51

(77 replies, posted in Bewijsstukken)

Onderstaande wou ik eigenlijk als reactie op het artikel op die website plaatsen maar dat gaat niet... Maar het is duidelijk dat je ook op deze site zit dus plaats ik het hier.

Beste Thierry Debels.

Ik moet een kleine correctie toevoegen aan hetgeen u schrijft. Er werden door de bende wel degelijk twee Ingram-machinepistolen gestolen bij Dekaise. Dit waren echter twee verschillende modellen!

Een Ingram M10-9, kaliber 9mm Luger-Parabellum (9x19mm). Serienummer B2529. Hetzelfde of een identiek wapen werd door de bende afgevuurd tijdens de door de bende gepleegde feiten in 1985.

Een Ingram M11 kaliber 380 ACP (9mm-short - 9X17mm). Serienummer A1734. Dit wapen zou niet afgevuurd hebben tijdens de feiten die de bende pleegde. Er werden in het kanaal van Ronquiéres wat onderdeeltjes gevonden van een Ingram M11. Een M11 is ook wat kleiner dan een M10.

Het is dus niet zo, zoals u schrijft, dat er twee Ingrams M10 werden gestolen, één van de wapens (de 380ACP/9mmshort/kort/court) is namelijk een M11. Ik vergeef u de verwarring want het is de officiële website van de onderzoekscel die beide modellen wapens per abuis "M10" noemt (en dit is helaas niet de enige fout in hun opsomming van de bij Dekaise gestolen wapens).

Grts. "Boemerang".

52

(77 replies, posted in Bewijsstukken)

Trobken wrote:

Dus het is een zekerheid dat de Bende Van Nijvel enkel en alleen een Ingram M10 gebruikt heeft bij hun aanslagen?

Inderdaad Trobken, het in 1985 gebruikte machinepistool waarvan er in totaal 15 hulzen en 8 kogels (deels zo niet alles hervulde munitie) werden veiliggesteld (1 huls van Eigenbrakel zijn ze weer kwijtgeraakt) was een INGRAM M10  (9mm). 

Van een INGRAM M11 (.380ACP/9mm-short) werden op de plaatsen delict geen sporen gevonden. De bende had dit wapen wel in zijn arsenaal (lees gestolen bij Dekaise en de onderdelen in Zak-B). Gezien er meerdere getuigen zijn die spreken van een dader met een RG én een machinepistool op zijn rug en gezien de (vast)stelling dat de daders meerdere wapens bij zich droegen zou het natuurlijk goed mogelijk kunnen zijn dat een van de daders een M11 als tweede wapen bij zich had en dat aan een riem op zijn rug had hangen. Er werden overigens ook wel eens anders-soortige machinepistolen beschreven. Natuurlijk is er altijd een mogelijkheid dat het wapen ook gevuurd heeft maar dat eenvoudig de kogel in de lucht verdween en de huls nooit werd gevonden of opgeraapt werd door de schutter, het zal wel niet maar je kunt het ook nooit uitsluiten.

In die context ook nog even het gegeven aanstippen dat er in 200? in het bos van Houssiérre op de plaats waar getuige Phillipe C. stelt twee mannen bij een donkere Golf te hebben zien staan en ook verklaart een lichaam op de grond te hebben zien liggen, dat Eddy Vos daar twee kogelkoppen en twee hulzen zou hebben gevonden. Eddy Vos zegt in de Franstalige en de Nederlandstalige versie van de 30-uren reconstructie dat dat 9mm was maar Douglas De Coninck schrijft in een van zijn artikelen dat dat sporen van 9mm-court betrof...hetgeen, als DDC dat juist heeft, zou betekenen dat deze sporen van een INGRAM M11 zouden kunnen komen. Of er nog iets van onderzoek op deze hulzen en kogelkoppen heeft kunnen plaatsvinden is mij onbekend maar ja, ze hebben decennia in de grond gelegen...

