1

(220 replies, posted in Robotfoto's)

Stoute jongen hoor, heeft wel meer op zijn kerfstok...

https://i.imgur.com/wYtRJNp.jpeg

2

(91 replies, posted in Andere)

Zelfde dader.

3

(91 replies, posted in Andere)

Bevraag Beijer anders eens naar zijn bijzondere vriendschapsband met een bepaalde croupier.

4

(91 replies, posted in Andere)

https://i.imgur.com/HwcVuJ3.jpeg

Opvallende gelijkenissen.

Reminder: de kogelgaten in de Saab zijn van de eerste golf misdaden toegeschreven aan de zogenaamde ‘Bende van Nijvel’. De kogelgaten in de deur zijn van de tweede golf misdaden toegeschreven aan de zogenaamde ‘Bende van Nijvel’.

Het is uit deze beelden niet zo moeilijk om af te leiden dat we hier over dezelfde dader spreken en niet zomaar omdat ‘hij als een gek in het wild schoot’.

5

(147 replies, posted in Afpersing)

Ben wrote:

Stel dat Delhaize het slachtoffer was van een racket, wat zouden zij dan gedaan hebben? Die bellen toch onmiddellijk justitie die een groot onderzoek opstart om de daders te vinden en ondertussen wordt de bewaking van Delhaize-warenhuizen uitgebreid waardoor de daders geen kans hebben om hun racket in praktijk te brengen.

Ik zie geen enkele reden waarom Delhaize dit zou verzwijgen. En zoals Eddy Vos zegt: er waren wel meer grote bedrijven die te maken kregen met afpersers en die feiten zijn allemaal bekend.

"We krijgen maar heel weinig dossiers (over racketeering) binnen. Dat heeft natuurlijk ook te maken met het typische van racketeering: de criminele organisatie probeert de handelaars schrik aan te jagen door te dreigen. Het wordt hen ten strengste afgeraden naar de politie of rijkswacht te stappen, anders krijgen ze zeker problemen.

De bereidheid van handelaars om bij racketeering aangifte te doen ligt daarom ook heel laag. Het is enkel bij 'toeval' dat een zaak van afpersing aan het licht komt." dixit majoor Decraene van het CBO in 1998.

Dus nee, wat je stelt aan de forumgebruikers dat Delhaize of andere bedrijven onmiddellijk justitie verwittigen is niet zo evident.
En nee, een stelling eindigt niet met een punt.
"Achter een goede stelling staat altijd een punt of een uitroepteken."
https://hetdebatbureau.nl/gespreksleidi … ing-maken/

Ben wrote:

Klopt, in de Nederlandse taal eindigen vragen regelmatig met een vraagteken. En vermits ik de waarheid niet in pacht heb, gebruik ik het werkwoord "zouden", omdat dit een "onzekerheid" uitdrukt.

Klopt niet, je stelde iets (je begon letterlijk met 'stel') en je vraagt nu hierdoor om deze reactie.

6

(147 replies, posted in Afpersing)

Ben wrote:

Stel dat Delhaize het slachtoffer was van een racket, wat zouden zij dan gedaan hebben?

Je gebruikt heel vaak ‘als’ en ‘dan’ en ‘zouden’ in je stelling(en) om dan inderdaad te eindigen met een vraagteken.
Zoals hierboven opnieuw.

En nee, slachtoffers van afpersing (individuen of bedrijven) stappen niet altijd naar de politie of toch niet onmiddellijk zoals je zwart-wit probeert te stellen.

Nog maar 1 zeer bekend voorbeeldje hiervan, een topic met heel veel voorbeelden is zo nodig snel gevuld » www.parool.nl

7

(75 replies, posted in Andere Personen)

Straf: magazine geeft naam van chauffeur Bende van Nijvel! » p-magazine.com

8

(91 replies, posted in Bewijsstukken)

Dan had ik het -door deze beschrijving- verkeerd.

9

(91 replies, posted in Bewijsstukken)

De ondertitel van de foto:

"Parking van de Delhaize Aalst.  Een achtergelaten pruik op de doorschoten motorkap van een politiecombi."

10

(91 replies, posted in Andere)

Zowel de Nijvelse procureur des konings Jean Deprêtre als de Brusselse BOB-adjudant Guy Goffinon hebben toegegeven dat er een aantal documenten werd verwijderd uit het dossier, er werd informatie en namen toegevoegd en er werd een geheime map met processen-verbaal uit de bundel gehaald.

"In de ploeg speurders zaten personen die we niet konden vertrouwen. Vandaar dat we soms zelf foute informatie in de processen-verbaal stopten om ons to beschermen tegen de onzichtbare vijand."

Zoveel moeite toch voor die gewone bandieten die alleen maar in het geld-het geld geïnteresseerd waren. Dat mag je gerust denken, maar dat maakt het nog niet waar (citaat).