21

(6 replies, posted in Organisaties)

U bent goed op de hoogte, lijkt me.

22

(6 replies, posted in Organisaties)

De band tussen Raida Intertraders (Ruy Mendes Franco) en de huurlingen die in 1978 onder leiding van Bob Denard naar de Comoren trokken, is bewezen. Ruy Mendes Franco leverde o.m. het met wapens uitgeruste schip. En als we het dan toch over de Comoren hebben, kan men gerust de website ter nagedachtenis van Denard consulteren: foto's en namen genoeg, onder wie een flink aantal bende-verdachten, zoals Olivier Danet, Jacques Lafaille, Philippe Goraj enzovoort.

Niet onbelangrijk: Raida leverde in ons land de Spas Franchi's.

23

(88 replies, posted in Algemeen)

Mikis Theodorakis » YouTube

24

(5 replies, posted in Politiek & Business)

Van horen zeggen.

25

(5 replies, posted in Politiek & Business)

Er wordt gezegd dat het 'een ongeluk' was. In het bendedossier wordt van heel wat verdachte overlijdens gezegd dat het 'een ongeluk' of 'zelfmoord' was. Van mij mag men geloven wat men wil. Ik kan alleen zeggen dat dit wat (de omgeving van) het bendedossier meestal dikke zever is, waarvan onderzoekers bovendien in enkele gevallen eigenhandig de ontluisterende waarheid hebben kunnen achterhalen. Over de ronduit knappe Maarten van Traa: ik heb die commissie (wegens ziekte) destijds dag in dag uit gevolgd. Tijdens de live-uitzendingen dacht ik al: voorzitter, zorg aub voor rugdekking.

26

(34 replies, posted in Nieuws)

En toch is dat het geval geweest. De foto is uiteraard al lang verwijderd. WNP-lid Bernard Pèche stond in Lourdes gefotografeerd naast een bisschop die hier als notoir Opus Dei-lid bekend staat. Daarmee heeft de collega in kwestie niet willen zeggen dat Opus Dei een van de drijvende krachten achter de Bende is geweest. Dat lijkt me net iets te gemakkelijk.

27

(5 replies, posted in Politiek & Business)

Wat een onwaarschijnlijke parallellen! » YouTube

O ja, Maarten van Traa, onverschrokken commissievoorzitter van de uiteindelijk naar hem vernoemde 'Parlementaire Enquêtecommissie Opsporingsmethoden', verongelukte op 21 oktober 1997 in Amsterdam. De commissie bracht haar behoorlijk ontluisterende eindrapport uit in februari 1996.

28

(412 replies, posted in Plaatsen)

Het adagium van het geheim van het onderzoek... Ik hoop dat iedereen weet waar zij of hij mee bezig is. Ik heb het nu vooral over de brief van Luc(ien) Desmet. Ik stel alleen maar vast dat die regelrecht gekopieerd is uit het dossier.

29

(5 replies, posted in Bende De Staerke)

Broers.

30

(5 replies, posted in Bende De Staerke)

Broertjes.