51

(77 replies, posted in Bewijsstukken)

WaA140 wrote:

Een motohandelaar is daarom geen wapenmaker.

Draad trekken op een loop is echt niet moeilijk, dat kan elke mekanieker.

52

(77 replies, posted in Bewijsstukken)

WaA140 wrote:

Zou het niet kunnen dat Mendez, die vrij kon rondlopen in de FN fabriek, daar de draad liet trekken op de loop van een Ingram, die hij zelf had binnen gebracht?

Ik denk dat Mendez dat makkelijk thuis kon doen, hij was nogal handig. tongue En in Aalst had hij een kameraad met een heel uitgebreide werkplaats, dus materiaal was geen probleem.

fenix wrote:

Ik zat mij juist hetzelfde af te vragen. Er waren er (zogezegd) maar vijf in omloop. Hadden er één, Bouhouche, Beijer, Mendez. Haemers, dat zijn er al vier van de vijf. Het was mij bij het lezen van een aantal posts opgevallen dat er hier een aantal leden uit schietclubs zaten. Hebben jullie dat wapen vroeger ergens gezien? Of is die vraag stellen naief van mij omdat jullie niet gaan durven of willen antwoorden? Wie waren hier oa de wapenkenners? Vermeulen of Kees BK? The End? Robert?

Zouden er geen vroegere eigenaars van schietclubs meer in leven zijn? Die zouden dat toch ook moeten opgemerkt hebben.

Ik speelde in die periode nog met speelgoedrevolvertjes. tongue

53

(77 replies, posted in Bewijsstukken)

Er zullen er wel een pak meer in omloop zijn, andere wapenhandelaars gaan die ook wel in stock gehad hebben.

Ik vrees dat na meer dan 30  jaar een vondst van zo een wapen niet veel meer gaat opleveren. Die waar het gevonden wordt zal het ergens gekocht hebben van iemand waarvan hij de naam vergeten is (wat na die tijd nog niet eens onwaarschijnlijk is ook). En bewijs maar eens dat het niet waar zou zijn dan.

54

(7 replies, posted in Wagens)

interessant, jammer dat er geen namen zijn van de mensen in de saab. Vraag me wel af hoe die bekentenis ontstaan is, blijkbaar waren de verhoren daar in Nijvel alles behalve koosjer. Die bekentenis is later ook ingetrokken.
Er is gesproken over een witte BMW met oranje streep, (een fake rijkswacht auto?) die door de latere versperring is gereden net na de golf van de politie.

55

(10 replies, posted in Bewijsstukken)

EricF, .38 is typisch een kaliber voor handvuurwapens (erg veel revolvers in die periode waren .38). Er zullen waarschijnlijk ook wel schouderwapens in .38 bestaan maar deze zijn niet zo voorkomend (lever action wapens hebben nogal eens revolverkalibers). Met 2 handen schieten met een handvuurwapen doen veel mensen, het is denk ik de meest aangeleerde manier

56

(527 replies, posted in Hypotheses)

Insider, voor je weggaat nog een vraag;

Jij hebt veel contact gehad met Dani, hoe zie jij hem?
De meest uiteenlopende beschrijvingen heb ik al gezien van een zeer geslepen genie tot een woesteling en iemand met zeer weinig zelfcontrole.

Waarom wil ik dit weten?
Ik zou willen meer weten over de persoon, is hij die geslepen manipulator, of is hij de doener, de man van de actie (zoals Bob hem beschrijft). Een gevangenisdirecteur beschreef hem als de slimste "klant" die hij ooit gehad heeft in zijn gevang.
Kan jij hier meer duiding over geven?

57

(149 replies, posted in Andere Personen)

Is er iemand die weet hoe groot jean-luc Baugniet is? Insider zegt dat er een Luc verschillende vesten over elkaar aandeed om de reus zijn in de WNP oefeningen. Zou het deze Luc kunnen zijn ?

58

(10 replies, posted in Bewijsstukken)

Vreemde keuze om bij een overval/inbraak te gebruiken. Zeer goed wapen op langere afstand, wordt/werd vaak gebruikt bij jacht op groot wild (herten, wilde zwijnen). Het grootste deel van de huidige grendelgeweren heeft een actie die gebaseerd is op de actie van de Mauser. Op korte afstand is dit een groot en onhandig wapen, en de vuursnelheid ligt laag. Ook maar 5 kogels per clip.
 
Nu vind ik Maubeuge sowieso een vreemde zaak, ik moet steeds denken aan die WNP leden die spraken over "kleine feiten" plegen waarmee ze dan gedwongen worden om mee te doen aan grotere acties. Zou dit zo een "klein feit" zijn? Of een test van de bendeleden?

59

(41 replies, posted in Onderzoekspistes)

Kurosawa wrote:

In Braine & Overijse evenals in Aalst.

Waar haal je die info?

60

(68 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ik heb me altijd afgevraagd wie ARI financierde, al die garageboxen hebben geld gekost en iemand heeft daarvoor betaald. Uit eigen zak gaan die 2 dat niet kunnen betalen (tenzij het geld van de overval op zaventem hiervoor diende). Ik vermoed dat het een soort "illegale tak" van de staatsveiligheid was. Ik heb geen idee of er in de boekhouding van de staatsveiligheid iets te vinden is (als daar al iemand toegang toe zou hebben) of hadden deze een zwarte kas.