11

(753 replies, posted in 1985)

LEO wrote:

Als je dan toch de moeite doet om twee teams in te zetten en je wil paniek veroorzaken, dan doe je de agressie op de twee plaatsen op exact hetzelfde ogenblik. Eénmaal onder en éénmaal boven de taalgrens. Chaos bij de politiediensten en maximale onrust bij de burgers.

Inderdaad. Maar ik blijf dezelfde vraag stellen, welke zekerheden leert ons het ballistisch onderzoek?

12

(22 replies, posted in Vragen)

Ik weet dat dit misschien een lugubere vraag is maar is er bekend van alle slachtoffers welke de exacte doodsoorzaak was? Hier lees ik ook extreem geweld maar was er werkelijk lang lijden bij de meeste slachtoffers? Ook de overlevenden lijk  David Van de Steen heeft ongetwijfeld een zeer pijnlijke revalidatie doorgemaakt, maar was dit met voorbedachtheid? Ik denk af te kunnen lijden uit hetgeen ik vernam dat hij ook moest sterven gegeven het feit dat er meerdere keren op hem is gevuurd.

Maar het feit dat je meerdere schoten krijgt te verduren maakt het lijden niet noodzakelijk langer. Het spreekwoordelijke genadeschot om iemand uit zijn lijden te verlossen. Ik las ergens dat een slachtoffer een kogel kreeg die door het hoofd richting organen werd afgevuurd. Dit lijkt me toch om onnodig lijden te vermijden. Een ander slachtoffer kreeg 11 kogels in en rond de niersteen, ook dat lijkt me een zeer snel einde.

Riot gun dient om zoveel mogelijk schade te maken en zodoende om iets of iemand snel af te stoppen maar ging men niet op de nog in leven zijnde slachtoffers af om ze dan met meerdere schoten af te maken om zo lijkt me het lijden te verkorten?

13

(753 replies, posted in 1985)

stiletto wrote:

Het gewin is simpel: het uitschakelen van een persoon die belastend is voor uw "zaak", op een dusdanige manier dat het lijkt op een banaal slachtoffer van een "gewone" supermarktoverval. Je verdoezelt een moord door een andere moord/overval en creëert een mooi dwaalspoor. En dat dit perfect werkt is wel duidelijk na 35 jaar.

Tja, iedereen gelooft wat hij wil natuurlijk. Maar zodra je iemand hebt vermoord ga je toch zo weinig mogelijkheden laten om ontdekt te worden. Ga je dan rondrijden met een lijk met het risico aangehouden te worden. Getuigen die iets kunnen zien. Je moet Meerdere daders inschakelen en waarom?

Je blijft nog steeds de moordenaar, ok als je een moord in iemand anders zijn schoenen kan schuiven. Maar nu ben jij dader van de 2 feiten. Dit in een tijdsspanne waar om de haverklap lijken vallen. Andere moorden laten ze liggen en met dit slachtoffer gaan ze een hele film enscenering, vreemd toch.

Dan dat gedoe over 4 daders. Mensen in volle paniek zien het weleens anders. Dan hadden ze toch een levend schild mee naar binnen. Iemand die dit op de rug ziet kan het schild eenvoudig als een dader catalogeren. Dan depetre die onmiddellijk na de feiten een verhaal afsteekt dat lijkt alsof hij er zelf zag. Compleet fout natuurlijk.

Patronen afgevuurd uit eenzelfde wapen zijn aantoonbaar. Als er effectief dezelfde gebruikte munitie is gevonden op beide raids zijn er 2 mogelijkheden:

  • Optie 1 (verschillende teams): zou kunnen maar dan nog moet de munitie op de slachtoffers op beide sites verschillen aantonen want afgevuurd uit verschillende wapens. De munitie die men aantreft op de grond kan geglaceerde zijn.

  • Optie 2 (1 team): dan vind men enkel munitie die op de 2 sites zijn gebruikt.

Veel twijfel kan hierover niet bestaan toch.

14

(753 replies, posted in 1985)

Ik kan me ook niet inbeelden welk voordeel men behaalt uit een lijk te placeren. Als je iemand uit de weg wilt dan speelt plaats en tijd geen rol. Het doel is om hem/haar het zwijgen op te leggen en dat bereik je eender waar ze hem vinden. Dus welk nut zou dat placeren hebben, bovenop al de negatieve aspecten van de logistiek, extra manschappen, risico op ontdekking, het rondrijden met een lijk in je koffer met andermans auto enz enz. Ik zie het gewin niet.