Ben wrote:

Uit een interview met Hilde Geens:

De zak was opengescheurd, de verzegeling was verbroken, het label dat aan het wapen hing was verdwenen. Ze vonden daar wel nog een rondslingerende Ingram: was dat nog wel het wapen dat in de zak had gezeten? Terwijl een Ingram wellicht een van de moordwapens van de Bende was. Dat is toch waanzinnig?

Er staat natuurlijk gewoon een serienummer op dat rondslingerende wapen van Bouhouche en hooguit was het misschien het eveneens van serienummer voorziene wapen van Beyer, ook van elkaar te onderscheiden door demperschroefdraad. Veel meer dan die twee Ingrams zullen daar niet gelegen hebben toch?

Boemerang wrote:

Er zijn meerdere bronnen die spreken van het machinepistool en de plaats delict ivm met de familie Nijs maar de uitspraken van een naast familielid zeggen het meest;

Dirk Nijs zat met zijn negenjarige dochtertje Els en zijn vrouw in de auto op de parkeerplaats toen hij de daders zag aankomen. Hij probeerde uit te stappen, maar de daders doorzeefden de auto met bijna dertig kogels.

"Mijn broer is neergeschoten met een kalasjnikov ofzo, met een geweer waar verschillende kogels inzaten, en daar is de exacte plek waar mijn broer is overleden. De wijze waarop is gruwelijk geweest. De wijze waarop ze hebben geschoten is niet zomaar èèn keer schieten en die persoon is dood, nee het is echt razernij!"

Bron » nos.nl

Hier moet ik even op terugkomen. Het slachtoffer werd van dichtbij en zeer dichtbij meerdere malen getroffen door schoten met een Riotgun, waarbij ook het dochtertje werd getroffen. De laatste twee zinnen van de quote blijven uiterst trieste en bittere waarheid...

53

(77 replies, posted in Bewijsstukken)

Den Bart wrote:

Wat willen ze nu bereiken met het vinden van een wapen van feiten meer dan 35 jaar geleden? Niets kan je ermee nog. De onderzoekscel wordt meer en meer een klucht. Maanden hoor je niets en dan zoiets. Dat ze zich eens toeleggen op personen die nog leven zijn en die in het dossier voorkomen. Nee wachten tot ze dood zijn. Het onderzoek was een klucht en zal altijd een klucht blijven. Spijtig genoeg

Beste Bart, volgens mij begrijp je niet helemaal wat het belang is van dergelijke bewijslast en hoe zich dit verhoud ten opzichte van andersoortige bewijslast of verklaringen. Ik zie jouw woorden dan ook eerder als emotioneel (alle begrip voor verder hoor) dan rationeel. Ik wil graag benadrukken dat: Het vinden van de door de bende gebruikte wapens de hoogste prioriteit heeft van het hele onderzoek! Als je vervolgens met deze harde bewijslast een verklaring kan afnemen van degene bij wie een bendewapen werd aangetroffen... dan kom je pas ergens.

Er waren inderdaad maar weinig INGRAMS in omloop in België en een deel van die INGRAMS waren van het model M11. Een M11 werd eveneens gestolen bij Dekaise en onderdelen van de uitklapbare schoudersteun van een M11 werden teruggevonden in Zak-B, specifiek:

  • B25 - Deel van een neerklapbare schoudersteun MAC Ingram model11 9mm-kort

  • B26 - Onderdeel van een schoudersteun van een MAC Ingram model11 9 mm-kort.

  • B32/A - Een aanbrengveer voor magazijn MAC Ingram.

Maar deze M11 is niet het wapen dat gebruikt werd bij de aanslagen van de bende in 1985. Dat was namelijk een INGRAM M10. Schijnbaar is het een M10 die dit filmatributenverhuurbedrijf in zijn bezit had dus dit is hoogst interessant en alhoewel het mij niet waarschijnlijk lijkt dat een bendewapen bij dit bedrijf terecht is gekomen moeten de speurders absoluut een ballistische test uitvoeren met dit wapen om uit te sluiten (dan wel te bevestigen) dat dit een door de bende gebruikt exemplaar is. Een dergelijke test is in enkele uren gedaan en op het moment van schrijven weten ze bij het CBW waarschijnlijk al of dit een bendewapen was of niet.

