1

(643 replies, posted in 1983)

Ik zag in een filmpje dat het opschrift van de fabriek in Temse enkel in het Frans vermeld stond » www.dailymotion.com (op 11min51 zie je duidelijk het naambord van de fabriek). Weet iemand hoe dit komt? Temse is volgens mij toch heel ver van de taalgrens.

Ik weet dat het waarschijnlijk een detail is maar het merendeel van de overvallen was op Franstalig grondgebied dus op Franstaligen en dan vallen ze buiten hun veilige Franstalig haven binnen in Temse bij een firma waar het naambord ook in het Frans is. Temse wordt op het bord trouwens Tamise.

2

(137 replies, posted in Prullenbak)

Hier heb ik ook een link gevonden tussen Demmink en Lippens (Fortis) die toch ook genoemd wordt als roze ballet bezoeker...

Een hoge baan bij een bank

In een eerder stadium zou Joris Demmink Sinan Can ‘een hoge baan’ hebben aangeboden ‘bij een Nederlandse bank in Turkije’ als hij ons land zou verlaten en stoppen met zijn werk. Zijn vrouw zou ook zo’n baan krijgen. Het moet hier gaan om de Disbank die in 2005 werd overgenomen door Fortis. Hiermee zou een link kunnen worden aangetoond tussen Joris Demmink en Maurice Lippens.  Baybasin: “Kazmali vertelde me dat Can heeft gezegd dat hij ook maar beter kan stoppen met zijn onderzoek naar Demmink omdat deze in Nederland oppermachtig is, dat hij nauwe banden heeft met de Koninklijke familie, dat hij over ongelimiteerde geldbronnen beschikt, dat hij hem [Kazmali] in weelde kan laten leven als hij meewerkt. Ook zei Kazmali dat hij tot op de dag van vandaag voortdurend druk ondervindt van de Nederlandse autoriteiten en dat hij alle informatie over Demmink heeft gegeven aan staatssecretaris Albayrak toen deze met minister Hirsch Ballin in juni 2008 een werkbezoek bracht aan Turkije.”

volledig artikel is hier te vinden » www.klokkenluideronline.nl

3

(147 replies, posted in 1983)

Beste Spafles, ik snap dat je alle opties i.v.m. de moord wil openhouden en kan je ook gedeeltelijk volgen in je 3 theorieën.

spafles wrote:

Hij werd uit de taxi gehaald, neer geklopt en dan doodgeschoten, in koffer gelegd.

Lijkt me onwaarschijnlijk omdat er blijkbaar voldoende aanwijzingen waren om bekend te maken dat hij in de auto is beschoten (zie eerste artikel in deze discussie).

spafles wrote:

Hij werd in de taxi neergeschoten met een raam dat naar onder gedraaid werd?

Dat lijkt mij ook een zeer plausibele theorie.

spafles wrote:

Hij werd in de taxi neergeschoten door linkshandige killer.

Als ik het artikel lees dan denk ik hier spontaan aan. Het probleem is ook dat blijkbaar geen enkele kogel zijn lichaam heeft doorboord waardoor de baan van de kogel moeilijk vast te stellen is. Weet er iemand waar de overige kogels zich situeerden in hoofd en nek?

Ik denk persoonlijk dat het zo is gegaan:

Hij wordt tijdens het rijden onder schot gehouden (en dan denk ik aan een pistool onder zijn linkeroor) en gedwongen om ergens heen te rijden. Daar neemt men geen enkel risico en vuurt direct achter het oor alvorens uit te stappen. Omdat deze kogel was blijven steken in een huidplooi ga ik er vanuit dat deze dan ook niet dodelijk was. Er is nergens sprake van andere verwondingen door slagen, ... Waaruit ik besluit dat dit dan ook niet het eerste schot was. Anders was er wel sprake geweest van een gevecht met andere verwondingen als gevolg. En daarom is het belangrijk waar de ander kogelgaten zich bevonden.

4

(147 replies, posted in 1983)

Beste Spafles, je schrijft dat je moeilijk kan begrijpen waarom die man een schot kreeg in zijn linkeroor terwijl er meer plaats is om hetzelfde te doen aan de rechterkant. Ik denk dat het antwoord daarop heel eenvoudig is. Was een linkshandige die achter hem in de taxi zat. Voor een linkshandige is het dan ook veel makkelijker om iemand in het linkeroor te raken dan in het rechteroor.

5

(13 replies, posted in Bibliografie)

Rooie Frank had dus nauwe contacten met Gerry van Hilten, in één van mijn vorige stukjes ook Gerrie Hillen genaamd (blijkt dezelfde persoon te zijn). Als je de omschrijving leest dan was het een beer van een gozer en zijn bijnaam zal ook ergens vandaan komen. Ik denk door de haarkleur maar dat probeer ik te confirmeren.