15

(233 replies, posted in Andere Personen)

Ik lees vaak dat Vinckx zijn roekeloos, doodsverachting, suïcidale neigingen en zulks meer van hem de ideale Bende van Nijvel chauffeur maakte.

Ik zie dit enigzins anders. De ideale chauffeur is eentje die de job doet. Snel van A naar B zonder stukken te maken en niet naast de gebruikelijke "arbeidsrisico's" ook nog eens de onzekerheid over de mentale toestand van de chauffeur. Als passagier is het niet de beste plaats om zijn bij een driver die een suïcidaal momentje heeft.

Het feit dat hij een zelfmoordpoging ondernam kan voortkomen uit de omstandigheden waarin hij zich bevond, en of in een poging om aandacht te trekken voor het een of ander. Vaak gebeurt zulks als buitenblijvers dreigen met het kinderlijk bezoek te stoppen bvb. Of bij eenzame opsluiting of door drugsabsentisme of omdat zijn celmaat altijd zijn toetje afpakt.

In zijn bezigheden als stuntman ben je verplicht om regelmatig met nieuwe items te komen, dit om de aandacht en het daaruit voortvloeiende inkomen continuïteit te bezorgen.

En het chauffeur verhaal kan betrekkelijk onschuldig zijn begonnen en tijdens een van de acties plotsklaps zware gevolgen hebben gekregen. Diefstal enz word niet zwaar bestraft maar zodra er dodelijke slachtoffer(s) vallen word er veel zwaarder getild aan de feiten/daders. Eens dit gebeurt word je kneedbaar voor je mededaders.

In de zin van:"je moet chauffeurren anders moet iemand anders rijden met alle risico's vandien (ontdekking, ongeval, aanhouding, ...) en dan komt alles uit.

Mij lijkt vinckx alleszins voor een aantal feiten weleens een juiste piste te zijn. Begonnen uit geldgebrek of voor drugsrekeningen te vereffenen en niet meer kunnen stoppen toen het uit de hand liep.

16

(753 replies, posted in 1985)

Waarom is men overtuigd dat het om 1 team draait dat beide overvallen doet? Kan het niet zijn dat er 2 teams waren? Heeft men door gebruikte munitie te vergelijken kunnen aantonen dat wapens op beide locaties dezelfde waren? En dit zonder losse eindjes? Zonder twijfels? Kunnen er dan geen bewijzen(hulzen) zijn geplaatst bij de een of de andere raid? Dank voor reactie.

17

(760 replies, posted in 1985)

Misschien was initieel de bedoeling om weer 2 vestigingen aan te pakken. Maar heeft men geïmproviseerd omdat het doel al meer dan bereid was (aantal slachtoffers) bv. Of omdat een van hun getroffen was door politievuur.

18

(1,170 replies, posted in Andere Personen)

Ik zou graag weten waarom Christiaan Bonkoffsky afvalt als verdachte en dit voor alle feiten (82-85). Weet men 100 % zeker dat hij nergens bij aanwezig is geweest? Weet men 100% zeker dat hij geen info aan daders heeft verstrekt? Diefstal Diane, Temse. Weet men zeker dat hij geen vrijetijdsbesteding (soldaatje spelen e.d) deed met de verkeerde personen? Hoe kan men hem uitsluiten als dader wetende dat hij voor een aantal feiten "ziek" thuis zat? Justitie zou een beste beurt maken met het dossier Christiaan Bonkoffsky openbaar te maken. Wat zij concluderen zullen wij ook doen aangezien ze ONWEERLEGBARE bewijsmateriaal hebben. Wat denken jullie?

19

(1,147 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Hoi, ik lees al enige jaren mee op dit forum. Ik ben gefascineerd door de intriges rond dit dossier. In dit zwaaikom verhaal lijkt me een boodschap te zitten. Welke crimineel houd minutieus bewijsmateriaal bij van alle gepleegde feiten en dit over een tijdspanne van meerdere jaren? Zulk een zakje bewaren levert je een gevangenisstraf bonus op van meerdere jaren. Whats the point?

Dit lijkt me meer op bewijzen die her en der zijn gevonden en bewust zijn samengesteld om een specifieke boodschap te sturen. Maar niet aan de speurders maar aan daders, betrokkenen. "Let op ,wij bepalen wie voor welke feiten opdraait." "We're in control, do what your told."

Die eerste zak die bovenkwam zal wel de verkeerde boodschap bevatten. Daarom moest deze verdwijnen. In dit alles stinkt de rijkswacht lijk een beerput. Maar hiermee vertel ik niets nieuws. 

Wat denken jullie? Mvg newbie