1

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Liefste schat,.. De ontmaskering van de Bende van Nijvel, gaat niet echt over mannen-liefde, waar ik “by the way” geen enkel probleem mee heb. Het is wel zo dat de aanwezigheid van een verwijfde Marokkaan (Sliman) is bevestigd in de winkel van Dekiaise?

2

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Beste Ben, het irritante aan jouw herhaaldelijke commentaren op mijn uiteindelijk zeer occasionele en vrijblijvende posts, is ondermeer dat je het doet uitschijnen alsof je de ironie en het bijtende cynisme van mijn post niet zou begrijpen?, Wat zou betekenen dat we opgezadeld zitten met een geestelijk achtergestelde moderator, wat natuurlijk zeker niet de bedoeling kan zijn.

3

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Helemaal mee eens X, en Ctrix !

De bende Mendez/Bouhouche/Beijer van Nijvel hadden ruzie met hun wapensmid Dekaise! En Dekaise laat zich door dit trio half doodslagen …? Je moet tenslotte iets over hebben voor je klanten! Hij heeft zijn belagers herkend maar zwijgt hierover in alle talen omdat hij bang is!… Bang!; Bang!; Bang…?

Hij moet dan ook in doodsangst verder leven en met lede ogen aanzien hoe de bende Mendez/Bouhouche/Beijer van Nijvel, de ene na de andere brutale overval organiseren. (Misdaden waaraan hij moreel medeplichtig is!) Overvallen die gelinkt zijn door wagens en wapens! The plot thickens! Maar hij zegt niets, want hij is bang!, bang! Neen niet alleen bang, maar ook schuldig en medeplichtig. Eerst en vooral aan de raid op zijn eigen shop! (Althans volgens sommigen?) Dus van nu af aan gaan we hem dan ook niet meer zien als wapenhandelaar en slachtoffer, maar als ‘gangster-winkelier’, want hij maakt zich strafbaar aan schuldig verzuim en verhandelt ten slotte wapentuig, wat in wezen een verwerpelijke bezigheid is!

De angst van Mendez daarentegen, is dan weer niet echt, en een vreemde historie, want toen hij die fatale 7e januari alleen naar zijn werk vertrok, had hij volgens zijn vrouw totaal geen stress of angst meer.

Natuurlijk niet, integendeel … hij was kompleet gerustgesteld! Hij wist dat zijn wapens bij zijn goede vriend Dani in zeer goede handen waren en niet zomaar gebruikt werden door eender welke bende bandieten, maar door de beruchte, doch onbestaande Bende van Nijvel, van wier identiteit hij al die tijd al op de hoogte was, omdat hij er tenslotte zelf deel van uitmaakte. Maar desondanks zijn inzet werd ook hij op beestachtige wijze vermoord. Spijtig!

Hoe kan men weten of er al dan niet gemanipuleerd werd in het onderzoek naar de overval op Dekaise? Ik vraag me dit enkel af. Meer niet! Zowat iedereen op dit forum heeft het over manipulatie van het onderzoek… klinkt het niet, dan botst het. Alle mogelijke pistes en perversies komen aan bod. Behalve als ik een bedenking maak over de zaak Dekaise dan begin men steeds opnieuw te steigeren, want Dekaise is voor de moderator en vele anderen blijkbaar reeds een uitgemaakte zaak?

4

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Beste X, de zaak Dekaise is op dit forum blijkbaar een gevoelig onderwerp? Ik heb mijn eigen visie op de feiten, (waar mogelijk het duo Bouhouche en zijn vriend Mendez in passen), maar dat interesseert blijkbaar toch geen hond.

Wij zijn allen genoodzaakt onze eigen versie van de feiten te baseren op wat er ons in de pers en literatuur wordt aangeboden. De inhoud van wat er terzake wordt geschreven durft al wel eens te verschillen.

