601

(753 replies, posted in 1985)

Bossi wrote:

Als Rijkswachtofficier was hij niet bepaald een voorbeeld in de bendecommissie. Het ontlokte een reactie vanwege de Voorzitter. Zulke goudvinken worden dan niet een gehele week op de rooster gelegd door het Comité P. Medebrenging als getuige om vervolgens als verdachte aan roofmoorden verhoord te worden onder de Salduz 3 Wetgeving. Begrijpe wie kan. Al het onmogelijke kom je enkel tegen in het Bende van Nijvel-dossier.

Het gaat hier toch over Kol. Guido Torrez, ex-SIE en aanwezig in het warenhuis in Overijse op het ogenblik van de overval? Over welk stuk gaat het exact want in het verslag van de 2e bendecommissie vind ik hem niet terug? Vanwaar komt dat verhoor in categorie 3 en wanneer was dat? De Salduz-procedure zoals we ze nu kennen is slechts in voege sedert 2008.

Verwar je niet met de commissie Dutroux? Torrez is indertijd in de luren gelegd door Nihoul, die zich voordeed als minister en hem een andere rijkswachteenheid laten bellen heeft met de opdracht hun onderzoek naar een crimineel te stoppen? Maar dat kwam allemaal veel later dan 'Nijvel'.

602

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Het zijn allemaal veronderstellingen, zeker voor wie niet het volledige dossier heeft. Behalve dan het objectieve feit dat hij op die parking lag, met verschillende kogels in het lichaam, dood.

Persoonlijk geloof ik niet in de hypothese van de gerichte executie. Ze zijn ook nog naar Eigenbrakel gereden hé... En er zijn eenvoudiger methodes.

Waarom kregen sommige nochtans dodelijk door een riot-gun geraakte slachtoffers wel en anderen geen kogel in het hoofd? Misschien is het zo simpel als dat die praktijk een 'standaard procedure' was die gevolgd werd door één dader en niet de andere(n). Let wel, ik weet dat niet, het is ook gewoon een hypothese, één voor op de hoop.

603

(137 replies, posted in Prullenbak)

Ik denk niet dat ik dwaalsporen leg, in tegenstelling tot allerhande aanhangers van complottheorietjes die zonder een flard van bewijs verbanden trachten te leggen tussen zaken waarvoor er geen flard van bewijs bestaat dat er effectief een verband is.

Het feit dat op dit forum iets beweerd wordt, maakt het nog niet waar.

Toon me eens één enkel bewijsstuk dat Nihoul -die beslist crimineel was, laat daarover geen twijfel bestaan- deelnam aan sexfuiven waar minderjarigen aanwezig waren.  En kom niet aanzetten met die 'X' verhalen waarvan al 10 keer aangetoond is dat ze niet kloppen.

Als jij denkt dat je het vanachter een pc, zonder ook maar één processtuk en met enkel een zoekfunctie als  assistent beter weet en kan weten dan een rechtbank die beschikte over een volledig dossier, getuigen, experts, tja, dan zijn we uitgepraat denk ik.

604

(137 replies, posted in Prullenbak)

Nihoul is nooit veroordeeld in het kader van de activiteiten rond kinderontvoeringen van Dutroux, wel voor bendevorming, oplichting en handel in verdovende middelen. Het milieu waarin hij bewoog was ook totaal niet dat van Dutroux die eigenlijk een marginaal was.

OK, Nihoul nam deel aan/organiseerde (nooit volledig duidelijk geworden) sexfuiven maar was daar in goed gezelschap aangezien zelfs Marnette daar 'aan het infiltreren' was, broek rond de enkels. Wat die dan weer zéér chanteerbaar maakte maar dat is een andere kwestie.

Op zich is dat (voor Nihoul, Marnette is een andere kwestie) niet verboden. Wie in dat milieu circuleerde in het Brussel van de vroege jaren '80 kwam onvermijdelijk ook in contact met andere figuren waaronder criminelen. Nihoul kwam bv geregeld in de Mirano. Het kan bijna niet anders of hij moet daar ook pa en zoon Haemers tegen het lijf gelopen zijn, net als een hele panoplie van anderen uit de onderwereld en vermogende mensen die al eens een orgie meepikten en een lijntje legden.

Alleen wil dat m.i. niet zeggen dat hij ook betrokken was bij die hun criminele exploten, laat staan dat hij iets met de Bende te maken heeft. Noteer dat bv vaststaat dat toen Dutroux via Nihoul vroeg aan Bouty (vriendin Nihoul) om valse papieren te regelen voor Weinstein, die dat weigerde. Wat Dutroux ertoe bracht om voor Weinstein dan maar een andere, meer permanente oplossing uit te werken.

605

(1 replies, posted in Prullenbak)

Wat heeft een reportage gemaakt op basis van 'onderzoek' door Vervloesem, zelf nota bene veroordeeld wegens verkrachting van 4 kinderen en bezit en verspreiding van kinderporno te maken met de Bende van Nijvel?

606

(8 replies, posted in 1980-1989)

Weet iemand waar dat bewuste café was? Ik ken Gaasbeek en weet dat er op het 'dorpsplein' naast de kerk in de hoek sedert jaren een café is. Toen ik jong was, was er inderdaad een winkeltje aan verbonden.

