11

(30 replies, posted in Politiek & Business)

Ben wrote:

"Als je Patrick Haemers heet, kom je toch niet helemaal uit het paradijselijk Brazilië overgevlogen om even voor de lol VDB te ontvoeren? Zo'n riskante operatie, die eigenlijk bij voorbaat gedoemd was te mislukken."

Patrick Haemers kwam regelmatig van Brazilië terug naar België om overvallen te plegen omdat hun geld opraakte. Het lijkt me evident dat hij bescherming genoot, anders vlieg je niet zomaar x-aantal keer op-en-af ...

12

(129 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Oh, magneetvissers vonden nu 'een wapen', op beelden lijkt het een soort jachtgeweer, zie beelden hier » www.hln.be

Maar de magneetvissers hadden - naar verluidt - eerder al een UZI en 5 laders gevonden. Wel beetje bizar dat ze nu pas contact opnemen met de politie (voor een minder interessant wapen, zoals kan gezien worden op de beelden van hln) ... en niet voor een UZI.

13

(129 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Lijkt soms of het onderzoek beter kan worden gevoerd door amateur-speurders, magneetvissers en journalisten/tes dan door het parket... De pers mag wel even doorvragen denk ik. Hebben ze een wapen (revolver/loodjesgeweer ...) gevonden? Of een UZI (waarvan sprake was)... Lijkt me meteen duidelijk. Wellicht een deze dagen: 'het wapen was niet wat we zochten'.

14

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Heb zijn boek nog eens gelezen, met info die we nu hebben soms wel eens goed gelachen, je merkt hier en daar in de tekst  dingen die hij benadrukt of er bij haalt om zichzelf her en der buiten schot te zetten en anderen er in te luizen; zou es een oplijsting / analyse moeten maken. Leest echt als een 'fabulatie na de feiten' om er een kloppend verhaal van te maken, slim gedaan. Ook tof, de twee 'men in black' als rode draad door het boek, hollywoodiaans. Faut le faire...

15

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Wou hier geen commotie rond, met excuus, ga mijn bron hier even voor opzoeken wink

16

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Is niet zo'n vreemde vraag hoor, bij de moord op het echtpaar werd het dochtertje niet gedood, maar terug naar haar bed gebracht door de 'caramellenman'. Het meisje noemde hem zo, de caramellenman, zijn adem verraadde dat hij caramellen had gegeten. Wil de details hier wel es van checken. Het zijn soms zo'n stomme details die plots heel interessant kunnen zijn. Ben met iets bezig.

17

(549 replies, posted in Bende Haemers)

met dank.

18

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Weet er iemand of er bij een van de potentiële daders er ergens iemand tussen zat die graag snoepte, of voorkeur had voor caramel? Just asking for a friend...

19

(269 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Technische duikers kunnen dit klusje aan, een van de beste technische duikers wereldwijd was een Belg, Marc Sluszny, schreef zelf ook een boek over de Bende, is in nogal verdachte omstandigheden om het leven gekomen.

20

(549 replies, posted in Bende Haemers)

... en de reden hiervoor? politiek gewin? verwarrend...