11

(577 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Wat betreft DNA-sporen. Bij de inbraak bij de zeilmakerij Wittock van Landeghem is een pluk haar gevonden dat niet van de slachtoffers was. Het slachtoffer Jos Broeders was bokser en is de inbrekers waarschijnlijk te lijf gegaan.

Bron: Beetgenomen (pag. 75)

Haren bevatten DNA. Of de haarpluk is mysterieus verdwenen. Kan niet geloven dat de haardos volledig waardeloos is. DNA blijft onder extreme omstandigheden aanwezig. Denk maar aan de kogelvrije vesten in het water Een onderzoek uit 2008 is 6 jaar geleden. Als er niets meer te gebruiken is, is dat verdacht. Ik houd er zelf niet van om gelijk met complotten te komen, maar waar is die haardos nu en waarom onderzoekt men die haardos niet opnieuw met de kennis van nu?

12

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Wat betreft DNA-sporen. Bij de inbraak bij de zeilmakerij Wittock van Landeghem is een pluk haar gevonden dat niet van de slachtoffers was. Het slachtoffer Jos Broeders was bokser en is de inbrekers waarschijnlijk te lijf gegaan.

Bron: Beetgenomen (pag. 75)

Haren bevatten DNA. Of de haarpluk is mysterieus verdwenen. Eigenlijk nooit iets over gehoord. Weet iemand meer hierover? Uit wat op het forum staat wordt Tinck niet gelinkt aan de inbraak. Weet iemand of hij in 1982 een haardos had?

13

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Wat the end schrijft over het gesprek in de auto intrigeert mij. Wat zou daar besproken zijn. kan ook dat ze daar volkomen dol gedraaid zijn omdat de buit van de eerste overval tegen viel. Lees ook Beetgenomen pagina 95. De gangster werd woest en zei we zijn voor niets gekomen. Ik schiet de boel overhoop (de dag ontvangst lag al in de kluis). Overigens duidt dit erop dat het wel degelijk om de buit ging. Dat kan dus ook de reden zijn van de tweede overval. De bende had geld nodig en ging naar Overijse om alsnog geld buit te maken.

14

(32 replies, posted in Mededelingen)

Oke, zal vanavond een bijdrage over maken. Website geef mij al jaren info.

15

(32 replies, posted in Mededelingen)

Ben een hele mooi site. Dank dat je ons al jaren op de hoogte houdt en hopelijk gaan we - eindelijk nu- ergens komen met alle ontwikkelingen. Kan me voorstellen dat dit buiten veel tijd, ook de nodige centjes. Laat het ons weten als we op dat vlak kunnen helpen.

16

(140 replies, posted in Bibliografie)

Geronimo, dank voor je uitleg over het eendenroer. Heb het boek nog een keer gecheckt en David meldt nergens dat hij ook de Philippe De Staerke herkent, zoals elders op de site te lezen is. De voor de hand liggende reden kan angst zijn, maar waarom meldt David het dan nu wel? Iemand een idee?

17

(1,219 replies, posted in 1985)

Wat de medespeurders Django 68 en dim ook al opmerken was al eerder bekend dat David ook De Staerke heeft herkend? Ik heb het boek "Niet schieten dat is mijn papa" gelezen en daat staat ondubbelzinnig dat David Haemers herkend. Staat daar ook iets over De Staerke? Dan heb ik daarover heen gelezen.

18

(601 replies, posted in Hypotheses)

Heb gisteren het hele item kuros doorgelezen. Weet iemand waarom de cel Waals Brabant zo zeker is dat de bende in de taverne geweest. Wat ligt daaraan ten grondslag? Er is zo weinig bekend van de Bende van Nijvel en over dit onderwerp is men zo stellig. Heb de site doorgelopen op meer info over dit onderwep maar kom niet verder dan ze zijn er geweest.

19

(577 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Medespeurders, ik heb geprobeerd om de voorafgaande reacties samen te vatten. Mijn conclusie is dat er in twee gevallen DNA sporen zijn ondekt. Het eerste geval betreft de sigarettenpeuken in de taxi van het bendeslachtoffer Angelou. Het tweede betreft sporen op het kogelvrije vest dat is opgegevist in het bekende kanaal.

In een geval wordt gemeld dat er een link is (waarschijnlijk op de peuken) maar dat het onderzoek daar niet verder mee komt. Vreemde verklaring. Later wordt de naam genoemd van Dominique Salesse. Opmerkelijk dat deze naam ook naar voren komt in de laatste robotfoto-sessie.

Dan blijkt dat op een kledingstuk dat toebehoort aan Domique Salesse DNA van hem gevonden is. Hoe dat kledingstuk tussen de bewijsstukken komt is niet duidelijk. Is dit ooit nader onderzocht?

Dan rest de eindconclusie: Tot op heden geen overtuigende DNA-match maar wel veel vragen.

20

(116 replies, posted in Gladio)

Ben enkele weken in Duitsland geweest en heb daar een interessant artikel gelezen over Jean-Claude Junker. Het gaat dan om de Bommemleer-affaire. In het artikel waarvan ik de link toevoeg staat het volgende:

Tussen 1984 en 1986 zijn 18 bomaanslagen gepleegd die mensen verwonden en voor miljoenen aan schade hebben aangericht. Daders zijn er nooit gepakt. Aangeklaagd zijn nu 2 politiemannen van een elite-eenheid. De parallellen met de Bende van Nijvel zijn opvallend. De elite-eenheid moest een klimaat van angst scheppen.

Ik heb navraag gedaan, de krant Der Freitag heeft een betrouwbare reputatie, tenminste bij de mensen aan wie ik het gevraagd heb. Op het forum heb ik hier eigenlijk niets over gelezen. Of het ik wat gemist.

» www.freitag.de