Daarnaast... mocht dit niet het door de bende gebruikte exemplaar zijn dan is er nog een kans dat het wel het exemplaar was dat bij Dekaise werd gestolen... eveneens belangrijk want als bij iemand een wapen wordt gevonden dat afkomstig is van de roof bij Dekaise dan is dit ook top-bewijslast en de bezitter kan gaan uitleggen hoe hij aan dit wapen is gekomen (het is niet zeker of het door de bende gebruikte wapen dezelfde was als die wat bij Dekaise werd gestolen maar dit is wel het meest waarschijnlijk). Om te zien of de bij dit bedrijf in beslag genomen wapen de M10 is die bij Dekaise werd gestolen volstaat het om de serienummers te vergelijken. Hierbij nog even de opeenvolgende serienummers van de partij INGRAMS M10 die in 1982 ingevoerd werden in België:

  • B2529 - Van Dekaise gestolen door de Bende van Nijvel op 30-9-82. Dekaise denkt dat hij demperschroefdraad op dit wapen heeft getapt maar hij wist dit niet zeker.

  • B2530 - Van Dekaise Gekocht door Madani Bouhouche enige tijd na de overval, de precieze tijd van verkoop kan Dekaise zich niet meer herinneren. Het wapen was niet  uitgerust met demperschroefdraad.

  • B2531 - Van Dekaise Gekocht door Robert Beijer op 29-12-83. Dit wapen werd op 1-10-87 in beslag genomen bij een huiszoeking. Het wapen was niet uitgerust met demperschroefdraad toen het door Dekaise aan Beijer werd verkocht. Beijer liet er later door de firma Armabel schroefdraad op tappen. Bij Beijer werd ook een demper voor dit wapen in beslag genomen.

  • B2532 - Door Raïda intertraders op 15-3-84 verkocht aan André Electeur (shooting club Jette). Het wapen is eigendom van de club. Het is niet uitgerust met demperschroefdraad.

  • B2533 - Eigendom van ene Larosse. Het wapen is niet uitgerust met demperschroefdraad. (PV 358, 1-2-88)

54

(10 replies, posted in Bewijsstukken)

Stilleto, dank voor de foto's, mijn voorbeeldfoto van een Mauser is opeens niet meer zichtbaar, ns kijken óf en hoe ik dat opgelost krijg. Die "Unterring" op jouw foto is net iets anders dan die wat op de tafel met bewijslast ligt.

Het is misschien wel een museumstuk maar de Mauser 98K werd bijvoorbeeld ook nog tot in de jaren 90 bij de Franse politie gebruikt. Het wapen werd na de oorlog nog een tijdlang in licentie vervaardigd door niet Duitse bedrijven waaronder ook een periode door FN. De meeste 98K's zijn in de Sovjet-Unie terechtgekomen alwaar ze werden gedemonteerd en uit de in goede staat verkerende onderdelen werden ze weer samengesteld (ook FN deed dit), daarom zijn er geweren in omloop met verschillende productiecodes en serienummers op één enkel wapen. Alhoewel het wapen op grote schaal werd geproduceerd (14 à 15.000.000 stuks) zijn sommige uitvoeringen gewild bij verzamelaars. Vele exemplaren werden ook omgebouwd naar jachtgeweer.

