171

(784 replies, posted in 1982)

Dit klopt, ik ben zelf een ex-paracommando, lichting in de jaren 80, en deze technieken heb ik indertijd ook geleerd gehad. En nog veel meer ook. smile

172

(753 replies, posted in 1985)

stiletto wrote:

Ondanks deze toch ietwat vreemde getuigenis, lijkt het me aangewezen om deze vrouw niet onmiddelijk af te schilderen als gek of fantast. Tuurlijk zullen hier wel fouten en vergetelheden in zitten maar deze getuigenis kan ons misschien toch ook wat nuttige info geven.

En misschien de meest belangrijke vraag in deze ... zijn er forumleden wonende in omgeving Overijse die deze vrouw kennen?

173

(16 replies, posted in Mededelingen)

Ben het volmondig eens met Mincky ... dit forum is de laatste tijd teveel verziekt geweest door allerhande onnodige toestanden en personen die niets , maar dan ook helemaal niets tot de essentie van de zaak bijbrengen nl, het uitzoeken van de bende feiten op een konstruktieve manier en dit met respect voor ieders mening en overtuiging. Dat daarbij halve onwaarheden en hele fouten diagnoses op tafel komen te liggen is niet uit te sluiten en zelfs onvermijdelijk gezien het feit dat 98% van alle forumleden hier niet of nauwelijks over de juiste dossierinfo ( kunnen ) beschikken . En daar reken ik mezelf ook bij .
En uiteraard hoeft je het niet eens te zijn met iemands mening maar door op een respectvolle en open manier te discussieren met elkaar en tegenargumenten aan te brengen , kunnen we misschien ooit tot een resultaat komen dat een antwoord kan bieden naar de vele vragen waarmee de slachtoffers vandaag nog mee worstelen.  Dit forum is een krachtig instrument maar tegelijkertijd ook zeer breekbaar, gebruik het met gezond verstand.

Waarvoor dank

174

(753 replies, posted in 1985)

Ondanks deze toch ietwat vreemde getuigenis, lijkt het me aangewezen om deze vrouw niet onmiddelijk af te schilderen als gek of fantast. Tuurlijk zullen hier wel fouten en vergetelheden in zitten maar deze getuigenis kan ons misschien toch ook wat nuttige info geven.

  • Kent er iemand het winkeltje in de buurt van de kerk waar je (in de jaren 80) petroleum kon kopen voor kleine verwarmingstoestellen? Ik denk hierbij aan een drogisterij of kleine elektro zaak waar ze dergelijke toestellen verkochten. Indien ja, zou de uitbater van toen de man herinneren?

  • Aangezien de man petroleum koopt kan je afleiden dat hij mogelijks in de buurt woont om zijn huis (of caravan) te verwarmen, tevens zou het kunnen dat hij de petroleum kwam kopen om een "loods" te verwarmen. Was de loods in de Eikenlaan 36 voorzien van een kleine kachel? staat er een schouw op het dak?

  • Zijn er nog personen die de opvallende verschijning van deze man gezien hebben, een figuur in een lange wolfs pelsjas kom je nu niet elke dag tegen.

  • Hetzelfde geldt voor het Citroen bestelwagentje, dit moet toch meer mensen opgevallen zijn in de omgeving van Overijse? Bv. werd dit al eens gespot op bepaalde plaatsen? Op een parking, aan een cafe, aan een loods, een huis of caravan?

  • Het feit dat de vrouw hem gezien heeft op de parking Delhaize enkele dagen na de overval moet toch ook door meerdere personen opgevallen zijn?

  • Aangezien hij antwoordt in het Frans zou dit zijn moedertaal kunnen zijn.

  • Welke verdachte werd gezien in een cafe in Aalst en ontkende dit d.m.v. een alibi? Gaat dit over het cafe op de markt in Aalst?

175

(753 replies, posted in 1985)

Wel al is het mysterie nog zo groot, Merlina legt de waarheid bloot. Ziehier de getuigenis:

een vrouw in Overijse herkent een van de "gekende" figuren, ze heeft hem gezien niet op de avond van de overval maar ervoor en erna ... de vrouw woonde in het centrum van Overijse. In een winkeltje in de buurt van de kerk herkent ze deze "beruchte naam" mede door zijn opvallende kledij, een lange pelsjas uit wolf en een rond Russisch hoedje op zijn hoofd. Hij reed rond in een groen bestelwagentje merk Citroen voorzien van oranje Vichy gordijntjes met rode stippen voor de ruiten. De man kwam petroleum voor kleine verwarmingstoestellen kopen. Enkele dagen na de overval zag ze de man en de vreemde wagen op de parking van de Delhaize. Wat kwam hij daar doen? Sporen uitwissen? Later sprak ze de man hierover aan en hij ontkende tot 10x toe "ce n'était pas moi, ce n'était pas moi". Later is dezelfde man ook in Aalst gezien voor de overval in een café maar ontkent dit dmv een alibi.

176

(110 replies, posted in 1982)

Vergeet ook niet dat een riot-gun op dat moment nog vrij te koop was en de meeste wapenhandels die wss ook wel op voorraad hadden ... het lijkt me dan ook een stuk interessanter om bv. een riot gun te pikken ipv een (quasi onbruikbaar) eendenroer. En als slachtoffer denk ik dat ge ook in uw broek doet als er plots een riot gun onder uwe neus geduwd wordt.

177

(110 replies, posted in 1982)

Insp. Witse, welke aanwijzingen zijn er om te stellen dat het eendenroer met voorkennis gestolen is geweest uit de uitstalraam? Voor zover duidelijk lijkt het me eerder om een lucratieve "test" diefstal te gaan en niet zozeer om een "bestelling".

178

(133 replies, posted in Andere Personen)

Bestaat er ergens een foto van Laurent Podevijn?

179

(753 replies, posted in 1985)

Café "halve steen" bestond nog in 2018, zie » prntscr.com

Tegenwoordig is er het vat af » prntscr.com

De appartementen zoals ze er vandaag uitzien » prntscr.com

De Delhaize ligt ongeveer 350 m verderop vanaf de appartementen.

180

(717 replies, posted in 1982)

Bouhouche heeft toch zelf ontslag genomen?