351

(154 replies, posted in Wagens)

In jouw laatste zin kan ik mij helemaal terugvinden, the end! Met overtuiging durf ik te stellen dat niet steeds de volledige waarheid naar het publiek gedeeld wordt. Het is algemeen geweten dat er tal van fantasten tips met de onderzoekcel delen. De juiste werkwijze om de correcte tips te behandelen is door kleine foutieve wijzigingen naar het publiek te delen. Op het moment dat er een tip binnenkomt met de correcte gekende ontwikkelingen, kunnen ze hierop meteen inspelen. Natuurlijk heb ik het niet meteen over een kilometerteller. smile

352

(753 replies, posted in 1985)

Indien The End een journalist is, neen. Deze PV staat ook al geruime tijd in een boek over de bende.

353

(753 replies, posted in 1985)

Deze PV lijkt vanwege de rijkswacht van brussel te komen.

354

(1,219 replies, posted in 1985)

@Coconut, laat mij even een aanvulling op jouw post geven.

De opdracht wordt zwaarder, maar als dit mij lukt... (we denken hetzelfde, geen wapenlink naar bouhouche toe)
,maar als dit mij niet lukt...staat er een back-up team klaar met zware aanvalswapens en zien we nadien wel verder.

Er schiet me net iets te binnen! Mendez had schrik dat zijn wapens bij eigenbrakel/overijse & aalst konden gebruikt zijn.  De wapens die hier gebruikt zijn, zijn deze van een zwaarder kaliber dan voorgaande raids? Dit kan wel aantonen dat ze een stapje hoger schakelden in hun overvallen op bewapeningsgebied.

355

(1,219 replies, posted in 1985)

Mochten ze daar niet aankomen, aan de SIE-wapens?  De werkelijk gebruikte wapens zijn juist voor het spoor,  het is bijna marketing. Het is even gek als mijn 15 race-Porsches staan in de garage en ik doe dit jaar mee op zolder met mijne Skoda 1.6 diesel en ga zeker winnen. Da's even zot.

@KeesBK, de mogelijkheid is reeël dat deze wapens een deel voor doorverkoop via de valse certificaten van Mendez bestemd waren, en tenslotte om nadien door de Bende zelf gebruikt te worden. Weet jij vanaf welk moment men Bouhouche op het spoor gekomen is als mogelijke dader? Hij & Beijer gingen 2 wekelijks op bezoek bij de wapenmeester om de nieuwe 'modellen' te bezichtigen. Indien dit spoor er snel kwam, kon hij een tshirt dragen met 'It was I ...'

Een minitieus geplande aanslag zoals deze van Aalst, kan inderdaad enkel 'op nieuwe instructies wachten' betekenen. Mijn buikgevoel gaat over welke ontsnappingsroute te nemen, waar blokkades opgezet werden etc.
Indien ze de RW wilde uitdagen, hadden ze een hinderlaag opgezet en de wagen doorzeefd. Of een derde mogelijkheid, die wagen kwam te snel & had in haar haast niets gemeld aan de centrale? Waardoor ze al schietend door een open koffer vertrokken zijn.

356

(42 replies, posted in Andere Personen)

Michel Verdeyen, een topic van 4 pagina's en 39 posts... nog nooit heb ik zo op het puntje van mijn stoel gezeten! Waar vind ik de notities over Atlas? De Jonghe/Van Brussel dacht ik ergens op het internet op te sporen.

357

(1,219 replies, posted in 1985)

Als inspecteur kan ik zo'n opdracht wel al eens geven smile

Dat is inderdaad een piste waarvan ik op dit forum nog niets gelezen heb, en toch lijkt het vanzelfsprekend! Misschien was dit wel de reden waarom ze het hele warenhuis niet doorzoeken? Stond er aan de achterzijde een verscholen 'klant'? Thinking out loud ...

358

(1,219 replies, posted in 1985)

Beste Coconut, dat Haemers aanwezig was in de Delhaize van Aalst (verkenning & eigenlijke feiten) ben ik overtuigd van. Ik durf te stellen dat hij langs de uitgang is binnengekomen en daar een deel voor zijn rekening heeft genomen. De volledige getuigenissen zijn niet bekend voor het grote publiek, kijk maar naar de robotfoto's die the end bezit maar niet over durft/kan uitwijken. Een ander voorbeeld is de robotfoto-tekenaar die op vraag van Pint een wapen in detail getekend heeft om een verband te leggen met andere raids op Delhaizes (eigenbrakel of overijse indien ik het goed heb).

Waar ik hoofdzakelijk op doel is dat Aalst het laatste hoofdstuk van de bende was. In het verleden hebben zij zoals Hans & Grietje kruimels in het bos (zonienwoud, la houssière, parkings, ...) achtergelaten die de RW of GP moest volgen. In Aalst was het de bedoeling dat Haemers & De bende van Baasrode hiervoor zouden opdraaien. Waarom ze op de parking bleven wachten geraak ik niet aan uit ... stonden zij in verbinding met een centrale (C.B.) of is er een ander stuk dat we missen.

Hetzelfde voor de slachtoffers, welk doelwit is er op welke parking niet komen opdagen? Misschien was de link dan veel duidelijker geworden?

Correct wanneer je stelt dat alles mogelijk is!

Kijk gewoon naar hoe verdachte uitvoerders in het hele bende dossier stap per stap werden uitgeschakeld op termijn ... Wat zegt dit over de verdachte dat overblijven...waren zij aanstuurders? waren zij slim genoeg om een 'levensverzekering' te voorzien?

359

(1,219 replies, posted in 1985)

Beste The End, je maakt het ons er niet gemakkelijker op! smile In het begin had ik het gevoel dat je ons door niet-samenhangende uitspraken van een bepaalde richting wil afbrengen. Als een kluitje in het bos sturen zeg maar. Echter geloof ik jouw goede intenties, al blijft het niet-samenhangend.

In tegenstelling tot voorgaande raids valt het mij op dat Bouhouche in de omgeving gesignaleerd is en dat deze heel hard gewerkt heeft aan een alibi. Maar de signalisatie van louche & gangster individu's rond de dag van de aanslag in Aalst is op zijn minst opmerkelijk te noemen. In tegenstelling tot een paar mensen uit te schakelen en de winkel binnen te stappen, wordt er in Aalst zonder nadenken zwaar gevuurd op zo goed als elk voertuig dat op de parking staat.
Ik durf wedden dat, indien De Staerke & Haemers inderdaad aan de achterzijde in een auto gezeten hebben, en deze auto vooraan geparkeerd stond, dat ze uitgeschakeld werden door de bende.
* De aanwezigheid van Haemers had als bedoeling om de reus een naam te geven.
* De Staerke had de bedoeling om alles op de bende van baasrode te steken (van camp, moord in lennik, bultot zijn papiersnipsels, ...)

Dat is mijn opvatting dat de raid op de Delhaize vaststaand een laatste bende aanslag ging zijn. Laat de gekende gangsters er voor opdraaien.

360

(753 replies, posted in 1985)

Vertrouwelijk polite rapport : https://www.slideshare.net/thierrydebel … _search=10

Op deze manier is iedereen mee over wat neergeschreven staat in de PV.