Wie er ook eentje in bezit had was Mendez... het was één van de geweren die bij hem werden gestolen. De meeste van die geweren werden teruggevonden en liggen volgens mij op de schappen bij het CBW. Als Mendez zijn 98K daar ook ligt mag ik hopen dat de speurders voor de zekerheid toch even gecheckt hebben of daar de magazijnveer nog inzit...

https://lh3.googleusercontent.com/u2QZZA5lIh_S-xMjOP_r2ktwBMe04oy5LdcsN-5rlTkmRbijKNDrcBoPj29r5f3dTCtcuez368MTrN8kw8Xwurbqr4WRlwwAI0gOR-ibi-m5aJrFywGFpuJ4XX_iuW3T_UVgKX-A208k66nPwMSZshaVIKLNels-BKy2IZgqvknblyqAjFelEpTU_M1eSrUloBx3juhtV9scuPZlK8s-N4ZtuOvSCPnrNN9Mt4I1v5k7X7rYq3DG0SSW6itcNTPdwGn7FXyymx8vJq2VkxixdJyqfwcprq-M2wFV3JMxVMA21fPAG3FTLM0o8_yAv0dRgq5NtqNaYiUNZTsdaw3iAlB37dIYWyb5oSqwV3X19mfUbw4UBEzcOkUrkOxZENMRjxLJXf8fk4hHQtgDn6DK_m4K-VdhhVPyhC3Zp8kFTureKTyiosaHwN8nzFkttze5rkSfG0b8w4AzCrolAke1A-YaRuLzWaTzf2R2o7M3Il587K5UGy60zUrUIwPKQ_U-Zp22sNuPA1HLFaj9BmxlCQ-lgvXduOrp73qqbu3NfarUYwConPdlezmro1s6QaRFjZJFODTyBoJVjNqkBQGBm6gOcwJInns4cOb5GD_dt5nEnMmL8A0S9kD4zNacLvmKIKw07LQVD5hxO141j6CFRtZeJ9r42HOEK2rfbFcqf9UrS5T5EiyyEf5hm72U=w524-h298-no?authuser=0
https://lh3.googleusercontent.com/NKWwYCkIcHkDeQhBG4d0dNBWmIj6cNJD3qyi_p2QJuMPSfGQ_OZqn0wbE4C02yHiyxo-UbgYnqHPRLIECS8NuJyBNYA_iM3biD8wlaQMIBP768kkLvKayMbPqhNZCvlgxO1PDE7POeyLRivhiOr6beO_21VAaQ4Ow3Jfma9yriOF-2eE5fQ6WC6xkkgileZZq5iquKO-8MSBVdatcYOk9jXWvP4Hp4sBwNPs7MPZL20CwA6Evr1WDb2HdICaqNYHognYfTbNSG7STRQpbH0ju_A14grf35os_hkkI6d4We3oe83cERTz-pM6i7neFMNTapwDeqKEqzwGgut7qS6Ucz9TAopVj1TZYo8u0G5XBDn0LamJj9uPAfdveR1RqHRodWjII76THGnc5a1Tof_E1le06X7QNtCULapp_K-L5JpsBrSbaZClxjH2ltKyhAzqAYsYcFpt5wLHIkTSYPvy2O3Y8qthEvVm0DCSSDqF-vC3ei5P0dVHOOy01ak9tRg1nGvL9GHEVcw3AyYiZD_aLra8WhXWA2uVso7R6NqjKdT8CMGfNgVfHgY2f9cu0H4477HcX5fa-t3mdaKlx-p1Ab8Xvz34WX-6J-2sRHHA6hszaSFnIAkzxNPGL9PsJnqYRozomYlrBosXYOS7RwHTpTDRTYEPHyPu2sZFCSLnht2y_OPlzMuUhqLQ_5oj=w653-h254-no?authuser=0

Daar ligt die van Mendez misschien tussen, serienummer 7148 (maar daar hoort nog een lettercode bij).

Robert wrote:

Op korte afstand is dit een groot en onhandig wapen, en de vuursnelheid ligt laag. Ook maar 5 kogels per clip.

