1

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Het feit dat Delperdagne samen met Dossogne terug te leiden is naar de begin jaren van Front de la Jeunesse en het tussen medio jaren 80 duidelijk niet boterde tussen de WNP rond Libert en de oude Front de la Jeunesse rond Dossogne, kan eveneens verklaren waarom Libert zo gul was deze foto te delen.

Libert heeft, naast zichzelf verdacht te maken, ook altijd bij hoog en laag volgehouden dat de WNP in opdracht handelde inzake de verkenning en niets te maken had met de effectieve overvallen. Het lijkt me niet onaannemelijk te denken dat heel wat van de verdachtmakingen aan het adres van de WNP ook uit de richting van het voormalige Front de la Jeunesse kwamen?

2

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Zowel de uitgesproken jukbeenderen, de vorm van oren, de opvallende naar beneden gerichte mondhoeken én de diepe groeven langs de mond deden me direct denken aan de gelaatstrekken van Claude Delperdagne, al dan niet met een pruik.

Rekening houdende dat de foto die verspreid werd van niet frontaal werd gefotografeerd maar eerder van een lager standpunt heb je door het perspectief een visuele verkorting van het gezicht en lijken de oren ook iets lager te zitten. Ik heb enkele beelden naast elkaar gezet waar ik deze verkorting min of meer probeerde te simuleren én ik heb ook het contrast opgetrokken in de richting van de verspreide foto.

https://live.staticflickr.com/65535/50014116681_2a8b522d11_h.jpg

Het zou in dat geval weliswaar over een ‘jeugd’foto moeten gaan van eerder begin jaren 80 of eind jaren 70. Bij gebrek aan oudere foto's van Delperdagne gebruikte ik immers een foto van eind jaren tachtig en hier is hij duidelijk een stuk ouder, magerder en getrokken maar de gelaatstrekken komen naar mijn mening wel nog steeds overeen. Gezien Delperdagne een verfent wapenverzamelaar was zie ik het wel voor mogelijk dat hij zo trots poseert met dergelijk wapen. Er zijn meerdere foto's in omloop waar hij met andere wapens gelijkaardig poseert tijdens trainingen van Front de la Jeunesse.