51

(270 replies, posted in 1985)

Renne wrote:

Wat ik hier ook ergens las van Murcielago is het de quote dat er na de aanslag, de dag er na, aan het Aalsterse Onze Lieve Vrouw ziekenhuis bezoek was van één of meerdere bendeleden. Met bedoeling dat een bepaalde persoon (familie van Vandensteen? Of Palstermann?) hem ziet, mogelijk als extra bedreiging?

Wat het bezoek van een bendelid aan DVDS betreft, heb ik vernomen dat de kamer van de jongen door twee agenten bewaakt werd en dat je speciale permissie nodig had om hem te kunnen bezoeken.

52

(102 replies, posted in 1985)

Herr Flick wrote:

Een klein vraagje, was er bij de overvallen in Aalst geen garagist bij de slachtoffers? Misschien iemand die hier meer van wist, of meer wist over andere GTI's. Want uiteindelijk waarom altijd GTI's  en geen Opel Manta of Ford Capri, of BMW, Saab of Porsche ook allemaal vrij snelle wagens in de jaren 80.

Was garagist Podevijn in een bepaald merk van auto's gespecialiseerd?

53

(61 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Het was maar grapje, hoor. wink

54

(61 replies, posted in Onderzoeksdaden)

noorderling wrote:

Op een of andere manier fascineert het je nogal club_happy. Je reacties gaan vaak over vrouwen die betast worden.

Wat zou Freud hierover te zeggen hebben? lol

55

(1,141 replies, posted in 1985)

club_le-happy-few wrote:

Ik heb eigenlijk nooit kunnen begrijpen waarom de De Staerke's en Bouhouche zo met extreem rechts dweepten (Léon De Staerke heeft nog bij Front National gezeten). De Staerke-clan zien er uit als "zigeuners". Een groep die door extreem-rechts geviseerd worden. En Bouhouche is ook van vreemde afkomst?

Denk dat je bij extreem-rechts niet alleen aan het etnische aspect moet denken. Het idee van een machtige staat met harde, duidelijke wetten had zo ook haar aantrekkingskracht. Denk dat mannen a la De Staerke en Bouhouche zich vooral voelden aangetrokken tot het concept van "macht van de sterkste".

56

(45 replies, posted in Hypotheses)

Patricia Temmerman wrote:

De Bende Van Nijvel waren mensen die volgens mijn logica van het verstandelijke vermogen die zoals ik zelf heel zeker weet wrééd gezond is,nooit de kans gekregen hebben van de werkgelegenheidskantoren om hoe dan ook maar aan de bak te komen(dus geld verdienen)en door uiteindelijk van het kastje naar de muur gestuurd te worden met uitputting van vermoeidheid tot gevolg is dit alles gebeurd.

Ik ben zelf tijdelijk werkloos! Dus dat betekent dat als ik nu een aantal mensen afknal, ik het op de VDAB en de crisis kan steken! lol

57

(163 replies, posted in Plaatsen)

Als de daders zich op die oprit inderdaad klaarmaakten alvorens naar Aalst te trekken, vind ik het toch op z'n minst frappant dat die omgeving niet eerder uitgekamd werd en dat spookhuis al niet eerder door de speurders ontdekt werd. Alweer een teken van oppervlakkig onderzoek?

58

(197 replies, posted in Getuigen)

Is het niet verstandiger dat "ze" de pc's van Vos en co kraken? big_smile

59

(213 replies, posted in Foto's)

Hestur wrote:

3. Wat hebben ze precies op dat dak gevonden? Er is sprake van sluipschutters van de politie op de daken. Waren die er effectief? Zo ja, waar lagen die juist?

Ik ben deze info ook hier en daar al tegengekomen, maar ik vind nergens bronvermelding. Mij lijkt het immers op z'n minst zeer vreemd dat indien er sluipschutters in Aalst lagen, deze niet zouden hebben (mogen) schieten.

60

(7 replies, posted in Robotfoto's)

Vreemde verschijning. Moet dit een persoon met een baard en kroes- (of krullend) haar voorstellen? Dan lijkt me dit één of ander Aziatisch type. En misschien ligt het aan mijn definitie voor "deftig", maar bij deze omschrijving stel ik me toch iets anders voor.