1

(114 replies, posted in Robotfoto's)

Verdomme, Murat Kapllan, het zou een aantal puzzelstukjes doen passen:

Kapllan kende toen Weykamp goed, de vriend van Bouhouche. Weykamp werkte in d'Ieteren te Kortenberg, waar de Golf GTI van de overval te Aalst gestolen werd. Zou Kapllan met Weykamp de diefstal gepleegd hebben? Zou zeker steek houden. Kapllan wordt ook genoemd in verband met de moord op Van Camp. Een tijdje voor de moord werd Van Camps wagen gestolen (ook door Kapllan) en nadien teruggevonden, maar Van Camp was naar het schijnt niet op zijn gemak toen de politie hem waarschuwde..

Kapllan was actief rond Nijvel en Sint-Gillis, of daar zat hij alleszins in de cel. Citaat van het Franstalige Wikipedia-artikel over Kapllan: "Il était le chauffeur de la bande Haemers (composée probablement de Philippe Lacroix, Basri Bajrami, Marc Van Dam et Patrick Haemers)." Zat de man van de robotfoto niet ook aan het stuur? Een durver als Kapllan is net wat de Bende nodig had als chauffeur, en als hij de auto effectief gestolen heeft, zouden we ook niemand anders aan het stuur verwachten. Zie dit YouTube-filmpje dat de uitstekende rijvaardigheden van Kapllan illustreert » YouTube

Grappig: Murat Kapllan stal hiervoor uitgerekend in Waver een auto, en uitgerekend een grijze VW Golf III. Blijkbaar vindt hij de VW Golf nog altijd onweerstaanbaar. wink Kapllan kent nogal wat Frans volk blijkbaar (cf. de link met Noord-Frankrijk die Vos wil trekken).

2

(690 replies, posted in 1982)

Het lijkt er op alsof u hen gekend heeft. Heeft u sindsdien nog iets over Marco gehoord? Kunt u meer achtergrondinformatie geven over Marco, zijn vader, hun onderlinge relatie, enz.?

3

(1,041 replies, posted in 1985)

Is het niet logisch dat De Staerke op zijn minst een grotere rol had en niet gewoon ging verkennen? De getuigenissen in het boek van Bouten zijn wat dat betreft zeer duidelijk (p. 330). De Staerke was tenminste volgens deze tekst niet in paniek na de overvallen, eerder op zijn hoede. Maar nog belangrijker: hij eiste dat zijn vriendin aan de politie zou zeggen dat hij tijdens de feiten thuis had gezeten. De Staerke zocht geen alibi voor zijn winkelronde in de Delhaize rond vijf uur, maar wel een om tijdens de overval enkele uren later gedekt te zijn! Het is duidelijk waar hij zijn prioriteiten legde.

We mogen bovendien niet vergeten dat hij op het moment van de feiten met een van zijn kompanen ergens ten westen van brussel zat (afgezet rond zes uur nabij Sint-Gillis bij een van zijn garageboxen en rond half elf terug opgehaald te Halle - in het gezelschap van Bob Eckhardt) en dat hij de wapens van Aalst in zijn valies had steken (bevestigd door meerdere getuigen + bevestiging door analyse politie van kruitsporen in de koffer - bleek om .22 munitie te gaan).

4

(20 replies, posted in Robotfoto's)

Als dat Bouhouche niet is! Bouhouche is geboren in 1952, dus 30 jaar oud op dat moment. Ook sterke gelijkenissen met robotfoto 17. Dekaise herkende Bouhouche zogezegd niet. Volgens wat ik gelezen heb, wordt Dekaise echter liever niet aan de overval herinnerd, aangezien de overval bedoeld was om hem te "straffen" wegens het niet nakomen van afspraken. Bouhouche herkennen betekende dat ook zou uitkomen dat Dekaise een geheime wapendeal had met Bouhouche en consorten.

http://i209.photobucket.com/albums/bb161/RufNachtergaele/RufNachtergaele2/aantafelHumo4jan90p27.jpg

5

(114 replies, posted in Robotfoto's)

Doet me onwillekeurig wat denken aan robotfoto 22.

6

(62 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ben wrote:

Niet helemaal, de daders zouden in de comfortzone een garagebox kunnen huren waar men na een overval gewoon van wagen verwisselt om mee naar huis te rijden.

Als ze in Brussel actief waren, woonden ze hier ook (of minstens deeltijds). Ze kwamen uiteraard niet elke keer over en weer gereden! Vergeet niet dat ook Guy Bouten meermaals getuigenissen en geruchten vermeldt over hoe de daders van Aalst nadien naar Zuid-Frankrijk gevlucht zijn.

7

(1,041 replies, posted in 1985)

dim wrote:

Merk op: 2 Grieken.

Jep, de enige grieken die ik al tegengekomen ben in het milieu zijn Karafilis en de gebroeders Papadopoulos, vrienden van De Staerke. De Hollander sprak ook van twee Italianen (de gebroeders Pulci?). Als er iets aan is van wat de premiejager zegt, dan lijkt de entourage van De Staerke een wel erg plausibele kandidaat.

8

(78 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ben, ik denk dat de schrijver van dat artikel zijn Frans moet opkuisen. In de franstalige versie van het artikel is sprake van ZEVENTIG straten ipv. zeven. Kaartje dus licht aan te passen.

Lieu stratégique des tueurs: un quartier dans la banlieue sud de Bruxelles

Ce quartier correspond à ce que les profileurs appellent la zone de confort. Selon nos infos, la zone de confort des tueurs du Brabant est depuis assez peu localisée dans un certain quartier de Rhode-Saint-Genèse, d’environ septante rues, coincé entre la chaussée de Waterloo et l’avenue de la forêt de Soignes.

Les enquêteurs ont pensé que de l’été 1982 à l’automne 1985, la solution à l’énigme des tueurs passait par ce quartier et que les tueurs ont dû y posséder à l’époque un point de repli, des complicités, un box de garage équipé. L’endroit est stratégique. Selon nos infos toujours , des recherches y ont d’ailleurs été menées assez récemment. Recherches discrètes.

Ce quartier de Rhode-Saint-Genèse a été délimité comme leur zone de confort après divers recoupements : des véhicules utilisés par la bande ont été volés à Uccle et Waterloo, des doublettes d’immatriculation ont été faites sur des véhicules en circulation à Auderghem, Ixelles et Watermael-Boitsfort; à tel moment où en difficulté, les tueurs ont failli être coincés, ils y ont brûlé une voiture pas très loin, etc.

Ce quartier de Rhode situé en bordure de forêt de Soignes est considéré comme la zone de confort des tueurs : aucun fait n’y a été commis mais plusieurs indices y ramènent les tueurs. “On ne sait pas pourquoi mais il y a quelque chose.” La difficulté consiste, 27 ans après, sans l’aide de l’informatique qui n’existait pas, à identifier qui habitait, qui vivait, qui louait, qui fréquentait, qui avait une activité peut-être cachée, dans une de ces septante rues répertoriées.

Bron: La Dernière Heure | Gilbert Dupont

9

(455 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Als ze dat DNA hebben, kunnen ze in principe zien welke kleur van ogen hij had, hoe groot hij min of meer was, of hij enge ziekten had enz. In zekere mate kan men zelfs etnische afkomst vaststellen. Waarom doen ze dat dan niet?

10

(143 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik vind overigens dat Eddy Vos niet enkel Aalst moet reconstrueren, maar ook een aantal andere feiten waarvoor dat nog niet gebeurde. De overval op Dekaise, de diefstal bij Wittock-Landeghem, ... Aalst was het ergste feit, maar daarom niet het eenvoudigste op te lossen.