751

Re: Overijse: 27 September

Bossi wrote:

Daar gaat het niet over. Het gaat over de houding dat Torrez heeft aangenomen.

Kan je dan ook toelichten wat er mis was met de houding die Torrez heeft aangenomen?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

752

Re: Overijse: 27 September

Is onder andere ook terug te vinden in de Parl. onderzoekscommissie.

753

Re: Overijse: 27 September

Ben wrote:
Renne wrote:

Stel dat ze naar daar gelokt werden,dan moet dit ten eerste al gebeuren door betrouwbare bronne. Ik kan niet geloven dat je daar een verre kennis uit het criminele milieu tegenkomt en dat die zegt: "hé, daar moet je morgen zijn omdat uur er valt wat te rapen".

Het is inderdaad vrij vergezocht, maar het kan altijd. Dat zou de reactie van Bajrami kunnen verklaren. Ze waren daar aanwezig, klaar om een overval te plegen (iemand had hun getipt dat er veel geld aanwezig is in de Delhaize van Overijse), en opeens verschijnt er een Golf waaruit drie gangster stappen die op alles beginnen schieten. De Bende ging er dan vanuit dat een getuige nadien Basri Basjrami of een andere persoon van de bende rond Patrick Haemers zou herkennen. 

club_le-happy-few wrote:

Deze heeft 2 honden afgemaakt? Waarom net die 2 honden, je zou gaan denken dat er iets verstop zat in hen (diamanten?).

Ga het nu niet een beetje te ver zoeken? Je weet toch niet hoe die honden reageerden op het feit dat er opeens verschillende onbekende personen aan het huis kwamen. Misschien werden ze wel agressief tegenover de agenten en hadden ze geen andere keus dan ze af te maken. Als je weet dat er vijf honden zitten zou ik als agent ook een dierenarts meenemen, voor het geval de honden agressief worden.

club_le-happy-few wrote:

Patricia Finné had de indruk dat ze naar iets op zoek waren.

Je zou voor minder als er nadien tot twee keer toe wordt ingebroken in het huis.

De 2 honden die afgemaakt zijn waren de papa en mama hond, of op zijn minst toch volwassen, de overige waren pups en zijn naar een dierenasiel gebracht had ik gelezen.

754

Re: Overijse: 27 September

Bossi wrote:

Als Rijkswachtofficier was hij niet bepaald een voorbeeld in de bendecommissie. Het ontlokte een reactie vanwege de Voorzitter. Zulke goudvinken worden dan niet een gehele week op de rooster gelegd door het Comité P. Medebrenging als getuige om vervolgens als verdachte aan roofmoorden verhoord te worden onder de Salduz 3 Wetgeving. Begrijpe wie kan. Al het onmogelijke kom je enkel tegen in het Bende van Nijvel-dossier.

Het gaat hier toch over Kol. Guido Torrez, ex-SIE en aanwezig in het warenhuis in Overijse op het ogenblik van de overval? Over welk stuk gaat het exact want in het verslag van de 2e bendecommissie vind ik hem niet terug? Vanwaar komt dat verhoor in categorie 3 en wanneer was dat? De Salduz-procedure zoals we ze nu kennen is slechts in voege sedert 2008.

Verwar je niet met de commissie Dutroux? Torrez is indertijd in de luren gelegd door Nihoul, die zich voordeed als minister en hem een andere rijkswachteenheid laten bellen heeft met de opdracht hun onderzoek naar een crimineel te stoppen? Maar dat kwam allemaal veel later dan 'Nijvel'.