1

Begin oktober 1985 bevestigt het parket van Dendermonde dat een aantal huiszoekingen en ondervragingen zijn uitgevoerd in verband met Harry Moelants. Deze zware jongen uit het Waasland kan wel eens de tipgever van de dieven bij Wittock-Van Landeghem in Temse geweest zijn. Enkele familieleden werken bij Wittock-Van Landeghem. Maar de veronderstelling kan niet hard gemaakt worden. Hij werd in 1997 als verdachte geschrapt in het onderzoek naar de Bende van Nijvel.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

"Was niet slecht deze filmen (sic) maar had meer bloed verwacht" - quote van H. Moelants (bij: wat vonden deze kopers van dit product) » www.proxisazur.be

3

Behalve van SS-filmpjes houdt hij ook wel van andere SS-kitsch » myspacecdn.com | www.facebook.com

Maar interessanter: hij werd beschreven als Harry M. door Jean-Claude Jandrain als lid van de door hem aan de Bende-gelinkte "groep Calmette" in de judoclub BIKBA (in een PV uit 1985). Deze groep bestond uit evenveel personen als er kogelvrije vesten werden gestolen. Harry M. zou een grote jongen geweest zijn (1m90?), Vlaams en eerder "Arisch".

Een rossige Vlaamssprekende reus met bleke huid uit Temse die in de Brusselse WNP-kring getrained werd, en bovendien niet vies lijkt te zijn van nazi's. Tiens. Maar had hij effectief ook familieleden bij Wittock of is dat een kwakkel?

4

http://a3.ec-images.myspacecdn.com/images02/103/1dbe1ad469ee4a5481504dc1ea112ecc/l.jpg

"Paracommando.com", "Vlaams Belang" en ... "knuffel" - een ruwe bolster met een peperkoekehartje? » www.facebook.com

dim wrote:

Een rossige Vlaamssprekende reus met bleke huid uit Temse die in de Brusselse WNP-kring getrained werd, en bovendien niet vies lijkt te zijn van nazi's. Tiens. Maar had hij effectief ook familieleden bij Wittock of is dat een kwakkel?

Aangezien hij gans zijn leven in Temse woont zou het raar zijn als er geen familie/vrienden van hem bij Wittock-Van Landeghem in Temse gewerkt hebben. Een textielfabriek telt gauw een paar honderd werknemers.

Staan er daar geen zwartjes op die foto's op de achtergrond? Een nazi zal het dan wel niet zijn. Naast dat SS-poppeke is precies een model van een landingsboot van de USA te zien. Doodlopend spoor.

De term 'zwartjes' is niet meer van deze tijd. On topic. De tipgever kan kan heel goed van binnen komen. Het is ook prima denkbaar dat hij behalve de tip verder niets met de bende te maken heeft. Het kan een sensatiezoeker zijn geweest, of iemand die wat geld kreeg voor zijn info, of iemand die per ongeluk zijn mond voorbij heeft gepraat.

Charly wrote:

Staan er daar geen zwartjes op die foto's op de achtergrond? Een nazi zal het dan wel niet zijn. Naast dat SS-poppeke is precies een model van een landingsboot van de USA te zien. Doodlopend spoor.

Hij is fan van Vlaams Belang. Er is dat SS-poppeke. Het zal toch ook geen CD&V'er zijn. Veel zegt dat allemaal niet, het is niet omdat men Vlaams Belang stemt dat men tot de Bende van Nijvel behoort. Feit is dat hij in verdenking werd gesteld voor lidmaatschap van de Bende en dat hij vandaag extreemrechtse sympathieën heeft, en dertig jaar geleden waarschijnlijk ook, zoals veel andere Bendeverdachten.

Wanneer iemand in begin van de jaren tachtig contact had met extreemrechts in Brussel (via Calmette en milieu Jonathan), vanuit het verre Temse, dan was men een 'echte'. Vlaams Blok bestond eigenlijk nog niet, Dillen had niet de communicatieskills van een De Winter of Annemans. Met andere woorden: wie toen extreemrechts was behoorde tot een kleine groep waarbinnen iedereen iedereen kende. En dan zitten we in het milieu van De Pomp, Jonathan, WNP, VMO, Front de la Jeunesse, ... met altijd diezelfde personen die ook verdacht zijn in het Bendeverhaal.

dim wrote:

Maar interessanter: hij werd beschreven als Harry M. door Jean-Claude Jeandrain als lid van de door hem aan de Bende-gelinkte "groep Calmette" in de judoclub BIKBA (in een PV uit 1985). Deze groep bestond uit evenveel personen als er kogelvrije vesten werden gestolen. Harry M. zou een grote jongen geweest zijn (1m90?), Vlaams en eerder "Arisch".