Iedereen maakt fouten (de namen waren fout geciteerd sorry daarvoor!), maar ik moet constateren dat mijn simpele bedenkingen op nogal wat weerstand stuitten. De reden is mij niet altijd even duidelijk? Mijn bijdrage is tenslotte - op dit forum, en in het universum van de Bende van Nijvel en de loden jaren - een druppel een hete plaat, slechts een opmerking tussen een overdaad aan veronderstellingen en al dan niet verzonnen verhalen allerhande!

Mijn vragen en opmerkingen hoeven dan ook niet te worden beantwoord, want ik ken de antwoorden reeds voldoende en ben niet zinnens op elke post te reageren, of aanhoudende te posten. Einde!

5

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Xenophon wrote:

Voor wat het waard is: Sartillot was niet de enige die hem identificeerde. Ook minstens één getuige te Waver deed dat. Sartillot concludeerde wel dat hij ervan uitging dat Mendez een alibi moet hebben gehad want dat anders de speurders hem wel hadden opgepakt. Een begrijpelijke maar m.i. in dit dossier gevaarlijke redenering.

Eerste wachtmeester Bernard Sartillot, dacht te Hoeilaart aanvankelijk collega Bouhouche te herkennen. Zijn collega onderluitenant Roland Campine, was daar in eerste instantie echter niet zo zeker van. Later werd de naam Mendez aan hun verklaring toegevoegd. Het feit dat er in al die jaren nooit echt gevolg werd gegeven aan de zware beschuldigingen die beide politiemannen uitten tegen Dani Bouhouche en Juan Mendez doet mij toch afvragen wat was hiervan de juiste reden? Want indien men Bouhouche en Mendez had geconfronteerd met de slachtoffers waaronder Bernard Sartillot, en Roland Campine had men uitsluitsel kunnen krijgen over hun mogelijke betrokkenheid.

Dat een getuige Mendez zou hebben herkend te Waver, is meer dan toevallig. Juan Mendez was geen gekend figuur. Ik vraag mij dan ook af in hoeverre deze getuige gemanipuleerd werd met het oog op de eventuele vervolging van Bouhouche, zeker omdat vaststaat dat er vanaf de aanvang van het onderzoek één en ander is misgelopen en gewild of ongewild nooit meer is bijgestuurd.

Er zijn immers nog meer dan genoeg gangsters die op elkaar lijken en in aanmerking komen voor deze overval. Over een aantal onder hen wordt in Vlaanderen al jaren in alle talen gezwegen. Want insinueren dat Daniel Dekaise zelf betrokken was bij deze moorddadige diefstal om Bouhouche en Mendez te kunnen introduceren als verdachte is ronduit degoutant! De man werd half dood geslagen en had evengoed kunnen overlijden aan zijn verwondingen. Een persoon met de kolf van een geweer herhaaldelijk op het hoofd slagen is niet echt onschuldig en valt moeilijk te doseren. 1 slag op het hoofd kan al voldoende zijn om te sterven.

En indien men de getuigen in de winkel wegzet als onbetrouwbaar, staan we natuurlijk nergens, want wie zegt dat de overige getuigen op de straat geloofwaardig waren in hun beweringen?

Dus indien de overval werd gepleegd uit verzamelwoede; Waarom dan een hold-up op klaarlichte dag, waarom werd er om tot de actie over te gaan niet gewacht tot rond sluitingstijd wanneer er sowieso minder volk op straat loopt? Waarom werd Daniel Dekaise niet s’ochtends opgewacht, toen hij zijn winkel opende om hem vervolgens te overmeesteren?

Waarom werd er in dit smalle straatje waar voorbijgangers de aanwezige personen in dit kleine winkeltje makkelijk konden zien staan, op zijn minst niet gewacht tot er geen klanten meer in de winkel aanwezig waren? Waarom moesten de twee aanwezige klanten in de winkel persé slachtoffer worden van dit onnodig bruut geweld?

