41

(1,141 replies, posted in 1985)

Ik hou het bij zuivere provocatie.

42

(1,141 replies, posted in 1985)

Happy Few Club wrote:

Het feit dat ze Radio Mi Amigo kenden kan ook iets betekenen. Het kan zijn dat enkelen onder hen een dubbelleven hadden en overdag gewoon arbeiders waren. Ze kunnen als Franstaligen bv. in een fabriek gewerkt hebben met Vlamingen waar Radio Mi Amigo opstond. Zeker in Vlaams-Brabant en het Pajottenland (Halle, Sint-Pieters-Leeuw/Rode) had deze zender een grote aanhang. "Te Voet Naar Scherpenheuvel" was op dit soort vrije zenders destijds een dikke hit, zeker in de verzoekprogramma's van die tijd waren dit soort nummers heel populair.

Maar als het een grote hit was, waarom had die DJ  dat liedje dan niet?

43

(163 replies, posted in Plaatsen)

JOS wrote:

Als het effectief een gat van kaliber 12 is dan is dat niet van jagers, jagers schieten met hagel = verschillende kleine gaatjes. Als het één gat is, dan is er geschoten met brennekes = één groot gat, wordt enkel op schietstand gebruikt, en... door de bende.

Net zoals ze te Aalst naar een wapperend reclamebord schoten.

44

(270 replies, posted in 1985)

Helemaal mee eens. smile

45

(270 replies, posted in 1985)

En sommige familieleden van slachtoffers lezen hier mee. Ik verwacht een kwade Benhetbeu.

46

(270 replies, posted in 1985)

Renne wrote:

De bende lijkt zich onaantastbaar, ze durven werkelijk alles. Ze komen de streek verkennen op een louche manier, men gaat wapens leggen aan het Osbroekpad, de radio boodschap, ze gaan de nacht er voor met 6 man een taverne binnen. De Bende lijkt zich heel op hun gemak te voelen in Aalst, ook voor de aanslag gaan ze met gedoofde lichten door het stad rijden.

En ook wat de vermomming betreft: indien ik echt niet herkend wil worden, dan zou ik een bivakmuts dragen. Er zijn dan nog altijd getuigen die mij kunnen zien, maar geen enkele kan mij gedetailleerd beschrijven en een robotfoto van mij maken.

47

(270 replies, posted in 1985)

"Ik denk aan de Delhaize-overval op 9 november 1985 die acht mensenlevens kostte en waar enkele van onze leerlingen bij betrokken waren. Paul Cami belde me op om te zeggen dat zoon Jo op het nippertje was ontsnapt, maar dat David Van den Steen ernstig getroffen was. Ik nam contact op met de B.O.B. en mocht David gaan bezoeken. Voor zijn kamer stonden twee zwaar gewapende agenten en in zijn kamer zaten aan het ziekbed zijn grootouders, meneer en mevrouw Van den Abiel. Hun dochter, schoonzoon en kleinkind, de zus van David, waren bij de acht slachtoffers en toch zaten ze David moed in te spreken en brachten hem aan het lachen. Daar heb ik ervaren dat er heel sterke mensen bestaan."

Bron » www.arnoldvandeperre.be

48

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Bedoel je dat het een Golf is? Of dat de moordenaar op de achterbank (achter chauffeur) kon hebben gezeten?

49

(102 replies, posted in 1985)

Gesnopen. smile En Van Den Abiel ook of  in moto's met vier wielen?

50

(5 replies, posted in Robotfoto's)

Zou dit dan de man kunnen geweest zijn die schijnbaar aanwijzingen gaf aan het overvalcommando op de parking? En diegene die in de Delhaize tussen de schutters liep?