31

(1,219 replies, posted in 1985)

Xenophon wrote:

Ik zie niet het verband met de andere slachtoffers van 'de Bende' en gerichte liquidaties.

Nergens eerder vermeld, correct me if'm ... maar een - door de Bende van Nijvel -verwondde persoon in de Delhaize Aalst was blijkbaar een labo-ingenieur, die bovendien blijkbaar de vaste gewoonte had om op zaterdagavond te gaan shoppen in deze Delhaize.

En een andere gewonde was eerder ook al 'toevallige' getuige van een overval in een andere Delhaize, maar deze onopgeloste overval staat niet op het officiële palmares van de zogeheten 'Bende van Nijvel'.

32

(1,147 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ben wrote:
Merovinger wrote:

In het najaar van 1986 trekt hij als lid van de Delta-cel samen met zijn collega Danny Collewaert op onderzoek naar Ronquières waar ze finaal de zakken met wapens opvissen uit het kanaal.

Op 6 november 1986 visten ze twee zakken op. BOB'er Luc Boeve was ter plekke en zag dat de zakken open waren. Boeve sprak zijn vermoedens uit aan enkele intimi. Zijn commentaar luidde: "Ze zijn met onze kloten aan het spelen." Boeve kon de miraculeuze vondst niet plaatsen. In zijn ogen was die geen toeval. Hier zat meer achter.

Bron: De Bende van Nijvel: verraad, manipulatie, geheime diensten | Guy Bouten

Om dan nog geen 3 jaar later een déjà-vû te beleven...

Ben wrote:

Op 7 februari 1989 deed de politie een huiszoeking in een garagebox die toebehoorde aan de bende rond Patrick Haemers en Philippe Lacroix. Wat ze daar vinden is indrukwekkend, ze vinden er bewijzen die zowat alle grote zaken van de jaren '80 aan elkaar verbinden. Buiten wapens liggen er ook - in een zak - een paar carnavalsmaskers. Raar, tijdens hun overvallen op geldtransporten gebruikten de bende Haemers steeds bivakmutsen. Een tweede verdacht punt : de carnavalsmaskers lijken op de maskers gebruikt door de Bende van Nijvel bij hun laatste overvallen.

Was er iemand die de schuld van de aanslagen van de Bende in de schoenen van Patrick Haemers wilde schuiven of was Patrick Haemers echt de reus? Of was het toeval dat er maskers lagen die de bende rond Haemers nooit gebruikte?

"Alleszins...", zeiden enkele speurders bij de ontdekking van de box in de Alsembergsesteenweg 733, Ukkel.... ,
"Dit is gewoon té mooi om waar te zijn. Iemand probeert ons zand in de ogen te strooien. 'Ze' proberen ons te manipuleren."

33

(1,219 replies, posted in 1985)

HIPA wrote:

Zever … Er was een Mercedes op de parking tien minuten voor de overval, geparkeerd achteraan voor de ingang. Man grijs rond de 50 met snor, hij maakte beweging aan een kind dat hij moest doorlopen (weggaan). Dat kind kon de link maar leggen na de overval dat deze er iets mee te maken had.

Inderdaad. Dat kind heette 'Piet'. Hij was toen op het moment van de feiten 13 jaar oud. In zijn getuigenis bleek dat hij de man niet gezien had maar wel hoorde roepen: "Hei vriendje, wat zal 't zijn."

Dat kan voor sommigen Marokkaans of Slavisch klinken, omdat hun hypothese, theorie of fantasie het beste past, maar de meesten zullen dit wel duiden als Nederlands/Vlaams.

34

(100 replies, posted in Politiek & Business)

In de Nederlandstalige versie van 'De Bende en C°' staat deze passage inderdaad niet (meer).
Ik vermoed dat het boek aangepast is, na de -volgens mij onterechte- veroordeling van Hugo Gijsels, de schrijver van dit boek.

Nochtans schreef ook Bouten hierover:
De Gerechtelijke Politie legde in een suite van het Brusselse Hyatt-hotel beslag op 11 kilogram heroine brown sugar'. Twee van de dealers bleken de commandant (Marcel) Lousberg te zijn, een lid van het VDB-kabinet, en Jean-Pierre Dutry, de neef van de minister en garagist die vaak naar de VS en Zaïre reisde met en diplomatiek paspoort. Bij hun verschijning voor de rechtbank stelde rechter Lyna vast dat het in-beslag-genomen poeder gewoon bakmeel was.

