21

(1,219 replies, posted in 1985)

Albert Van Den Abiel werkte tijdens de jaren 50-60 in de Mercedes garage in Leopoldville (Congo). Wie kent de naam van zijn autobedrijf in Aalst dat grensde aan Podevijn.

Inderdaad, steeds verschillende informatie, en info afkomstig van:

  • getuige - slachtoffer

  • reconstructie ism CWB/Eddy Vos

Normaal gezien zouden deze toch gelijk moeten zijn, Vos zal toch wel bij de reconstructie zich gebaseerd hebben op wat de getuigen hebben verteld, of is het verhaal van David in de loop der jaren wat veranderd? In zijn boek spreekt hij wel over twee wapens van de reus, en in het gesprek gisteren heeft hij het maar over één wapen.

23

(7 replies, posted in Bibliografie)

Gisteren in Goedele had de reus dan opeens wéér maar één wapen, enkel de afgezaagde tweeloop.

Stukje uit Humo, David beschrijft de reus: Hij heeft en riotgun en een tweeloopvast, wapens waarmee je een buffel kan neerleggen, maar hij schiet ermee met één hand, alsof hij een speelgoedgeweertje vast heeft. 

Hier durf ik nu wel sterk aan te twijfelen, ben zelf een vrij actieve schutter, met een wapen kaliber 12 schieten met één hand is onmogelijk, terugslag is veel te groot. Dus misschien best bij het lezen van het boek enkel de grote lijnen onthouden, maar niet te sterk opgaan in de details.

25

(1,219 replies, posted in 1985)

Wie kent de naam van het autobedrijf van Albert Van Den Abiel? Het bedrijf dat aan Podevijn grensde.

26

(18 replies, posted in Bende Haemers)

Is dit de Axel Zeyen? Kijk eens bij zijn vrienden, zit iemand uit Aalst bij, bekende naam?

» www.facebook.com

27

(1,141 replies, posted in 1985)

Ik ken de zender uit mijn kindertijd (jaren 80). Was een vrij populaire zender, in onze straat waren er verschillende mensen die er naar luisterden. De zender was vooral populair omdat je er steeds kon naar bellen om een nummer aan te vragen, niet enkel tijdens verzoekprogramma's. Hebben dit zelf ook vaak gedaan. Het gevraagde nummer werd ook steeds snel gespeeld, bijna altijd binnen het half uur.

Van de bewuste uitzending weet ik niets, ken ook niemand die er iets van weet. In die periode was er overal wel een populaire lokale radio, dus ik denk niet dat deze ver buiten Aalst gekend was, door de verschillende vrije radio's werden de frequenties ook vaak verstoord van zodra je wat verder ging. Mi Amigo was een zender uit Hofstade en niet uit Aalst zelf.

28

(163 replies, posted in Plaatsen)

Als ik de foto bekijk is er wel met een hagel patroon geschoten en niet met brennekes. Dus toch een "slechte" jager, of één of andere gek.

29

(163 replies, posted in Plaatsen)

Ik zeg niet dat het gat van de bende is hé, maar van jagers evenmin.

30

(163 replies, posted in Plaatsen)

geronimo wrote:

Wel een verkeersbord waar er met een kaliber 12 op geschoten is. Als iemand de exacte coördinaten heeft wil ik wel nog is teruggaan om foto's te nemen. Kunnen eventueel nog 2 personen meerijden.

Als het effectief een gat van kaliber 12 is dan is dat niet van jagers, jagers schieten met hagel = verschillende kleine gaatjes. Als het één gat is, dan is er geschoten met brennekes = één groot gat. Wordt enkel op schietstand gebruikt en... door de bende.