: Is het stelen van de FAUL een boodschap naar Dekaise vanwege Willy Pourtois? Willy Pourtois waarmee Dekaise reeds verscheidene zaakjes deed? Willy Pourtois welke als aankoper moest genoteerd worden vanwege Mendez in het aankoopregister van Bouchouche.

  • Maubeuge: De loop is nog niet van het wapen gezaagd.

  • Waver: De loop is nog niet van het wapen gezaagd (Dekaise kan het hierdoor herkennen)

  • Halle: Er zou geschoten zijn met een tweeloop (nog steeds de Faul niet gezaagd?)

  • Aalst: David heeft de Faul herkend (afgezaagd)

  • Ronquires: stukken worden teruggevonden

Is er een bepaalde onderliggende link tussen Dekaise - Halle - Aalst? Een link die moest herkend worden door bepaalde personen, of gooi ik de bal mis?

86

(24 replies, posted in Bewijsstukken)

Dag Vermeulen, ik kan er mij zéker in vinden dat onderzoek naar een fabrikant helemaal geen onnodig onderzoek is. Enkel stel ik mij de vraag wat de meerwaarde hiervan is. Laten we stellen dat de vuilniszakken uit de Delhaize & Colruyt komen om het ludiek te houden, wat ben je hiermee dan?

87

(207 replies, posted in Andere Personen)

Helemaal akkoord mee Coconut, dit is een piste waar ik al lang op zit te broeden!

88

(147 replies, posted in Andere Personen)

the end wrote:

Of is het een sleutel van de sleutelbos van Mendez? Opvallend dat er bij die moord enkel de sleutels zijn meegenomen en er wapens en  een sleutel worden opgevist. wapens waar Mendez zenuwachtig over werd. Dit is ook gekoppeld aan de documenten waar erom te doen is. Plus het is ook Mendez die in lente van 85 voorspelde dader er kinderen konden gedood worden voor een doel.

Een plausibele uitleg waarom Mendez na Aalst meteen wil weten met welke wapens er geschoten zijn. Hij herkende zijn eigen wapens die hij niet als gestolen had opgegeven.

89

(207 replies, posted in Andere Personen)

Juist; het zelfs zelfs nog straffer maar ook heel dodelijk. De info waar het om te doen is die niet naar buiten mag komen gaat over één of meerdere van de daders van meerdere feiten. niet zomaar een losse naam die ergens fladdert. Er is die dag een contact geweest tussen iemand die via wapens en een wagen van Waver Vandeuren aan de daders linkt. iemand uit zijn kennissen kring  Veel wist Vandeuren niet of heeft hij niet gelost buiten het stuk van het overladen van wapens. Iemand uit zijn omging was daarbij iemand die belangrijk genoeg was om later Vandeuren te vermoorden. Dus een dader ook van latere feiten ook mogelijks met robotfoto.  .

Davra was gekend als heler, ook is de santana aan zijn voordeur opgemerkt

90

(207 replies, posted in Andere Personen)

the end, indien we de verklaring van Bruno Vandeuren nemen (Bron: Beetgenomen) is het volgende gebeurd:

  1. Wegversperring tijdens de vlucht met de wapens en door het rode licht gereden;

  2. De Wapens werden boven bij café De Pomp opgeslagen;

  3. BMW brengen naar parking Beau Site + laten ophalen door Jean-Luc Piavaux;

  4. De dag nadien de wapens naar parking Beau Site overgebracht waar zijn BMW nog steeds stond;

  5. Tijdelijk naar Bultot overbrengen? (zelf redenering)

Hoe zie jij dit?