21

(753 replies, posted in 1985)

stiletto wrote:

een lange pelsjas uit wolf en een rond Russisch hoedje op zijn hoofd. Hij reed rond in een groen bestelwagentje merk Citroen voorzien van oranje Vichy gordijntjes met rode stippen voor de ruiten.

Lijkt mij een of ander soort hippie te zijn.

22

(75 replies, posted in Robotfoto's)

De man op de robotfoto G9 is onmiskenbaar Martial lekeu. Martial Lekeu is overleden in 1997 en kan dus niet meer berecht worden. Maar in verband met de overval van de Delhaize in Beersel op 7 oktober 1983 werd er ook nog een andere robotfoto samengesteld namelijk G8. En de persoon die ik herken in robotfoto G8 kan wel nog berecht worden want die is nog in leven.

23

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Pontius wrote:
Bossi wrote:

Nogmaals voor alle duidelijkheid, duiker met de Toyota Jeep en Goossens zijn opnieuw ter plaatse teruggekomen om de werkzaamheden van de Genie bij te wonen. Goossens is daarvoor opgevorderd gezien zijn verantwoordelijkheidsfunctie.

Neen, dat is helemaal niet duidelijk. Met welk voertuig is Goossens terug gekomen? En dat ik U niet weet liegen, hoor.

En? weet ge nu al met welk voertuig Goossens is terug gekomen?

24

(504 replies, posted in Algemeen)

Ben wrote:

(...) Het federaal parket zegt dat het optimistisch blijft, maar veel tijd om het dossier verder te onderzoeken is er niet meer. Als de zaak in 2025 verjaart, dan kunnen de speurders nog hooguit 2 jaar aan de zaak werken. Als er dan al verdachten zijn moeten die in de 3 jaar die nog resten voor de rechtbank verschijnen, in eerste aanleg en beroep. Om aan dit probleem te verhelpen, ligt een wetsvoorstel van CD&V klaar, waarbij de verjaring stopt wanneer een dossier wordt verwezen naar de rechtbank. In het geval van de Bende van Nijvel zouden de speurders daardoor nog de volle 5 jaar tot 2025 aan de slag kunnen blijven. Mocht er dan iemand zijn aangehouden, dan is er geen tijdsdruk meer om die verdachte te laten berechten.

Bron » Nieuws

Ik denk dat het probleem vooral ligt bij het feit dat er in eerste instantie DNA-profielen dient te worden opgevraagd in het buitenland.
En als men dan later een uitlevering dient te vragen aan een land buiten de EG neemt dat serieus wat tijd in beslag. Er bestaan wel uitleveringsverdragen maar als een land denkt dat het in diskrediet kan worden gebracht zou men wel eens (heel) moeilijk beginnen te doen.

25

(79 replies, posted in Magistraten)

Had voormalig onderzoeksrechter Freddy Troch een aanhoudingsbevel uitgeschreven lastens Martial Lekeu had men de hoofdprijs misschien al lang te pakken. Wat de hoofdprijs dan ook moge geweest zijn.

26

(79 replies, posted in Magistraten)

De VS lijkt mij niet de zwakste schakel in het geheel. Kijk, wanneer men een (gerechtelijk) onderzoek voert is één van de basisregels dat men eerst de zwakste schakels aanpakt. Dat wordt dan zo gedaan en nu is het weer niet goed. Wilt ge eigenlijk wel dat er een oplossing komt?

27

(504 replies, posted in Algemeen)

Ja, de tijd begint te dringen. Zeker omdat men met de Coronacrisis nooit weet waar men aan toe is. Eerste aanleg en beroep? Dat betekent dus geen assisenzaak want daar kan hoogstens cassatieberoep worden ingesteld. Een wetsvoorstel om de verjaring stoppen wanneer een dossier verwezen wordt naar de rechtbank lijkt mij een prima wetsvoorstel maar in deze doet het mij toch een beetje denken aan een artificiële verlenging van de verjaringstermijn.

28

(63 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Lode Jaere wrote:

We kunnen beter allemaal stoppen met veronderstellingen te uiten en hopen of de goede werking van onze justitie.

Ik heb in elk geval meer vertrouwen in de huidige CWB dan in de Delta-cel. En terecht.

29

(148 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Merovinger wrote:

Hierbij nog een schema van het CWB, ten tijde van Eddy Vos.
http://nsm08.casimages.com/img/2016/12/02//16120212550714738714675528.jpg

Op de foto is te merken dat een onderzoeker blijkbaar wat uitleg geeft over een onderzoekschema en dat hij wijst naar de overval op de Delhaize van Beersel van 7 oktober 1983 die erop vermeld staat. En nu de volgende vraag van 1 miljoen of in dit geval van € 250.000. Waarom werden de robotfoto's G8 en G9 die betrekking hebben op de overval van de Delhaize Beersel op 7 oktober 1983 niet op dat overzichtsschema geplaatst?

Komaan Commissaris-Professor Bossi. Zoek dat eens uit voor ons met uw speciaal interventie escadron. Laat ons allemaal eens zien wat ge kunt. De champagne staat al klaar in Charleroi.

30

(79 replies, posted in Magistraten)

club_le-happy-few wrote:

En zoals Vos heeft gezegd, er vallen geen prijzen te winnen in dit dossier.

Vos zal wel weten waarom hij dat gezegd heeft.