Rooie Frank de kroongetuige/kroonleugenaar?

Op HJK zagen wij een stuk over Cliff(ord) staan. Wij noemden hem altijd Cliff en was destijds altijd samen met zijn maat Rooie Frank. Onafscheidelijk duo totdat Frank verdween. Wij kregen het onderstaande stuk toegestuurd maar we gingen er nog eens over nadenken om het te plaatsen. "Ik ken/kon een Rooie Frank uit die Tijd (jaren 90 en daarvoor) Hij ging om met een Nederlandse Chinees, die de bijnaam had Mooie Clifford ( die is ook vreselijk in elkaar geramd). Als we het over dezelfde hebben: Rooie Frank was een beer van een gozer, die samen met Clifford in zijn glori tijd wel eens in een rooie Ferrari reed. Rooie Frank heeft eerst met/voor Gerry van Hilten [bekende familie uit de Amsterdamse Pijp, red. CS] gewerkt: Gokken met vaste dobbelstennen en een beetje Zwarte Stuf, etc. Frank zijn rol bij Gerry was dan van de incasseerder. Ik heb daar meen ik zelfs over geschreven toen hij voor Gerry geld bij mij wou komen halen. Toen ik hem had uitgelachen, had Gerry Ferry Koch gestuurd die daarna mijn vriend werd.

Daarna zijn ze voor of samen gaan werken met de groep van Sam en john ( allemaal jaren negentig of daarvoor) Het is inderdaad waar dat hij en zijn maatje Clifford op een geven moment zwaar in onmin zijn geraakt met ik dacht de groep van Miiremet en dat zij daarop vreseijk in elkaar zijn geslagen. Gebroken boten en alles. Dat werd in die tijd altijd door de Joego's gedaan van Pajo. Er werden zelfs grappen over gemaakt in de trant van Mooie Cliiford is niet zo meer meer, etc na een schoonheids-behandeling van de Jogo's Na dat pakslaag zijn beide wel volledig van de Rader verdwenen. Het bovengenoemde verhaal was algemeen bekent in bepaalde kringen."

Wij hebben Cliff nog wel eens gesproken [zijn zus ook destijds, maar da's weer 'n heel ander verhaal] in Beverwijk. Zijn gezicht ziet er overigens ongeschonden uit na dat zgn pak slaag. Als de HA lezen dat zij bij HJK worden genoemd als degenen die Rooie Frank een pak slaag hebben gegeven kan HJK maar vast een goeie advocaat in de hand nemen. We weten er nog wel een die niks te doen heeft.

6

(13 replies, posted in Bibliografie)

Mincky, ik heb er nog geen gevonden maar ben serieus op zoek hoe deze mannen eruit zien. Heb wel het volgende kunnen vinden wat mijn wenkbrauwen deed fronsen:

Rodney G. (1966)

Rodney G. komt voor het eerst echt bovendrijven wanneer hij in verband wordt gebracht met de zogenoemde Dagobert-groep, een bende die op zeer gewelddadige wijze geldauto's in Nederland en België overvalt. De bende – Nederlanders, Belgen en Albanese ex-commando’s – heeft alleen al in 2002 acht gewelddadige overvallen gepleegd op geldtransporten van Brinks en Geldnet in Nederland en België. Van de criminele groepering – in vertrouwelijke stukken van justitie wordt gesproken van de Dagobert-groep – maken onder anderen Job B. en Rodney G. deel uit. De Dagobert-groep beschikt volgens ingewijden over contacten bij justitie in Brussel, Antwerpen, Amsterdam en Haarlem.

Ook zouden ze worden bijgestaan door computerhackers en scannerfreaks, en zouden ze toegang hebben tot Intranet (Justweb), het interne computernetwerk van justitie. In 1999 begint officier van justitie mr. Koos Plooy een onderzoek naar de bende onder de codenaam 'Dagobert'. In februari 1999 wordt op de hoek van de Borneolaan en de Cornelis van Eesterenlaan in Amsterdam een poging gedaan een geldwagen van Brinks op te blazen met semtex. Bij een wilde schietpartij wordt een agent neergeschoten en raakt een andere licht gewond. Mede dankzij informatie van de toenmalige BVD (nu AIVD) opent justitie daarna gerechtelijke vooronderzoeken tegen vooral Job B. en Rodney G. Ruim een maand later worden de twee door een arrestatieteam aangehouden in een hotel in Hoofddorp. Het gerechtelijk vooronderzoek resulteert uiteindelijk niet in een strafzaak.

