61

(753 replies, posted in 1985)

Als Léon Finné, volgens zijn dochter Patricia Finné, met zijn autotelefoon naar de politie heeft gebeld toen de overval en moordpartij bij en in de Delhaize te Overijse plaatsvond, waarom kwam de politie dan pas zo’n 40 minuten na de aftocht van de overvallers-moordenaars ter plaatse?

Volgens Yvette Vanesse, wier echtgenoot Jean-Pierre Busiau op of bij de parkeerplaats van de Delhaize te Overijse  werd doodgeschoten, verscheen de politie pas om 21:15 uur bij die Delhaize ten tonele, terwijl de gangsters daar al rond 20:35 uur de aftocht hadden geblazen (bron: https://issuu.com/thierrydebels/docs/28 … de_bende). Indien wordt uitgegaan van de lezing van Yvette Vanesse, was een met vele kogels doorzeefde Léon Finné om 21:15 uur al minimaal 40 minuten dood, terwijl hij volgens zijn dochter Patricia Finné, met zijn autotelefoon naar de politie heeft gebeld om de overval te melden…

Dat getuige Rudy (Van der Auwera?) heeft verklaard dat hij die auto - de witte Ford Sierra (van Léon Finné) - niet heeft zien staan bij het lichaam (van Léon Finné) dat daar lag, is op zijn minst voer voor speculaties, althans wat zou het motief van die getuige kunnen zijn om zeer kort na de overval-moordpartij te liegen over die auto? Bron: https://youtu.be/bBGn3mGuOds. Als Léon Finné als gijzelaar naar de Delhaize te Overijse is gebracht, om vervolgens in de aldaar ontstane consternatie om het leven te worden gebracht, waarna in die consternatie de witte Ford Sierra van Finné in de nabijheid van zijn lijk is geparkeerd, hoeft dat niet per se verbazing te wekken. Vergelijk hiermee het geval van het echtpaar Fourez-Dewit, dat op 17-09-1983 is vermoord op een plek, namelijk bij autotankstation Dats, gelegen naast de Colruyt te Nijvel, waar zij volgens hun dochter eigenlijk niets hadden te zoeken.

Als vast komt te staan dat Léon Fnné niet in zijn eigen auto is komen aanrijden of anderszins gedwongen naar (de parkeerplaats van) de Delhaize te Overijse is gebracht, welke stelling zou worden gebaseerd op de kennelijke verklaring van Rudy (Van der Auwera), weten we min of meer hoe laat het is, maar ja…

62

(753 replies, posted in 1985)

Als advocaat van de duivel merk ik op dat dochter Patricia Finné zou hebben geschreven dat haar vader met zijn autotelefoon de politie zou hebben gebeld toen de overval op/bij de Delhaize zich voltrok.

Dat je daarmee ook meer kanten op kunt - iemand anders (met een andere stem) dan haar vader zou kunnen hebben gebeld -, laat ik in het midden.

Is er toen daadwerkelijk door Léon Finné naar de politie gebeld?

Zaak is een verschrikking, zeker zonder dossier.

63

(753 replies, posted in 1985)

Omdat de goegemeente, waartoe ik behoor, geen weet heeft van de uitslag van het onderzoek van het lichaam van Léon Finné na diens overlijden, blijft onduidelijk wanneer (zo precies mogelijk), hoe en waar Léon Finné is omgebracht.

Zonneklaar is dat politie en justitie ook in 1985 al dan niet opzettelijk hebben gefaald in het kader van het onderzoek naar de Bende van Nijvel, weshalve zij hun krediet in dezen hebben verspeeld.

