71

(91 replies, posted in Bewijsstukken)

Het was zeker geen heilige, hij was in het bezit van gestolen wapens (HK mp5 van groep Dianne) en hij "leende" redelijk wat onderdelen/wapens van zijn werkgever. Dit maakt hem natuurlijk nog geen moordenaar/gangster maar hij zat in een gevaarlijk wereldje.

72

(91 replies, posted in Bewijsstukken)

Foutje : voordeel van een semi automaat t.o.v. een pompactie geweer is te verwaarlozen. Verder is een semi automaat ook gevoeliger aan storingen zeker als men gemodificeerde patronen gebruikt (ingezaagde hulzen haperen sneller).

73

(91 replies, posted in Bewijsstukken)

stiletto wrote:

Het zou dus zoiets kunnen geweest zijn. Bouhouche bewaarde en/of liet wapens ombouwen, Mendez zorgde voor de know-how en de onderdelen ... en Podevijn had het gereedschap en de technische kennis om dit uit te voeren.

Ik denk niet dat deze in staat zijn om zo een ombouw te doen, Mendez misschien wel als hij het op zijn werk deed met hulp van FN collega's. Maar dan zouden er redelijk wat mensen op de hoogte geweest zijn. Zo een ombouw vraag heel wat specifieke onderdelen die zelf gemaakt moeten worden en heel wat know how.

Dekaise zou zoiets misschien wel kunnen als hij de juiste machines had, of toegang had tot deze machines. Ik heb een artikel gezien waarin een machinegeweer werd getest dat hij zelf ontwikkeld had en dat werd zeer goed beoordeeld.

Het zou zowiso een serieus werk zijn en redelijk zinloos. De meerwaarde van een automatische shotgun t.o.v. een semi automaat is miniem.

74

(91 replies, posted in Bewijsstukken)

Bossi wrote:

Een vraag voor wapenkenners / deskundigen. Zou men een FN kunnen ombouwen naar een Franchi SPAS? Deze vraag op basis van info dat ons dit weekend is toegekomen.

Bedoel je ombouwen zodat de FN op de SPAS lijkt? Dat is doenbaar maar waarom zou je zoiets doen. Een manueel geweer ombouwen naar automatisch is niet evident, vele onderdelen zouden op maat moeten gemaakt worden en dit zou maar door enkele zeer bekwame personen kunnen gebeuren. Een dergelijk wapen zou zeer uniek zijn en niet interessant om misdaden mee te plegen. De wapenmaker zou het zeker herkennen.

Er zijn wel een paar grote rijkswachters verdacht geweest. Iemand een lijstje van de verdachte reuzen?

Is dat diegene die ze "Stereo" noemen, een goeie vriend van De Staerke. Een van die 2 broers zou opgepakt zijn omdat hij verdacht werd de reus te zijn. Iets later werd die juwelier overvallen waarbij 2 doden vielen. Een van de meest knullige bende overvallen. Zou deze overval gebeurd zijn om de verdachte reus vrij te pleiten? Als hij op dat moment in het gevang zat kon hij geen beter alibi hebben.

Is er ergens en foto te vinden van beide Papadopoulos'en? Er is blijkbaar nogal verwarring wie wie is.

Hallo, in een panorama reportage van '95 wordt gezegd dat de identiteit van de reus toen al gekend was. En dat de rijkswacht/politie geen onderzoek of val mag opstellen om deze persoon te betrappen, of bewijs te verzamelen. Is er iemand die weet wie hier bedoeld werd? De hele reportage staat op YouTube en ziet er erg degelijk gemaakt uit.

Ergens heb ik gelezen dat er een reus zou geschaduwd zijn in die periode maar die politieactie moest stopgezet worden. Gaat dit over diezelfde kerel?

78

(116 replies, posted in Wagens)

De inslagen van die hagelbollen zijn al redelijk breed gespreid, blijkbaar is er van een redelijke afstand geschoten. Zou het kunnen dat er tijdens het kruisvuur per ongeluk op de saab is geschoten vanaf de overkant door de schutter uit de Mercedes? Weet er iemand of de Saab links van de weg stond tijdens het kruisvuur?

79

(74 replies, posted in Vragen)

Hallo, ik vraag me al een tijdje af wat de speurders geleerd hebben uit de wapenvondst in Ronquières. Om te weten dat wapens bij verschillende overvallen gebruikt zijn heb je de wapens zelf niet nodig; als je kogels van verschillende overvallen vergelijkt kan je dit ook zien. Zo was voor die vondst al geweten dat vele wapens meermaals gebruikt zijn en dat deze bij verschillende bendefeiten terugkeren. Waardoor je zou kunnen veronderstellen dat de daders dezelfde zijn.

Aangezien de speurders er van uit gaan dat die hele wapenvondst een manipulatie is vraag ik me af wat hiervan de bedoeling kan geweest zijn.

Zijn er feiten die enkel gelinkt zijn door die wapenvondst? Wapens die niet in verschillende overvallen/aanslagen gebruikt zijn en enkel door deze vondst aan de bende gelinkt zijn. Hierdoor zouden misdaden aan de bende gelinkt kunnen worden die er niets mee te maken hebben. Ook is dit een ideale manier om dwaalsporen te creëren en om mensen onder druk te zetten. Als een wapen gevonden wordt tussen een hoop wapens gebruikt door de bende zullen de speurders er waarschijnlijk van uitgaan dat dit ook een bendewapen is, en dat de feiten hiermee gepleegd dus ook bende gerelateerd zijn.

Indien er inderdaad snel een garagebox is leeggemaakt zouden wapens die niet bij gekende bende overvallen gebruikt zijn een spoor kunnen zijn naar de andere bezigheden van de gebruikers van die garagebox.

Is er ergens een overzicht van welk wapen waar gebruikt is? En is er een lijst van wat er nu persies in die gevonden zakken zat?

80

(1,153 replies, posted in 1983)

Reckie's Son wrote:
Ben wrote:
  • Een jachtgeweer (riot gun)

  • Een pistool, 22 LR FN

  • Een revolver, 357 Magnum

  • Een pistool 9mm

  • Een pistool 7.65 FN

  • Een Colt 1911 .45

In dit lijstje staat volgens de informatie die ik op de site las een fout. In het lijstje staat een pistool kaliber .22 aangegeven, dit was echter (volgens de info en ook de logica) een geweer (karabijn). Dat verklaart ook Winne zijn twijfels (volgens mij toch) waarom ze hier een .22 gebruiken terwijl ze ook over een riotgun beschikken.

De agenten begaven zich op 300 meter van de schutters, en deze hadden maar 2 geweren (waarvan we weten) bij zich, een riotgun met hagelpatronen en een .22 Long Rifle, dan is de keuze algauw gemaakt lijkt me, en is de .22 alsnog de meest logische keuze aangezien alle andere kalibers pistolen en revolvers waren.

Vanwaar komt het idee dat er met een longrifle is geschoten? volgens mij is er met een pistool in kaliber .22LR geschoten (favoriet wapen van "de killer"). Ideaal wapen voor liquidatie op korte afstand, erg effectief zeker als er hollow point munitie gebruikt wordt maakt niet te veel lawaai en maakt ook niet te veel rommel.