1

(10 replies, posted in Andere)

Het is zeker niet realistisch de bende van Nijvel te vergelijken met de bende van Charles Manson doch herinner ik me dat er in het voorjaar van 1986 door het gerecht een onderzoek werd opgestart waarbij er van werd uitgegaan dat de bende het werk was van één waanzinnige "zotte Charlie".

Net zoals Charles Manson waanzinnige moorden liet voltrekken door zijn volgelingen er van te overtuigen dat de zwarten er de schuld van zouden krijgen, vervolgens de grote rassenoorlog zou losbarsten waarna de Manson family als enigen zouden overleven en de wereld bijgevolg zouden beërven. Zo zou men ook de bende overvallen kunnen zien als het werk van extreem rechtse psychopaten die door tijdens hun laatste overvallen een soort Arabisch met elkaar te praten, de schuld in de schoenen van islam extremisten probeerden te schuiven waarna het Vlaams Blok éclatant de verkiezingen zou winnen.

Nogmaals, dit geloof ik zelf niet maar ik probeer de actie "zotte Charlie" te analyseren en kom zo onvermijdelijk bij de Manson moorden terecht die qua motief enige gelijkenis vertonen. Toch vreemd dat ook het gerechtelijk onderzoek deze overweging maakte.

2

(9 replies, posted in Organisaties)

Ik heb een tijdje geleden de conclusie getrokken dat de Bende van Nijvel best wel eens het werk kon zijn van de vrijmetselaarsloge, een clubje zonder ledenlijst met vertegenwoordiging in de hoogste regionen van het land. Omdat alleen zij op die manier de drie machten controleren en tegelijk de koning, de verpersoonlijking van die drie machten, het mes op de keel zetten middels een gevoelig dossier. Ik kwam tot die conclusie omdat een aantal hoofdpersonen zoals VDB, Gol, Beaurir, gesuggereerd worden als logelid.

Reacties?