Twee leden van de BOB, Madani Bouhouche en Robert Beijer, hadden zich eerder aangemeld bij de griffie. De verdachten werden vrijgelaten.

35

(25 replies, posted in Terrorisme)

https://i.servimg.com/u/f18/15/00/61/71/ed1110.png

Punt 3. is bijvoorbeeld ook NIET WAAR. Deze inbraak bij vader Victor Dossogne was niet in mei 1981 maar in maart 1976. Ruim voor de eerste veroordelingen tegen leden van het Front de la Jeunesse.

36

(24 replies, posted in Overzicht Bendes)

fipilip wrote:

Zie ook archives.lesoir.be. Een Didier Bogaert doodt een Albert Bogaert, broer van Leopold Bogaert. Men vindt Didier niet meer terug. Niet makkelijk, want er zijn binnen dezelfde familie meerdere Didiers, Alberts en Leopolds. Neven van elkaar met dezelfde naam en ongekende verblijfplaats.

Didier Bogaert zorgde voor valse papieren voor Georges Lacroix (broer van Philippe Lacroix).

37

(32 replies, posted in Bende Haemers)

Ben wrote:

Wat werd er op 8 februari 1989 gevonden in de "Apollon" garagebox nr. 404 in Ukkel, Alsembergsesteenweg 733?

A. een BMW 535i

Op bovenvermelde BMW 535i werd dezelfde nummerplaat aangetroffen als de nummerplaat op de Volkswagen Polo van de echtgenoot van Paul Vanden Boeynants.

38

(72 replies, posted in Foto's)

fenix wrote:

Gelukkig is er hier ene die op de hoogte is van de stand van het onderzoek.

Dat zijn dan jouw woorden.
Ik heb dat nooit gezegd.

39

(72 replies, posted in Foto's)

Maggiore wrote:


Maar mocht U daarentegen wel over bepaalde informatie beschikken die ik niet heb mag u dat gerust op het   forum gooien zodat we met z'n allen slimmer worden. Een mens kan nooit genoeg weten, zeg ik altijd.

Misschien komt er ooit wel een momentum waarop je gaat beseffen dat het geen goed idee is waarom iedereen (!) kan meelezen wat de recentste onderzoeksdaden in een lopend gerechtelijk dossier opgeleverd hebben.

Iedereen op dit forum kan zich engageren om de trias politica aan te pakken en zelf verbeteringen trachten aan te brengen, in plaats van op een forum te verkondigen dat het allemaal op niks trekt.

Mocht je dat dan ook niet willen dat let niks je nog om te verhuizen naar landen waar er (in de praktijk) geen scheiding der machten is zoals pakweg Noord-Korea, Rusland, Iran, Syrië, etc…

Dat sommigen forumleden (en anderen ‘hierbuiten’) opmerken dat het lopende gerechtelijke onderzoek inzake de zogenaamde Bende van Nijvel nog steeds niet geleid heeft tot een proces waarop de daders gepast gestraft kunnen worden en gerechtigheid eindelijk zou kunnen geschieden… dat is uiteraard volkomen terecht. Zoals ik ook vind, maar dit terzijde.

Tenslotte, om nog even terug te komen op het (strafbaar) lekken van onderzoeksgegevens die dan eenvoudig en efficiënt kunnen gebruikt worden door de advocaten van de verdediging om hun cliënten vrij te pleiten:
“Als er morgen iemand op zijn sterfbed zegt dat hij het heeft gedaan of de daders aanwijst, zou ik er niet mee kunnen leven dat die vrijuit gaan.” (David Van de Steen).

40

(72 replies, posted in Foto's)

Maggiore wrote:

En uit welke al dan niet officiële geschriften komt deze tekst dan?

Dus nogmaals:
Deze tekst komt uit het 'Parlementair onderzoek naar de noodzakelijke aanpassingen van de organisatie en de werking van het politie- en justitiewezen op basis van de moeilijkheden die gerezen zijn bij het onderzoek naar de 'Bende van Nijvel'.

Omdat jij 'Maggiore' daarop stond, dat de informatie uit deze documenten MOEST komen omdat je het anders niet wil/wou aannemen.
Deze documenten zijn ondertussen echter grotendeels achterhaald want 27 jaar oud.
Ondertussen zijn er tal van onderzoeksdaden gebeurd die veel informatie uit deze documenten weerleggen of aanvullen.