Waarom werd ‘het genie’ Daniel Dekaise half dood geslagen (zeg gerust gemarteld), een man wiens expertise door vriend en vijand alom werd geprezen, een man die Bouhouche en c° om de haverklap nodig hadden om hun wapens te laten nakijken en/of verbeteren? En waarom moest de toegesnelde agent persé worden afgemaakt?

Want verzamelwoede kan het brute geweld dat wordt aangewend door de Bende van Nijvel niet verklaren. Ik ben toevallig nogal thuis in de wereld van verzamelaars (geen wapens voor alle duidelijkheid) en kan U vertellen dat verzamelwoede een ziekte is die het slechtste in mensen bovenhaalt, en waarbij diefstal (ook bij vrienden) niet ondenkbaar is. Ik zou zelfs zeggen (en ik overdrijf niet graag) dat verzamelwoede te vergelijken is met een drugverslaving. En gebruikers hebben geen vrienden, zij hebben enkel elkaar nodig om aan hun spul te geraken.

Laat ons niet hypocriet doen. Wapenhandel is fundamenteel verwerpelijk. Maar Mendez was salesman van een gerenomeerd bedrijf en veroorloofde zich bepaalde items die hij anders nooit kon bemachtigen. Indien we gelijk welk personeelslid van een willekeurig bedrijf dat zaken mee naar huis neemt, gaan bestempelen als gangster /sadistische moordenaar, dan moeten we dringend gevangenissen bijbouwen. Juan Mendez liet bepaalde items uit zijn bedrijf veranderen van eigenaar, en mogelijk was men bij de directie van FN daarvan op de hoogte? Dit gaat de leiding van FN heus niet aan onze neus komen hangen!

Men gaat enorm kort door de bocht om de commercieel directeur van FN te koppelen aan de raid op Dekaise en van Mendez een gewetenloze moordenaar te kunnen maken.

6

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Wie gaat er beweren dat de leiding van FN Herstal niet op de hoogte was van het doen en laten van Mendez? De man was verzamelaar. Het is best mogelijk dat hij mocht beschikken over bepaalde items en men oogluikend toeliet dat hij zaken voor zichzelf hield in ruil voor het fixen van bepaalde illegale transacties.

Ik heb dan ook moeite met te aanvaarden dat de leiding van FN Herstal niet op de hoogte zou zijn van het doen en laten van hun kaderleden. Dit zou kunnen verklaren waarom er bij FN geen onderzoek werd opgestart.

Gezien de angst waarin Mendez tijdens de laatste dagen voor zijn dood blijkbaar leefde, weten we dat hij weliswaar Bouhouche verdacht van de wapendiefstal bij hem thuis, en sterke vermoedens had, maar niet volledig op de hoogte was van het doen en laten van zijn (ex)vriend. Het overtuigd mij dan ook niet echt om hem te verdenken van betrokkenheid bij de raids van de Bende van Nijvel.

Een heler van wapens is ook niet noodzakelijk een psychopathische moordenaar en iedereen met een wapenverzameling is nog geen terrorist of een gevaarlijke gangster. En ik ben ook niet helemaal overtuigd van het feit of Bouhouche zelf de trekker overhaalde.

7

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Een sales manager bij FN voor Latijns-Amerika, een kaderlid dat op klaarlichte dag naast zijn dagtaak als verkoper ook nog even een bloedige overval met dodelijke afloop gaat plegen en dit in het bijzijn van twee getuigen, terwijl hijzelf klant is bij deze winkel en de eigenaar Daniel Dekaise persoonlijk kende zie ik eerlijk gezegd niet echt gebeuren.

Waar is het harde bewijs dat Mendez een bloeddorstige gangster was, en aanwezig in de winkel tijdens de overval op Dekaise in Waver, en dus bij gevolg een lid van de onbestaande Bende van Nijvel?

