1

(14 replies, posted in Bende Farcy)

En was het vriendje van Sonia Federspiels, een callgirl die in het Montaricourt-Fortunato netwerk, vooral ingezet werd als gezelschapsdame voor hooggeplaatsten.

2

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Wat mij opvalt is dat deze man reeds van begin de jaren 90 verkondigde (wel altijd dronken, waardoor niemand hem serieus nam) dat hij  bij de Bende van Nijvel geweest was. In een café rechtover het station  ik in die tijd kwam ik regelmatig langs in dit café, de naam weet ik niet meer na al die jaren. Toen had ik daar een discussie met een cafébezoeker over de Bende. Er kwam ondertussen zich nog iemand mengen in het gesprek. Deze vertelde dat ik veel geluk had dat Christiaan daar niet was. Ik vroeg aan mijn eerste gesprekspartner enkele minuten later, over wie hij het had. En deze zei mij dat dit een persoon was, telkens poepzat, die tegen iedereen vertelde dat hij bij de Bende was. Dus wat ze al 20jaar wisten in Aalst, werd opeens opgeraapt als een nieuwe wending in het onderzoek. Hadden de speurders toen in de cafe's in Aalst onderzoek gedaan, hadden ze dat toen al gehoord en gezien dat dit een alcholist was.

3

(13 replies, posted in Onderzoekspistes)

Ik weet niet over welke robotfoto ze het hadden, maar aangezien het  over een Diane-lid ging met een groot breed gestalte, denk ik aan de reus. Hij was in die jaren woonachtig in Zottegem en is na Aalst daar vertrokken, waarschijnlijk volgens mensen die hem kenden, naar het buitenland. Meer weet ik daar ook niet over, maar er waren wel een tiental Zottegemnaars die dat vertelden. Trouwens nogal een aparte wapenwinkel van Podevijn, vanaf dat je de grote poort opentrekt staan de camera' overal op u gericht, terwijl het nog 100meter stappen is, en dan de trappen omhoog om in de winkel te komen. Daar kan je dan alles maar dan alles krijgen. Staat daar zelfs een hele verzameling oorlogswapens.

4

(13 replies, posted in Onderzoekspistes)

In Zottegem had men de wapenhandel Podevijn (trouwens nu nog). Niet ver van het station. In de tijd van de Bende ging ik vaak binnen in het café "Den Uil" aan het station. Daar kwam een ex-Dyane lid, iedere keer voor hij de trein nam, binnen om iets te drinken. Na de Bende overvallen (na Aalst) heeft men deze daar nooit meer teruggezien. Vele bezoekers van het café en een zekere Guy, een inwoner aan een appartement aan het station, waren nogal geschrokken met de gelijkenissen van een robotfoto. Deze rijkswachter hebben ze daarna nooit meer gezien in het café of aan het station; Ik vertel maar één van de verhalen dat toen daar de ronde deden...

5

(268 replies, posted in 1980-1989)

Ben je misschien Franstalig? Ik begrijp niets van de teksten die je schrijft. Of ben je nogal jong? Probeer eens wat duidelijker te zijn, aub.

6

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Wanneer gaat men nu eindelijk beginnen graven of gaat men wachten tot wanneer de sporen verdwenen zijn? Er is daar immers tijd genoeg voor. Dat duurt toch geen maand om een graafmachine te halen ... of toch.

7

(147 replies, posted in Andere Personen)

Reeds in 1973 was er sprake van een poging tot staatsgreep. De journalist die er voor het eerst over schreef ken ik persoonlijk zeer goed. De man is C. H. van de Gazet van Antwerpen. De man was in zijn jonge jaren een goede amateur bokser uit Ronse. Heeft ooit nog koning Boudewijn mogen vergezellen bij een reis om verslag uit te brengen,dus niet de eerste de beste.

Hij vertelde ooit dat de bron van dit artikel een hooggeplaatste  rijkswachter was. Dus waren de staatsgreep plannen verraden door de rijkswacht, wat bewijst dat niet iedereen bij de rijkswacht corrupt was. Journalist C. H. liep na dit artikel wel altijd gewapend rond, had een wapenvergunning aangevraagd wegens bedreigingen.

8

(158 replies, posted in 1983)

In Beersel werd een cassieré verwond door kogel, de twintigjarige Anne Timmermans. Is hier een band tussen haar en de man van Viviane Baro, ook Timmermans.

Kan iemand hier meer informatie overgeven. Naar het schijnt zou Timmermans veroordeeld zijn wegens fraude en zijn vrouw is toch de hartsvriendin van VDB. Was die Timmermans verre familie?

9

(270 replies, posted in 1985)

Renne wrote:

Verder staat er in het boek van Bouten dat VDB een zeer goed bevriende arts had in Aalst, hij deed de dokter zelfs een voorstel om een beveiligingsfirma op te richten met de financiële hulp van VDB. Wie is die arts,dat staat er niet bij, maar als de Bende een dokter nodig had was dat niet zo moeilijk (indien VDB er bij betrokken is).

De dokter in Aalst waar Vanden Boeynants goed mee bevriend was is dokter Cuvelier. Zijn broer was Emile Cuvelier, huisdokter in Ronse en politieker (schepen), voorzitter geweest van het Belgische rode kruis. Bij de begrafenis van dokter Cuvelier,waar ik ook was, was onder meer Vanden Boeynants aanwezig. Ik heb zijn plaats getoond in de kerk. Ik werkte op dat moment als ceremoniemeester.

Voila Renne, hopelijk ben ik u van dienst.

10

(25 replies, posted in Vragen)

Als de bende misdaden verjaart zijn, komt de waarheid boven.