In of rond 1995 heeft Jean Bultot verklaard dat Léon Finné, in zijn hoedanigheid van bankier van de onderwereld (voor drugs- en wapentrafieken) - het slachtoffer is geworden van een uitdrukkelijk op hem gerichte moordaanslag. Heeft Finné op 27-09-1985 zelf gereden in zijn Ford Sierra of is hij als (verstopte) passagier in die of een andere auto de parkeerplaats van de Delhaize opgereden? Was hij toen dood of levend? Past het bloedspoor wel of niet bij een liquidatie op de plek waar zijn lijk is aangetroffen? Had Finné een partner die kan bevestigen dat hij die avond naar de Delhaize in Overijse ging? Heeft dochter Patricia Finné aangedrongen op een nieuw forensisch-pathologisch onderzoek? Zo ja, wat is er vervolgens gebeurd?

Mede vanwege de gebleken (on)opzettelijke onbetrouwbaarheid van politie en justitie in deze zaak, kan en mag niet worden aangenomen dat vaststaat wanneer, hoe en waar Léon Finné is vermoord, te meer omdat de ‘supervisor’ in het Bende-onderzoek, procureur des Konings Jean Deprêtre, net zo crimineel was als de criminelen die hij moest vervolgen. Er zijn de nodige redenen aan te voeren op basis waarvan zou moeten geconcludeerd dat het onderzoek naar de dood van Léon Finné moet worden overgedaan. Die redenen zijn hen die zich in deze zaak hebben verdiept, wel bekend en - nogmaals - een crimineel hield zich bezig met het onderzoek naar de moord op Léon Finné.

Wat mij betreft gaat erom dat het federaal parket alsnog zorg moet dragen voor het laten verrichten van een heronderzoek naar de moord op Léon Finné, mede aangezien het feit dat een crimineel het onderzoek naar die moord heeft gesuperviseerd. Het rapport van autopsie en de op de plaats delict genomen foto’s van de overleden Léon Finné, zullen opnieuw moeten worden beoordeeld door een buitenlandse (Nederlandse) forensisch patholoog.

64

(192 replies, posted in Andere Personen)

» gw.geneanet.org

Roots van deze personen liggen kennelijk in Brugge. Roger Beuckels was een Bruggeling. DNA-onderzoek zal zich toch ook wel hebben uitgestrekt naar zijn (verre) familie, zo mag ik hopen, vooropgesteld dat ik het hier inderdaad heb over dé door Guy Bouten gememoreerde, in 1942 geboren en in 1991 overleden Roger Beuckels (» gw.geneanet.org).

65

(0 replies, posted in Bibliografie)

Toen het ijzer nog heet was...

Deel 1 » www.vpro.nl
Deel 2 » www.vpro.nl

66

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Foto van de man zonder eigen haar of pruik.

https://i.imgur.com/sOUnjBb.jpg

67

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Het linkeroor van de man op de foto zit lager aan zijn hoofd dan zijn rechteroor. Bij Lekeu was het andersom.

68

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

kenza wrote:

Alsjemenou, spreken we over dezelfde persoon?

Ik kan uw vraag niet plaatsen.

69

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Kan iemand de foto van die man - wel of niet Michel Libert? - met mogelijk een pruik op zijn hoofd, vermaken naar een foto van diezelfde man, met kort haar? Beschikken de speurders over een (mogelijke) ‘Bendepruik’, met DNA daarop?

» Nieuws

Ben wrote:

Een gewezen lid van de groep Diane laat weten dat hij de man in kwestie herkent. Het zou gaan om een man die in 1974 bij de Rijkswacht is gekomen. Volgens een personeelslijst uit 1977 zat hij in dat jaar bij de Groep Diane. Later stapte hij over naar de BOB. De naam is me ook doorgegeven maar die deel ik momenteel nog niet.

Waarvan ook akte!

70

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

kenza wrote:

Raar verhaal, ze weten niet wie dit is? Als ze 2 dagen na Aalst een pruik (dezelfde) vinden dat mogelijk gebruikt is bij de overval in Aalst in de heel nabije omgeving. Hoeveel keer toeval is geen toeval?

Interessante observatie, wat betreft die (eventuele) pruik, Kenza!