Ik herinner me uit mijn lagere schooltijd dat er sprake was van een moord te Gaasbeek, maar dat was in de Donkerstraat. Alleen, voor zover ik weet was daar nooit een café.

607

(4 replies, posted in Roze Balletten)

Nog meer over 'Le Dolo':

Le café Le Dolo est réglo

Les tenanciers accusés de proxénétisme ont été acquittés par le tribunal

Hier, la 54e chambre du tribunal correctionnel de Bruxelles a prononcé un jugement qui pouvait être relié au procès Dutroux. C'était en tout cas ce qui semblait refléter du dossier avant le prononcé.

La justice poursuivait deux prévenus, Michel F., 54 ans, et Dolorès B., 49 ans. Il s'agit de deux ressortissants français.

Les deux prévenus devaient répondre de proxénétisme et de tenue d'une maison de débauche. Les faits reprochés tenaient compte d'une période s'étalant du 27 février 1984 au 31 octobre 1996.

La fin de la période infractionnelle coïncidait assez curieusement avec l'éclatement de l'affaire Dutroux. Lors de l'instruction, il avait notamment été question de l'implication de Michel Nihoul. En réalité, la maison de débauche était le café Le Dolo, situé rue Philippe Baucq, à Etterbeek.

La procédure judiciaire avait laissé planer le doute où Michel Nihoul était l'instigateur, l'organisateur et l'un des participants de partouzes et d'orgies se déroulant dans Le Dolo.

Hier, on pouvait donc s'attendre à un jugement particulièrement épicé. De plus, les deux prévenus avaient déjà été condamnés en 1988 par la cour d'appel de Bruxelles pour des faits semblables. Cette fois, la maison de débauche était un établissement du nom Les Atrébates, situé dans la rue du même nom, également à Etterbeek.

Hier, la présidente du tribunal correctionnel de Bruxelles, Mme Claire Degryse, a lu un prononcé ne laissant aucune place au doute ou à l'incertitude.

Michel F. et Dolorès B., défendus tous les deux par le pénaliste bruxellois Me Denis Bosquet, ont été acquittés sur toute la ligne. Le jugement précise que les préventions mises à charge des deux prévenus ne sont pas déclarées établies, même si la prostitution ne peut pas clairement être écartée. Mais le jugement souligne qu'il faut également tenir compte de l'évolution des moeurs

A la sortie de l'audience, si les deux ressortissants français étaient soulagés, Me Denis Bosquet s'est dit satisfait de la qualité du prononcé qui est, selon lui, extrêmement bien motivé.

Bron: La Dernière Heure | 3 Maart 2004

Dus: vrijspraak over heel de lijn voor pooierschap, huis van ontucht etc. Ze zijn er half de jaren '90 mee gestopt. Er zal wel 'iets' gebeurd zijn, net zoals in heel veel café's en clubs in Brussel meer gebeurt dan enkel pinten drinken maar regelrechte sexfuiven, dat zou m.i. moeilijk geweest zijn gelet op de lay-out. Als Marnette (GP Brussel) er klant was kan het bijna niet anders dan dat het aangebrand was. Er kwamen ook veel rijkswachters, wie weet kwam hij er bezwarend materiaal verzamelen want hij kon het bloed van de BOB'ers drinken, en zij het zijne (als 10% van de verhalen die over hem de ronde deden waar waren zou dat een klassiek geval van de pot die de ketel verwijt geweest zijn...).

608

(4 replies, posted in Roze Balletten)

Wat men 'The Dolo' noemt (café Dolores) is al decennia dicht. Het werd overigens opgericht in 1984, net nadat 'Les Atrebates' gesloten werd, er is dus geen 'gat' van 3 jaar zoals hierboven gesteld wordt. Er zit nu een Vietnamees.

Voor het overige lees ik heel veel beweringen, erg weinig harde feiten. Een geluk dat de meeste personen die genoemd worden dood zijn of er zouden een aantal processen wegens laster en eerroof volgen. Ik was 11 in 1984 dus toen hing ik daar niet rond maar ik ken het gebouw. Lijkt me niet zo handig om daar grote orgieën te organiseren. 

De Mirano aan Madou ... Tja, club waar nogal vaak 'ambras' was, tot schietpartijen toe. Beetje BCBG in de jaren '80. Tegen begin jaren 90 was het allemaal achterhaald en wat marginaal. Tuurlijk waren er drugs, noem me eens 1 dancing zonder.

609

(38 replies, posted in Wapenhandel)

Bovenstaande case zou verplichte lectuur moeten zijn voor diegenen die overal duistere machten en complotten ontwaren.

610

(137 replies, posted in Plaatsen)

OK, fair enough. Ik pretendeer zeker niet te kunnen bewijzen dat je ongelijk hebt, daarvoor ken ik te weinig van die specifieke zaak. Heel de 'bende' kwestie is overigens een enigma en soms denk ik dat hoe meer ik er over lees en opzoek, hoe troebeler het allemaal wordt. Zelf heb ik ook een theorie maar het is ook niet meer dan dat en ik kan er geen letter van bewijzen.