7,201

(1 replies, posted in Magistraten)

Een onderzoeksrechter uit Dendermonde die mee heeft gewerkt aan het onderzoek naar de feiten in Aalst. Een maand na de overval in Aalst konden de politiediensten in Aalst nog maar zes mensen en een auto inzetten voor hun onderzoek. Wonder boven wonder heeft de BOB van Dendermonde toen de sigarettendiefstal van Lokeren opgehelderd, waarbij de bende De Staerke te voorschijn kwam. Ook deze zaak speelde zich af in een Delhaize, en de teruggevonden wagen was eigenaardig verbouwd, net als de Bende-auto's. Onderzoeksrechter Leo Tas heeft de aandacht daarop gevestigd, en zo is het Delta-team ontstaan.

7,202

(74 replies, posted in Magistraten)

Uit "Niet schieten, dat is mijn papa!":

Zowel in Dendermonde als in Charleroi waren de onderzoekers erachter gekomen dat in dit onderzoek [naar de moord op Juan Mendez] gevoerd door de Nijvelse onderzoeksrechter Luc Hennart, heel wat getuigenissen en materiële elementen opdoken die belangrijk konden zijn voor het onderzoek van de Bende van Nijvel. Hennart beschouwde het onzalige duo [Bouhouche en Beijer] blijkbaar als zijn persoonlijk jachtwild en verbood de Bendeonderzoekers de toegang tot zijn dossier. Pas nadat de zaak-Mendez voor het assisenhof was gekomen, zes jaar later, verleende hij inzage in het dossier. Toen was het veel te laat, alle sporen waren opgedroogd.

Om druk te kunnen uitoefenen op Hennart wilden de speurders in Charleroi en Dendermonde een eenheidscel oprichten. De gevolgen voor de speurders in Dendermonde zijn bekend.

7,203

(20 replies, posted in Andere Personen)

Begin oktober 1985 bevestigt het parket van Dendermonde dat een aantal huiszoekingen en ondervragingen zijn uitgevoerd in verband met Harry Moelants. Deze zware jongen uit het Waasland kan wel eens de tipgever van de dieven bij Wittock-Van Landeghem in Temse geweest zijn. Enkele familieleden werken bij Wittock-Van Landeghem. Maar de veronderstelling kan niet hard gemaakt worden. Hij werd in 1997 als verdachte geschrapt in het onderzoek naar de Bende van Nijvel.

7,204

(98 replies, posted in Mededelingen)

Forum

Het forum-onderdeel "Regels en Gedrag" is vandaag verwijderd.

  • De forumregels zijn verhuisd naar de website » Info

  • De informatie over de opmaak van berichten is verhuisd naar het onderdeel Mededelingen » Opmaak berichten

7,205

(140 replies, posted in Bibliografie)

Dit is toch geen fictie? Dit is een verfilming van het boek "Niet schieten, dat is mijn papa!".

7,206

(245 replies, posted in Westland New Post)

Volgens Karl Delombaerde kan Eric Lammers één van de mededaders zijn geweest van de overval op de Colruyt van Nijvel.

Bron: MA II - CWB - 14.12.1988 - PV 22236/88 - *2

7,207

(183 replies, posted in Westland New Post)

Karl Delombaerde preciseert dat Latinus "onderzoek zou hebben verricht" naar de feiten die zich in Waals-Brabant hebben voorgedaan. Hij voegt daaraan toe dat Latinus hem de avond voor zijn dood heeft opgebeld om hem te melden dat hij op ernstige pistes was gestoten. De Lombaerde had 's anderendaags een afspraak met Latinus en Saussez bij commissaris Marnette van de gerechtelijke politie van Brussel. Latinus pleegde zelfmoord op 24 april 1984.

Bron: MA II - CWB - 14.12.1988 - PV 22236/88 - *2

7,208

(0 replies, posted in Speurders)

Een gewezen lid van de Gerechtelijke Politie van Brussel. Tussen 1983 en 1986 deed hij onderzoek naar de Filière Boraine. Tussen 1999 en 2001 werkte hij bij de Cel Waals Brabant als crimineel analist.

7,209

(5 replies, posted in Speurders)

Gewezen adjudant bij de rijkswacht van Waver en onderzoeker bij de Cel Waals Brabant.

7,210

(102 replies, posted in Speurders)

Michel Graindorge en de deken van de advocatenorde Xavier Magnée hebben enkele jaren geleden op een persconferentie de namen van een twintigtal rijkswachters en ex-rijkswachters die - volgens hen - betrokken waren bij de Bende van Nijvel genoemd. Eén van die personen is Gérard Lhost.