Robert, de schutter heeft het wapen, voor zover mij bekend, éénmaal afgevuurd. Daarbij zal hij op een afstand van rond de 15 tot 20 meter hebben gestaan. Het is natuurlijk geen wapen voor de korte afstand maar het resultaat was uiteindelijk toch wel dat de gendarme getroffen werd.

edd wrote:

Inderdaad vreemd om dit geweer te gebruiken, maar misschien schoten ze hiermee vanuit de auto?

Edd, de schutter stond naast/nabij de VW Santana.

EricF wrote:

Bij de overval op de Dehaize van Ukkel/ Fort Jaco is vermoedelijk ook een 'schouderwapen' gebruikt. Deze of de munitie ervan komt niet voor in het schema van de CBW. Het is meen ik het wapen waarmee de getuige in de knie is gechoten die hulp wilde halen in het naastgelegen benzinestation. Dat zou dan ook het wapen moeten zijn op robotfoto G15.

Eric, dat van dat schouderwapen komt van Ponsaers & Dupont, mmmh, aan jou de keuze of je hun wilt geloven of dit officiële schema (overigens ook op de CBW-website staat gebruikte kalibers .38). Wat G15 betreft handelt het om tekening van een dader te Aalst.

55

(10 replies, posted in Bewijsstukken)

https://lh3.googleusercontent.com/orPdqueuC0n65SAAPYGEEySKpSiYduO4pL2tL0bbCyHsof5b38D73mu6GQzHv9m7mX-DEGTms5tNTfonHMt9qOQp6HZrHCfiYkYTWNFT339aBd02MmMlJXUzrSvezg9QUi5v8CCy6fgP1eT3iQNmI_h2xvokoiuv78RJkyUd5z_ny3_j53-QzLIXkekAelFYf7Z998L9GE79SAQdqsOPg4MAnpcdv3lItP0FnRvvXJ2Itc45yTXZMcWdQw1YgliwCCdnPsf0zSCn6QcaBulVhrRePZnD37yev5g90olx8jJzPWOW4SmZ2YmS4PgQCQI0Y6BoOz5DJQufc3pdJcYi62PlgVpppwuI1otXNIC5Itkwbf6SnoyeOO5BtHmsiOkDowXuLY44n2YrfQcKTvp5-4ExMpQNIWP56sargm22WU66MjsqEH4RR9Io-8h0X9h0NbmBMqDekBTyzDnMH7RAg5oiRfWwLz9qmEuaui0yxG1YCfnsEBbHL-hG_LwW-8Nf0AdhM3zgu3eknDf1pMAqWVFhQVsXCe7fiPnIcDMhDuCNsKPcXU4hcajzbXFbWqyFFq3eAItskTJQxBYKmr44bvsl61IBA6bVSss7CXqkn48H_AwnxgWBO2Q-HorCI-56-8k3sWKaBahnl2L8I9AZjbFeRAM8YhPJpVa6KHL_qJd4oYspcmEbRPL8af7E=w700-h160-no?authuser=0

In Zak-B gevonden in het kanaal van Ronquiéres zaten ondermeer de volgende onderdelen:

  • B27 - Magazijnveer vermoedelijk repeteergeweer 'Mauser 98'.

  • B30 - Verroeste 'Unterring' met riembeugel van een karabijn '98 K' 7.92mm.

  • B32/C - 2 verroeste patroonladers voor patronen 7.92mm.

Deze onderdelen zijn ook op foto's te herkennen:

https://lh3.googleusercontent.com/-MdWTmQWZXRux4wicvUFVFLl0a2WU_Nf5UD6JZif-sIXhd1wH32EBBF87FPdta_Vo2AikDld-p75YSPW9-YkrHkposal5w4Gi9zFH9R4129LaO1mgvx1GRrfczkhX3oVjGe_wtjQ-icPEG5lk6do9zPD4F-nwvByeKpCLCryy6qdNFVuZiZsVZmfpvmOB0MaiJ0nlyJhbyDBMsm9ahbZhpyywAb32OCaIaroWDg_2gdozngBQb0mWOq_P--ktENh4MEx7gVinM41c0IxhbE5rMFgj1xfV0ui5fZ4mma5cAjE8rg_BYoSEtJdbNiSp540rz8olgo4A1qDEOdtPpusT4JlE06v-s8YkJg0q2g4rz9hS-Lk7i1bl8gnsOo4eNH4ICzX8eEfL_E3XUhHc9RnCLp0_uxwQsPftIUV8d6hshjXhmEEJB0rtnsoAfNxiWERsrDK7kbbB6QDmODT0-BHWaVL_2_Zx2famNlmDnhKsXnr8q8jk1DbaUjh2WCPGeBwmPiIYsah3Y2LeUP-jR4Q9De6HxbeQoskIB2FzWGxwGFaZlxAZQqVOJO9na1udTTZQHEPzUto3jlmHFDcUPv5jYHRGwRfggRX-udoVvpYgfLywkSk91Hh-mmUNcpvFaoHa6dLHhit-qqdDRFcqkAyxmJf1kFpkeh3Cgjz4e8i2nJ113utvC5T-dpHRJoX=w1920-h899-no?authuser=0

Of er eventueel nog meer onderdelen van een Mauser in de of één van de zakken zaten blijft nog onbekend, alhoewel ik een redelijk goed beeld heb van wat er in welke zak zat is mijn listing nog niet compleet. Dat deze onderdelen van een Mauser werden gevonden geeft ons de zekerheid dat de bende een dergelijk geweer in zijn arsenaal had. Of dit geweer ook daadwerkelijk ingezet is tijdens een van de feiten zal onbewezen blijven(*1) maar er is wel een redelijke kans.

Tijdens de schietpartij bij Epicerie Piot te Maubeuge werd door door een dader een 8mm artisanale (= zelfgemaakte) kogel afgevuurd. Het is deze 8mm-kogel die gendarme Delacroix heeft getroffen. Een "ingekort geweer of karabijn" (*2) werd gezien door Delacroix. Dit onbekend gebleven wapen wordt ook weergegeven op zowel het 1e Overzichtsschema van CBW » googleusercontent.com

Als ook op het 2e Overzichtsschema van CBW » googleusercontent.com

Dat het een 8mm artisanale kogel was en dat deze kogel Delacroix trof wordt weergegeven op het EBDL-schema » googleusercontent.com

Een Mauser 98K 7,92x57mm vuurt met 8mm Mauser-munitie. Daarmee wordt het in meer of mindere mate aannemelijk dat de bende deze Mauser 98K heeft gebruikt tijdens de schotenwisseling met de gendarmes te Maubeuge.

*1 = Deze onderdelen bevatten geen serienummer of ballistische sporentrekkers. Te Maubeuge werd geen huls behorende bij dit schot aangetroffen.

*2 = Een Karabijn is een ingekort geweer, de "K" in Mauser 98K staat ook voor Karabijn.

56

(18 replies, posted in Foto's)

https://lh3.googleusercontent.com/fkOhh6znN-OyDcV6r8QsMRw42MgcElVqsSmNMqwzPzKbT85LTmnCFl4JaQILbHTI8jXFSt-nqFh4qLRWP5w28oeOrblLo9xdPFMwD4GZWZkE_Cis0SakR0npTYeKNn-1xSYLWF8oNj5zw8cTazAbD7NbEaH-ygilWoFOqovyUm10LrX9bQenimlyHt_-8MMJQYKvMoSHYV3tY8EXHY-iddyJSgRypeTpT7ZKwXabcRBCRSDKnkZnqro6xOzXnAJfPLhMfkS7GEqSot-1fx7VI8mV8xCqWhGzDuIObu0Q4qUdHCkakUZ6cW8X2NWYVIKmUFOOIZurt-jkn4ZRAT5hPlhb-o4kokfutzKufL1DyhtMh0_B_xMngkDn244uglXDP5h-y5wzxLj9qKioXF7rSUsXgn794G_biDVvyOxyErY1hiuILRrg_b02ndxrkJ4QDEGE5Eu5UgS7YcTldMhmD2uynxIpcUP5Tflds5hvyMyL6L1Ikrt3oBfHLGsZyke9EF0JCbZa8nR9lknRlsty4rw3iC9DCyBAkYhnzXPtH5c4I7wLi1FPoFzVbtEZRzcmZI5kt-DE5XXhzWVABmLI-h8upPzoGHLU2Jptp-LJmQ9cBpjvMvw2Ai2mGxie78fh7N537ah1SY0rRoJ6OIDslnhJ79KzdLq4t9REv3_tckw-Qd3S1uCtjBnKdN_i=w1000-h660-no?authuser=0

