1

(16 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Zeer merkwaardig. Op 15 april 1997 getuigden voor de Bendecommissie II de heer Dorpe en Mevr. Sokolowski van het Hoog Comité van Toezicht. Deze laatste had, nota bene, nooit in het dossier Eurosystem Hospitalier gewerkt, vermits ze pas een paar jaar vóór haar getuigenis in dienst getreden was bij het HCT! Nog merkwaardiger is dat tijdens een huiszoeking (begin '80) bij één van de call-girls (Maud Sarr?) de namen gevonden werden van een aantal personaliteiten die aan een feestje/etentje (?) hadden deelgenomen. Boas, Beaurir, VDB, ... Dorpe verklaart dan koudweg: "En ook de naam van "un certain  Charles", kwam op die lijst voor, die we niet hebben kunnen identificeren."

Alsof dat het om een willekeurige "Karel" ging! Het ging verdorie om de grote baas, de Voorzitter van het HCT, Raymond Baron Charles! Deze Charles was van 1984 tot 1990 ook voorzitter van de Belgische tak van AMADE, de "Association Mondiale des Amis de l'Enfance - Wereldvereniging hulp aan Kinderen". Nog vóór de zaak Dutroux vertrouwde volksvertegenwoordiger Coveliers mij onomwonden toe dat hij Raymond Charles van pedofilie verdacht. Toen ik mijn verbazing en ongeloof over een dergelijke "straffe" uitspraak liet blijken en opwierp dat Charles voorzitter was van AMADE, zegde Coveliers dat dit een uitstekende dekmantel was.

2

(784 replies, posted in 1982)

De vriendin van Marco Vanden Eynde heette Josée. Zij was kuisvrouw /kantinehelpster op het Hoog Comité van Toezicht. Zij had dat "plaatske" te danken aan Raymond, Baron Charles, destijds Voorzitter van het HCT. Kort na de moord op de vader van Marco is ze met haar vriend en hun kinderen naar Zuid-Afrika vertrokken. Niemand van ons geloofde het verhaal dat ze er een restaurant zouden beginnen. De meesten vermoedden dat Marco er als huurling voor het apartheidsregime zou gaan werken.