21

(1,141 replies, posted in 1985)

Wat als het helemaal geen Bendelid was die de boodschap doorgaf? Misschien iemand die (tevergeefs) de Bende wou verklikken en misschien gehoopt had dat de DJ en/of de luisteraars de flikken zouden waarschuwen. Je kan zeggen, waarom belde hij dan zelf niet gewoon naar de politie maar aangezien die toen niet te vertrouwen waren deed hij het op deze ludieke manier. Het feit dat hij 2 bendes vernoemt (Hofstade/Nijvel) kan misschien duiden op een afrekening tussen de 2.

22

(13 replies, posted in Vragen)

Mijn grootste vrees is dat de daders en sleutelfiguren al lang niet meer in België wonen. Bovendien heb ik altijd geloofd dat er inlichtingendiensten betrokken waren bij de overvallen, dus dat maakt het vinden van de opdrachtgevers zo goed als onmogelijk. Vele betrokkenen kunnen overigens ook een natuurlijke dood gevonden hebben, aangezien we ondertussen bijna 25 jaar later zijn na het laatste feit.

23

(1,141 replies, posted in 1985)

Biggus Dickus wrote:

Gesteld, met de nadruk op gesteld, dat dit verzoekplaatje gelieerd was aan de overval, dan kan men wel enige denkpistes afsluiten me dunkt. Ik denk niet dat bv. een Gladio doodseskader zich daarmee gaat bezighouden. In alle geval, hieronder volgt de songtekst van 'Te voet naar Scherpenheuvel', het aangevraagde hitnummer. Waarom zou net dit nummer de revue moeten passeren? Vooralsnog vind ik geen cryptische boodschap in de tekst.

De inhoud van het lied zal niet belangrijk geweest zijn. De aankondiging wel, ongeacht het nummer dat de DJ draaide. De keuze van het nummer en het radiostation lijken mij louter ter maskering.

24

(13 replies, posted in Vragen)

En wat als het geen Belg is?

25

(1,141 replies, posted in 1985)

LEO wrote:

Welke muziek werd er gedraaid in de Delhaize van Aalst ten tijde van de overval? Tapes? De nationale zender? Sfeermuziek? Of een streekzender?

Dat zal vermoedelijk muzak geweest zijn. Maar de bedoeling zal geweest zijn dat de overvallers de muziek hoorden voor de overval in de auto en niet in het warenhuis.

LuckyOne wrote:

Heeft die DJ daadwerkelijk de verbale boodschap doorgegeven zoals de beller vroeg of heeft hij enkel het plaatje gespeeld?

Aldus de DJ: "Ik vond die plaat niet, en ik draaide dan maar Johnny Be Good, met de bestelde boodschap."

26

(5 replies, posted in Robotfoto's)

Renne wrote:

Toch een verschil die foto's die ze nu maken en die van toen, van dit soort foto lopen er massa's rond in België alleen al.

Inderdaad, deze doet mij altijd denken aan de  Amerikaanse acteur Sean Bean. Allemaal zeer vaag en makkelijk om er iemand in te herkennen.

27

(75 replies, posted in Robotfoto's)

Doet mij aan Freddy Maertens denken. Waarmee ik wil zeggen dat deze robotfoto's quasi te verwaarlozen zijn. Je kunt overal iemand in zien. Zelfs bekende personen.

28

(389 replies, posted in Mededelingen)

Inderdaad, Ben verdient wel een bedankje voor deze uitgebreide en gestructureerde site. Heel interessant om snel up-to-date te geraken over alle feiten die de Bende indertijd pleegden.

29

(1,141 replies, posted in 1985)

Maarten1985 wrote:

Ik blijf het telefoontje naar het radiostation altijd heel bizar vinden. Wat als het verzoek niet gedraaid was? Was de overval dan niet doorgegaan? is die disk jockey wel eens onderzocht? Is toch een veel te groot risico om een radiostation te bellen.

Daar moeten toch tapes van bestaan of getuigen die de aankondiging van de DJ op de radio hoorden? Ik dacht dat alles opgenomen werd.

30

(93 replies, posted in Organisaties)

club_le-happy-few wrote:

Wat men dus ook beweert van 9/11. Amerikanen hadden een reden nodig om een oorlog te starten: olie-industrie onder handen nemen en wapenindustrie op volle toeren laten draaien.

Om nog maar te zwijgen over de hele privacywet die aangepakt werd. Geheime diensten hebben daardoor vrijgeleide gekregen om alles en iedereen die de VS binnen of buiten wil zomaar te screenen. Tot op vandaag zelfs nog proberen de Amerikanen toegang te krijgen tot onze bankrekeningen.