https://h3.googleusercontent.com/JusMQfpLN6P6hgjMPIwWmNlPGqYRFBz-OkX3MSMttkhLSzpntbRhnrStTlQJjwnHui71A8dJhwiM9ATXyQX0_Sud8V3Wx5MDYxS7DkBAJbX6-1UXP5HmzVD67rukt9VXuDC6kM2nbLdx4l8OpKrJ904QAP7nZwWUuvvsMB_RVxWdQvpaBy2rQ4Jb9q6dfsYfgWVzvtpWgIQC5nH-RRL-Mby1ngb-YJXIjhAEr3Eg9u657SBEpjms7iQien5SvGmspE_ORsx0Bio1imkXQzx04qMeQ7YJfCQgDbdM-iVIl8Nc0HEUeuN_QI7kVb3623DBJQBcUKQptQAji0iwKOykFVyptt-uAElL16jVKQqI6-3B13xh25Bov42E3OzhpVq3Owf8hKHSUbJF13UIisNKI68hTKrNkZJj05dDGiBKSLKyVDG7rQieVMidOgfJeK_9FzOaqb2NBcX4gJ2u9TKAef2adSyLKLyg8pf7i5h2_kErmHG-0fl6zrEDC47Gp4wYHqXx1BIEOkPq8mIty2iswSAt32y1Cowk38WF4hi0rH36tbila04PIC0FfPFM-6P0FQiGC6lubzIPJUNwRbw5J7Mz0Xs6A882AcYJvaRcumpsri9lLT9OQzAVqXKeCm9g0yQpqino7ovljkVfIyMW-1zaRQSoFLNLM5Yf5WgOmTPzuX0AASouciBNqXCE=w958-h732-no?authuser=0

https://lh3.googleusercontent.com/2ZIiikkwppMUN_Omr_tWjljcsn3tDrpTZRnP6HfbkV0PNfhu6QtGG5xITno67Zy8uc6kGIWBhtk1faqd74k7Ei5m8xQACXxenAKDnd1TDRgac5uGxzQJM9xfaNrL7vXO_wwIevCiYnQvT5g8RzVJRbyKofS-XxN1TOMaJ4iUveUr4ciXHtCfn4toaHI-vh4PZ2SJhj_8ghPY4riQYdGAcaFNFBB-iBTcEs2pnDogQWVsdrMo_jzELjv4Xnp5i2j7P1b5I3JFN2vqcuc-32HKEmxCOjPOHsM-DiLvh0qHZj6I44zFoHg8wWUQ_ed-ZtaF8m4GLpnm1ZE7TfEnh3y0Bwah2G9DpWTufabujhslmjVSaxAdPibrnn6J6VPh1MJIw76Xm3Qu--vkbtiq2vvA-r_xFz5EV5EZVDmW4LESs8CdZKDVdBiLIUctbU6Uwoi05jTrrNnIDsHeb0dIUetRd_YyuIkhv_PB7O5UEVDxxdpDviyTnpkRsZxL0Cb5MhWQq6Q34nuV8uVrUykA8zWDaBcGcz-dAO_MKs6ZsWEl07fJ2ZkUKGhCJ64ModPjLSWHuv_yclEL7pcz2TafNKM90XnuqA8hM_D7v_hogeQJM1I1CTnC-Pi7D8SN-9JbfpihX_vOM2trPyWi8sc_6LElYjzActiHe2u2Ym7wP2nBoWK5I9j7QQ_q-DP6OorD=w960-h685-no?authuser=0