De overvallen waarmee de bende de geldvervoerders Brinks en Geldnet teistert, hebben steeds hetzelfde patroon. Twee auto’s van steeds zwaarder kaliber – het begon met Audi’s, daarna four wheel drives, en sinds kort kleine vrachtwagens – proberen de geldwagen klem te rijden. De eerste keren werden nog waarschuwingsschoten gelost, maar later beginnen de overvallers meteen te schieten, gericht, met kalasjnikovs. Als de geldwagen inderdaad stil komt te staan, wordt getracht die met semtex open te blazen. Brinks is het vaakst het slachtoffer: in november 2001 in Heerlen, in maart 2002 in Tongeren (België), in april in Breda, in mei in Luik (België), in november in Heerlen en in december nogmaals in Breda. Geldnet wordt getroffen in maart 2002 in Haarlemmerliede, in november in Hoogeveen. Twee weken eerder wordt ook een geldwagen van De Nederlandsche Bank overvallen. Alleen de overvallen in mei in Luik en in april in Breda zijn succesvol. Hoe groot de buit in beide gevallen is, is nooit bekendgemaakt.

Niet alleen bij de overvallen zelf is sprake van een vast patroon, ook bij de voorbereiding daarvan. In de meeste gevallen worden wagens gebruikt die zijn gestolen in Frankrijk en die vervolgens worden voorzien van valse kentekenplaten; de wagens worden dan gebruikt in België, Luxemburg en Nederland. Wat justitie grote zorgen baart, is niet alleen dat de bende bij overvallen in toenemende mate grof geweld gebruikt, maar ook dat individuele bendeleden nergens meer voor terug lijken te deinzen. Zo krijgt de toenmalige Criminele Inlichtingendienst (CID; tegenwoordig CIE) van de Amsterdamse politie in 1999 (nadat Job B. en Rodney G. in Hoofddorp zijn aangehouden) informatie binnen dat Rodney G. van plan is 'op de renbaan' ene S. te vermoorden 'met een mitrailleur met demper'. Ook krijgt justitie van de BVD te horen dat er vergevorderde plannen zijn voor 'een op handen zijnde ontvluchtingspoging', waarbij Rodney G. met 'explosieven' zou moeten worden bevrijd uit toren De Schans van de Bijlmerbajes. G. wordt daarop eerst in een isoleercel geplaatst, en wordt later overgeplaatst naar De Marwei in Leeuwarden. Het onderzoek naar de bende levert uiteindelijk geen arrestaties op en enige betrokken van Rodney G. bij de bende wordt nooit bewezen.

Bron: wikispaces.com

7

(13 replies, posted in Bibliografie)

Ik dacht ook aan G15. Heb nog eens het topic geopend waar niemand echt een zinnig antwoord heeft wie het zou kunnen zijn op basis van de beschrijving. We zoeken dus een roodharige reus met inderdaad zeer bleke huid. Zoveel kunnen er dat toch niet zijn? Neem daar nog de gegevens bij dat het een Nederlander was/is en waarschijnlijk linkshandig.

8

(13 replies, posted in Bibliografie)

Bruinsma huurt in 1989 Ron Ostrovski in om zijn vriend Steve Brown te vermoorden. Brown voelt echter nattigheid en breekt met Ron Ostrovski. Brown krijgt al snel bezoek van Ferry Koch die een gokschuld voor Sjaak Mercuur wil innen wat Brown weigerd. Koch steld Brown dan voor Mercuur te rippen en de 2 worden partners. Koch kent ook Martin Hoogland. Gerrie Hillen (zijn broer Eddy Hillen is jaren geleden met 13 kogels doodgeschoten door de chinezen) koopt met Steve Brown een partij hasj van de zigeuner Hans Dufour en een gigantische, rode beer van een vent (lid van de bende van Nijvel en betrokken bij het doodschieten van een paar rijkswachters).

Ze worden geript waarop Brown het adres van Dufour's achteroom de zigeunerkoning Ankie Dufour krijgt van Koch. Brown verkoopt de partij hasj dan aan kolonel Martin en zijn luitenant Patrick van de IRA en geeft dan de schuld aan Dufour. Spoedig krijgt Hillen 10 jaar als hij een Joegoslavische de tepels afsneed (Hillen krijgt in navolging van zijn schoonvader eerst 8 en daarna 2,5 jaar krijgt).

Bron: crimesite.nl

Gaat dus terug over een zigeuner, de zigeunerkoning en een rode beer. Gaat er bij iemand een lichtje branden die weet heeft van een grote rosse?