1

(270 replies, posted in 1985)

Er is ook nog de stelling afpersing van de Delhaize zoals ook te lezen valt in het boek van David Van De Steen. Delhaize had aandelen gekocht in een graanbedrijf in Amerika. Dat bedrijf bedreigde de markt en de concurrentie dreigde failliet te gaan, en dus werd Delhaize verzocht (graanmaffia?) om haar aandelen weer te verkopen. Zoniet zouden er bloedige aanslagen volgen op Europese filialen. Kort na de aanslag in Aalst zou Delhaize haar Amerikaanse aandelen weer verkocht hebben. Correct me if I'm wrong, het is al een tijdje geleden dat ik het boek nog gelezen heb. Maar daar kwam het op neer. Opa VDS zou hierover ook een anoniem telefoontje gehad hebben.

2

(127 replies, posted in Robotfoto's)

Renne wrote:

Weet iemand hoe groot Salesse is? Aangezien men in Aalst van 2 grote reuzen spreekt, komt zijn gezicht toch niet direct weer in de overige beschrijvingen, al kunnen we misschien niet al te voort gaan op de vroegere robotfoto's. Maar de gelijkenis is wel treffende met de foto van hem zelf.

Salesse zou enkel als chauffeur betrokken geweest zijn. Hij had trouwens een grote voorliefde voor VW Golf GTI's.

3

(7 replies, posted in Plaatsen)

Dit bos bevindt zich in het domein van Gaasbeek? In de buurt van het kasteel? Iemand die dit kan bevestigen?

4

(1,219 replies, posted in 1985)

Martin Holland wrote:

Eigenlijk zie ik ook niet echt een reden om daaraan te twijfelen, maar justitie schijnt nooit veel geloof te hebben gehecht aan deze beschuldiging, en in het boek staat dat volgens Eddy Vos de kans dat het werkelijk Haemers was maar heel klein, bijkans onmogelijk.

Het was ex-speurder en collega van Eddy Vos, Lionel Ruth, die niet wou geloven dat Haemers aanwezig was in Aalst. Hij beweerde dat Haemers ten tijde van de feiten in de gevangenis zat, maar dat bleek achteraf niet te kloppen. Haemers had nog geen week voor de feiten in Aalst een overval gepleegd bij een geldtransport.

5

(7 replies, posted in Plaatsen)

Forum » Volkswagen Golf: Lennik

6

(11 replies, posted in Bibliografie)

Merci voor de link, zeer interessant. Ook ideaal om personen in de toenmalige tijdsgeest terug te zien!

7

(140 replies, posted in Bibliografie)

David Van De Steen is vanavond te zien in het programma "De Wereld Draait Door" op Nederland3.

8

(140 replies, posted in Bibliografie)

Plus de problemen met zijn nummerplaten in 1986 en 10 jaar later opnieuw. Mogelijk ook de Bende van Nijvel die hem een signaal wou geven dat ze hem nog altijd in de gaten hielden.

9

(211 replies, posted in 1985)

Ik weet niet of het al vermeld is, maar wat frappant is aan deze overval is dat ze hun gijzelaar, een 14-jarige jongen, na de overval gewoon vrij laten. Toch vreemd, aangezien ze diezelfde avond bij hun volgende overval (Overijse) hun gijzelaar wel afknallen. Nochtans hadden ze er toen al geen moeite meer mee om op kinderen te schieten.

10

(270 replies, posted in 1985)

Renne wrote:

Een bezoek aan de kamer is er zeker niet geweest, maar vertoefde een bendelid in de buurt van het ziekenhuis of is dit cafépraat. Komt murcielago niet meer op het forum? Of heeft er al iemand contact met hem gehad?

Het befaamde ziekenhuisbezoek wordt wel bevestigd door David in zijn boek, al zegt hij niet expliciet dat het een dader is. Het is pas na het ongewenste bezoek (op een zaterdagnacht), dat zijn familie politiebewaking gevraagd heeft en dat die er gekomen is. Maar er is dus effectief een onbekende zijn kamer binnengewandeld, gelukkig zonder gevolgen.