Zeker geen Sorry Fenix, maar bedankt vr dit correcte en verontrustende tableau!

72

(75 replies, posted in Magistraten)

Luc Hennart? Tja...

Zo is er de verklaring van adjudant-chef Guy Goffinon van de BOB tijdens het proces van Bouhouche-Beijer.

“Na de onthullingen van Beijer over de Staatsveiligheid, heeft onderzoeksrechter Hennart, mij verboden door te gaan met het onderzoek naar de Veiligheid, met het onderzoek naar extreemrechts en naar mogelijke verbanden met de Bende van Nijvel”, zei Goffinon. “Op bevel van de onderzoeksrechter heb ik zelfs het verhoor van commissaris Massart van de Staatsveiligheid moeten stopzetten. Ik begreep dat niet. Ik had immers zeer preciese onderzoeksopdrachten gekregen. Toch moest ik stoppen. Dat is de reden waarom ik uit het onderzoek ben gestapt.”

Op 11 september 1989 meldt de Staatsveiligheid aan eerste substituut Van Doren, de chef van de 23ste Brigade, dat Madani Bouhouche in een residentie in de buurt van Torremolinos verblijft. Van Doren speelt deze informatie door aan onderzoeksrechter Luc Hennart. Luc Hennart vertikt het echter om de Spaanse politiediensten te vragen Madani Bouhouche te arresteren. Dit vindt de Staatsveiligheid al te gortig en de directie bezorgt daarom al haar gegevens over Bouhouche aan de vijf procureurs-generaal. Hierdoor onder druk gezet, contacteert Luc Hennart uiteindelijk de Spaanse autoriteiten.


73

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Maar van die foto's zou hij beweren dat ze dateren van na de aanslagen meen ik. De data werden manueel aangebracht. Omdat hij er werkelijk iets mee te maken had of misschien uit schrik dat er verkeerde veronderstellingen zouden kunnen gemaakt worden?

74

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ekskuus ... was me even ontgaan. Een kleine neringdoende. Herkomst van die spaarcenten is waarschijnlijk al terdege nageplozen?

75

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

"Robert Beijer menait la belle vie en Thaïlande et disposait d’un parc immobilier d’une valeur dépassant les 5 millions d’euros."

cf.Hervé Les tueurs du Brabant.

Al bij al nog goe betaald die wetsdienaars vroeger ...

76

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Even ter info ivm onze zoektocht alhier. De paden hogerop zijn ontoegangkelijk wegens versperringen, bordjes met verboden toegang, verborgen valkuilen, foute wegomleidingen om maar te zwijgen van de wegeltjes naar de top....verborgen in een dikke mist...voor altijd...

Zo is het en dat zal nooit veranderen!

77

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Advocaat Pierre Chomé verklaart op 12 februari 1997 dat z'n cliënt Bob Beijer het Bende-onderzoek zou kunnen en willen vooruithelpen in ruil voor strafvermindering. Maar justitie zou geen belangstelling hebben en wil dat bevestigen noch ontkennen.

Uit het boek Barrez Dirk, Het land van de 1000 schandalen

Deze keer beter?

78

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

P-51 wrote:

Robert Beijer heeft iedereen bij zijn of haar pietje.

Moest het ganse verhaal niet zo intriest zijn, ik zou denken weeral een mysterie bij...

79

(48 replies, posted in Organisaties)

Kryptische boodschap vr de geïnitieerden.....

80

(6 replies, posted in Filière Boraine)

We schrijven 1986.

"Met het ontdekken van de garagebox van Cocu te Drogenbos zette het gerecht weer een stap in de goede richting om de Bende van Nijvel uiteindelijk te ontmaskeren."

Optimisme troef Ben!

En thnx vr al uw werk!