961

(784 replies, posted in 1982)

Tot slot, want 3 berichten achter elkaar is wel heel veel. Ik lees in de feiten over de moord in Beersel: "De armen van de huisbewaarder waren kruiselings vastgebonden aan de bedstijlen. De daarbij gebruikte knopen waren commandoknopen, gelegd door specialisten."

Maar in het interview met de zoon van het slachtoffer (die hem vond) lees ik dit: " Zijn handen en zijn voeten waren op zijn rug met het telefoonsnoer samengebonden. Daar rond hadden ze zijn sjaal van Club Brugge gedraaid."

Verwarrend is dit en dan gaat het nog maar over 1 zaak. Welke info klopt nou? Is het verhaal van de zoon wel echt betrouwbaar? Is de informatie op deze website betrouwbaar?

962

(784 replies, posted in 1982)

Ik ben natuurlijk net als zovelen als puber geconfronteerd geweest met het nieuws destijds en heeft altijd veel indruk gemaakt. Ik herinner me de nieuwsberichten nog goed. Spottende overvallers die dood en verderf zaaiden. Niet voor buit maar om een andere reden.

Deze website heb ik inmiddels zo'n 2 keer gelezen, en sommige stukken al wel meer. Omdat er bij deze moord in Beersel gemarteld is, laten de daders hier nog het meeste van hun van hun tong zien. En probeer ik me hier in "vast te bijten". De moord, het drink en eetgelag erna en de nutteloze spullen die ze meenamen. Dat moet een jolige boel geweest zijn. Daders die van de hak op de tak kunnen springen. Effe moorden, daarna tv kijken, of de kinderen naar school brengen. Dat is het gevoel dat ik erbij krijg.

Maar eerst de hoofdvraag: Hoe zeker is het dat deze moord aan de Bende van Nijvel is toe te schrijven? Ik heb het bewijs hiervoor nog niet gelezen? Help me. big_smile

963

(784 replies, posted in 1982)

Renne wrote:

Ik had een tijdje terug contact met de kleindochter van vde en nu heeft ze mij opnieuw eens gemaild. Als jullie een boeiende vraag hebben voor haar mag je hem gerust hier neer posten, ik stuur hem dan door.

Omdat je het vraagt:

  1. Haar opa was dus een gokker die schulden had en het gokken niet kon laten, zelfs zijn huwelijk daarvoor was kwijtgeraakt. Stel dat we even uitgaan van het ergste, hoe groot kan deze schuld dan geweest zijn?

  2. Is nou ooit nog duidelijk geworden wat exact de betekenis was van de relatie van het slachtoffer met Léon Degrelle ? Waarom zat er een foto van hem (altijd) in zijn aktetas? En die uitnodiging voor het huwelijk van de dochter van Léon, duidt toch op persoonlijk contact? Bestaat de kans dat het slachtoffer, vanwege zijn evt sympathie voor de ideeën van-, en directe omgang met Léon Degrelle, bekend is geweest met andere extreem rechtse figuren?

  3. Denkt de familie nog steeds dat hij het toevallige slachtoffer is geweest van een stel inbrekende beesten? Want bv hier op het forum, denkt vrijwel iedereen aan een afrekening. Ofschoon het natuurlijk nauwelijks voor te stellen is dat hij een belangrijke schakel was in welk milieu dan ook.

Ik hoop van harte voor de familie dat de zaak ooit opgelost zal worden.

964

(577 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Mijn vraag blijft open: Wat is er wel aan DNA dader-materiaal?

965

(784 replies, posted in 1982)

Wat ik graag wil weten is, hoe zit het nou met het wapen. Als ik het goed begrepen heb is het wapen dat in Beersel gebruikt is , 100% gelijk aan het wapen waarmee de taxichauffeur Angelo is vermoord. Maar wat is dan verder de link met de Bende van Nijvel? Zat dit wapen in de zak uit het kanaal? Wie kan mij even duidelijkheid geven? Alvast dank!

966

(784 replies, posted in 1982)

Zou ie vanwege zijn schulden en connecties in de extreem rechtse wereld, hand- en spandiensten verricht hebben voor de bende. Maar sinds er een dode was gevallen, bleek deze man te loslippig of wist gewoon al te veel. Besloten werd toen de kleine vis op te ruimen? Maar niet alvorens hem flink uit te horen over wat hij wist (speculatie).

Wat betreft het echtpaar Fourez-Dewit (ander onderwerp) wil het er bij mij maar niet in dat je een afrekening kan organiseren en uitvoeren terwijl je aan het "winkelen" bent. Dat echtpaar is toch gewoon komen aanwaaien? Maar ik kom daar in de juiste discussie nog op terug.

967

(577 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Dat er veel fouten zijn gemaakt en de nodige zaken zijn zoekgeraakt dat was me inmiddels duidelijk. Mijn vraag is wat er wel aan DNA materiaal is overgebeven? Ik lees bv. in het interview met de zoon van het slachtoffer van Beersel:

"En waar zijn de sigaretten die de moordenaars uitgedoofd hebben in de huid van mijn vader? Ook daar zat DNA op, net als op de peuken die gevonden werden in de taxi van Constantin Angelou, die een week of twee na mijn vader door de Bende vermoord werd. Die zijn al die jaren wel bewaard, en het DNA erop is ondertussen gecodeerd."