Tussentijds samengevat. Ten eerste is Moelants in verdenking gesteld geweest voor de feiten in Temse. Dat doet men niet licht. Kijk naar de gevallen die we goed kennen. Philippe De Staerke: sterke aanwijzingen. Robert Becker: herkend. El Bajrajri: herkend. Ongetwijfeld waren er ook dergelijke sterke aanwijzingen voor de betrokkenheid van Moelants. Ten tweede is hij van Temse. Dat is niet direct het gebied van de Bende van Nijvel. Het kan verklaard worden door het feit dat ze speciaal voor de kogelvrije vesten naar Temse trokken. Ik vraag me af of kogelvrije vesten niet elders kunnen bemachtig worden, prototype of ouderwets model doet er niet toe. Als ze maar beschermen. Geen enkele wapenhandelaar die daar kan aangeraken?

Daaruitvolgend is het niet onmogelijk dat Temse maar een van de zovele inbraken van de Bende was. Wij kennen enkel die inbraken waar is geschoten: Waver, Maubeuge, Nijvel, Temse. Er waren er ongetwijfeld veel meer. Als Temse zo'n 'gewone' inbraak was, dan moet er een reden zijn om naar die voor Brusselaars onbekende plaats te rijden. Iemand die van daar is bv. en de fabriek goed kent. Ten derde is er de in citaat aangehaalde link met de 'groep Calmette'. Het zou interessant zijn de zeven leden van deze groep te kennen. Als een zware jongen van Temse contact heeft met het Brusselse gangstermilieu is dat een belangrijk element in het onderzoek naar de Bendemisdaad in Temse.

Deze drie elementen samen maken van Harry Moelants een serieuze verdachte.

10

De Calmette-groep trainde in BIKBA (rue Moris 43) en had als leden ondermeer een grote (1m90), rossige, kalende Vlaming met groenblauwe ogen (= Harry M.), een garagist uit de chaussée de Waterloo (overkant Innovation en bij de Bascule), een wapensmid en een "kleine" vrouw. Er was hierbij sprake van een actiegroep rond Latinus bestaande uit zeven personen, aangevuld met een achttal personen voor de omkadering (bv. chauffeur). De groep zou in contact gestaan hebben met Marc Menassa (een vriend van Gemayel), Albert Toch (PJ Bruxelles), Faez Al Ajjaz, René Mayerus en 'Robert le bègue' (die instond voor de politieke meetings). Deze info over de actiegroep van WNP werd door Jean-Claude Jandrain overgemaakt aan Laffineur na de Bende-aanval op de Delhaize in Overijse (omdat Jandrain geschokt zou zijn geweest door de kindermoord).

Laffineur berichtte hier spontaan over aan Schlicker op 9/10/1985. Op 18/10/1985, na een verhoor van de peter van Jandrain (kolonel D.), stelde Schlicker 22 apostillen op, ondermeer over WNP en Jandrain. De apostillen werden doorgegeven aan Dussart van de BOB, maar Schlicker gaf vreemd genoeg kort erna de opdracht om ze terug te sturen. Dussart rook onraad, beweerde echter de documenten verloren te hebben en stuurde enkel een fotokopij op. Hij hield zo de originelen in eigen bewaring en speelde ze nadien door aan commissaris Dorpe van het Comité Supérieur de Controle. Ze konden echter niet worden uitgevoerd door de rijkswacht van Waver.  

Calmette stond ook aan het hoofd van Trident, een groep die werkte voor Al Ajjaz en voortspruitte uit Calmette's eerdere groep "Spartes" waartoe rijkswachter Mirko Tavra en een "dikke" Michel/Guy (volgens mijn info ook BIKBA: de garagist?) behoorden.

Meer info hier » anneesdeplomb.topdiscussion.com | tueriesdubrabant.winnerbb.com

Namen deel in BIKBA: Lammers, Libert, Vanderveeren, Nemry, Jandrain, Moelants, Vander Meiren, Michel De Bondt, Barbier, ...?