8

(24 replies, posted in Politiek & Business)

Het is een mes dat langs beide kanten snijdt. De onderzoekers kunnen deze beweringen niet hard maken omdat de getuigenissen zijn gebaseerd op leugens met als gevolg dat de politiek; pers en publieke opinie het gerecht nog maar eens kunnen verwijten en aanvallen wegens vermeende incompetentie. Het is een eeuwige cirkel van leugens, die gewild of niet al jaren in leven wordt gehouden.

M.a.w. zulke leugenachtige onzin staat het onderzoek naar de echte daders in de weg.

Getuigen die oog in oog hebben bestaan met de daders worden niet gelooft. Onbetrouwbare verhalen en getuigenissen van “aan lager wal geraakte advocaten en gangsters” daarentegen gaan erin als zoete koek, en zijn zowat de hoofd-ingrediënten van menig boek en artikel terzake. "De fantastische verhalen van oom "Wim”.

9

(109 replies, posted in Speurders)

Het is natuurlijk trendy om het inhuren van profilers als Danièle Zucker te bestempelen als geldverspilling. We zien deze pedante houding dan ook opduiken in zowat elke krimi-reeks; boek of film waar ook ter wereld. Maar het blijft een gemiste kans dat er met de bevindingen van Danièle Zucker niet meer resultaten werden geboekt. Want hoe je het ook draait of keert het verhaal van de Bende van Nijvel is - ontdaan van alle ‘mythen en sagen’ - in oorsprong een zaak van zwaar banditisme in een marginale context.

Het was trouwens de steeds heviger wordende; niets ontziende brutaliteit versus een eerder magere buit, die destijds pers en publiek deden besluiten dat het hier om politieke aanslagen moest gaan. Het ene sluit het andere zeker niet uit, maar als het loopt als een eend en kwaakt als een eend...

10

(941 replies, posted in Bende De Staerke)

(...) De brief waarin mijn cliënt bekentenissen had afgelegd, moet in de juiste context worden geplaatst'', reageert meester Thierry Delobel, de advocaat van Philippe De Staerke. ,,Hij had er toen achttien maanden streng regime in de gevangenis van Lantin opzitten. Hij was uitgeput en zag nog slechts dat middel om uit zijn afzondering gehaald te worden. Alle elementen in zijn brief waren voordien al in de pers verschenen. Had hij zijn schuld willen aantonen, dan had hij met iets nieuws op de proppen moeten komen.

Bron » Nieuws

Dit lijkt mij een valuabel argument. Want indien men veronderstelt dat Philippe De Staerke door 'Mr. Big' werd uitgekozen omwille van zijn discretie waarom dan wou hij na maandenlang te zijn ondervraagd en hardnekkig te hebben gezwegen opeens wel bekennen, wetende van zichzelf dat hij toch nooit iets belangrijk zou prijsgeven, en wetende dat indien er geen nieuwe elementen in zijn bekentenis zaten men met zijn verhaaltjes geen zaak kon opbouwen.

Trouwens ook o.a. Bouhouche, Moussa en Bajrami maakten soortelijke vreemde opmerkingen en bekentenissen in verband met de Bende van Nijvel. En indien er tegenover een bekentenis van een gangster geen hard bewijs kan staan, heeft een bekentenis enkel nog zin als bladvulling en sappige anekdote in boeken, kranten en tijdschriften.

Dus aanvaardt ik voorlopig dat zijn bekentenis een wanhoopsdaad was in de hoop één en ander aan zijn gevangenisregime te forceren en om uiteindelijk geschrapt te worden als verdachte natuurlijk. Een idee waarschijnlijk ingegeven door zijn raadsman zelf? Zijn bekentenis moet dan ook langs deze invalshoek bekeken worden en heeft wat mij betreft geen dubbele functie!

Maar indien er door het gerecht geen extra feiten aan het dossier kunnen worden toegevoegd, heeft het weinig zin over de betrokkenheid van Philippe De Staerke en die van andere verdachten tot in den treure te blijven fantaseren en doorbomen. Men is ten slotte - ook als gangster - onschuldig tot het tegendeel is bewezen.