Er is dus kennelijk wel het 1 en het ander. Bestaat er in België al lang een databank waar alle veroordeelden boven een bepaalde straf in opgenomen zijn? Kennelijk is er van de vele haren en peuken en andere dns resten nog nooit een match gevonden. Ik neem aan dat van de meest belangrijke Belgische criminelen het DNA bekend zal zijn.

Ik ben in de Bende van Nijvel alles behalve optimistisch dat we het ooit te horen krijgen wie en wat, maar als er een opening gevonden wordt, dan denk ik dat alleen DNA dat kan doen.

968

(784 replies, posted in 1982)

Ok Raf, je hebt gelijk, het telefoonsnoer werd niet om zijn hals gewikkeld, maar daar werden zijn handen en voeten mee vastgebonden. Dus niet zoals ik vermelde om zijn nek. Dat had ik even te snel gelezen. En ik lees nu ook dat de zoon van het slachtoffer in het interview zegt: "Ze hadden een feestje gebouwd en champagne gedronken NADAT ze mijn vader gefolterd en afgemaakt hadden."'

Ik weet natuurlijk niet of dit ook klopt, maar dan is de kans dat het inbrekers waren wat mij betreft heel erg klein. Die willen na een onvoorziene moord toch gelijk weg! Ja en wat heet onvoorzien als je alle tijd neemt iemand eerst vast te binden en hem daarna eerst nog op zijn gezicht gaat beuken? Maar omdat je niks mag uitsluiten blijven er dan nog steeds 3 mogelijkheden over:

  1. Pure afrekening met martelen als extra straf.

  2. Martelen om info te verkrijgen.

  3. Door gebruik van grote hoeveelheden drugs besloten zeer gewelddadige criminelen om voor de fun die nacht in gaan breken in een restaurant, waar mogelijk 1 van hen al een keer eerder was geweest. "gratis eten en drinken, geen bewaking of alarm". Het inbreken is niet de hoofdtaak van de bende, maar doen ze er alleen bij voor de kick en fun. Echter je moet ze niet tijdens zo'n spannend moment betrappen, want dan overleef je het niet. Waarom ze het dan toch ook nog nodig vonden de man eerst af te ranselen, alvorens hem dood te schieten, zou dan gelegen zijn in sadistische aard van de daders, die door drugs die nacht extra naar buiten kwam.  Of had een van de bende leden zijn dag niet helemaal.

Dit laatste scenario klinkt ongeloofwaardig, maar zonder bewijzen, valt er maar niks uit te sluiten. Ook kan je je nauwelijks voorstellen wat voor belangrijke info de man heeft gehad. Het betreft hier alles behalve een belangrijke pion in het extreem rechtse circuit. En wat betreft de pure afrekening, de man zal wellicht enkele tienduizenden euro's aan leningen hebben uitstaan, maar of dat nou en reden is om huurmoordenaars te regelen? Het inhuren kost meer dan de schuld.

Blijft toch weer over die info. Was de bende er alleen op uit gestuurd om hem onder druk te zetten om te betalen? Om de druk op te voeren en hem uit te horen? Is dit dan wellicht uit de hand gelopen? Kende hij zijn aanvallers? Wist ie wellicht iets van de eerdere overvallen, en dan helemaal die laatste waarbij een dode was gevallen? Was ie loslippig geweest? Er bij betrokken geweest als chauffeur?

Verder kom ik helaas niet.

969

(577 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Zoals iedereen wel weet, kan oud DNA tegenwoordig heel veel zeggen over vroeger gepleegde misdrijven. Mijn algemene vraag is dan ook. Hoeveel DNA sporen zijn er nu uiteindelijk overgebleven na al deze Bende-acties? En heeft dat nog nooit een match opgeleverd met de bestaande DNA-data bank?

Ik denk dat DNA-technologie de enige mogelijkheid is om nog achter de waarheid te komen. Ik weet van zaken dat DNA nog heel lang te achterhalen is zonder dat het TE beschadigd is om een unieke reeks te kunnen maken, die alleen aan de dader kan toebehoren met een foutpercentage van 1 op meerdere miljoenen.

Kan iemand mij AUB antwoorden over alles wat met de Bende en DNA te maken heeft.

970

(1,147 replies, posted in 1983)

Ik lees in het artikel:

"Men vond in de Saab ook bloedsporen en minder opvallende maar even waardevolle indicaties, zoals bijvoorbeeld een blonde haar."

Dan vraag ik me gelijk af, was die haar een daderspoor? Was het van de zelfde persoon afkomstig als de blonde haren in de hand van de conciërge van de kogelvrije vesten fabriek? DNA is nu vaak de sleutel tot vele niet-opgeloste-misdrijven.