https://lh3.googleusercontent.com/V9ZUZ7VQoZH1uR1PKAS-hN-b0Ht8jYrcbDkopiAQVjuueEIUC-n7JRLI814Y1LU9zeVt2igaCzoJ0RCM1ZbhFs3FM8pY2EZRxW5bP8vLjGOOKEmcLK2ZXPvjZ6AEm3IsxLm7Wswj1LHq5UFR-VWHRgoK3nTZKzFcaRPS3C8EkP3tRqTapVBsnXzXJQf3-Q5SerFUeMBg9NYNbd0og0THdvLgb2pKBB7QdDVPDHb944RRaV3yxK8NNyp4xvyFRwiJkM9FsA5EMaJqYVS5Yc_djR0XBKMYfhQqFP-T0oxO3DHvTWseQ-oWc13kTPpjoZPzS4cDzp7BUzn9R35Joxdl6F0aXdR5FjDSnL6VUSzBPBrCNRgBQbbrQ4Rpq3MHXwbsShb6n2uI8SRo_SUNi10_ObtS3ctaZ9Eowobtqk89CwSPMZ2meGREugFEdVzx-LU-mPUXPAEhT2T-2eH1zmwOeLg2V8-oHXter7UELLZHjIOMXAUcm5lTrOhkVR7RGOZDkaK5PPN_znWWowZ_Lu38zxKfgAiSfH4RMvGGQZy-vpLyr7CSi6uBGQvhQ3Kh72DIe70ckFoKnhlRa03uEES8sYbt1RRIiDJp2i1Vcok6vzJ93evRsy2b79BaTal_WFTBt4maCW51_AQYJtRqdDYnwPsAQyyyXGT6ze3Am1feXdruoexwhSH6XM3A-DuO=w957-h676-no?authuser=0

https://lh3.googleusercontent.com/1eLXvWegKArGo8B39tDSfPmPw2PmYqBvFx3BRVZJ51SsYKV-Ysvhp3ODfEgF6B9EkBTGDk_fR1fQRBALND3O6mTqZALlPBZji4z-AslM4xFTJvVtA2gwyqS6ifuGlaCvYzCfhfwAS05kTcS5nj_wPQF5OaFvVlirjVcxHRHDFMOlgtiVF4b_VYc9b8uOG-hxot9h6sF8S-qNHBjpaNvTQ4mZav78yAl0J6eA_nsv-VW5OQvB8mAUG2mkrnveO857anqTgS2x7WDu3a0-xyD8xOj9DPhghDWCByfsiWGxXAskjuxkZsvSj7f3idKSy3JDVWgs9qa9Y24OwAME4-zE7KgZ_5fq1g2uT8f53KX-z3anMQaLJYLqVUEcCyuLnenfsRSb7LFhDzY6yBjfl3emJdUTh0Y5wGivs7rm2MFEBQBpfXpC46Zqu_YguGqEcK3vY2oz3EvDEj80XhjHxApOb1YUG87PVqS4APsF2ZJaUNaIeGRVBR5bdIK-RHNkGWJPEpiy_eX2yyualf1LV7GVKNnaNLDa5YoGMUHghhbIzlIz17Yi7ApxzGWU7g6gC0_cGd1tE4YtwMJQI4OkL6BIMVjunQJyY7zqmjP2F39v4_3Xtw5fY1MXmXkXbJYGbC8u0Q0cbVFBRdYOUB5hO39G5Kzo8dwtQrGAcuOhzmLQngoHNtcNs73_jCKBzcfy=w426-h705-no?authuser=0

Benoît Ruys, de agent die het politie-voertuig bestuurde en gewond raakte.

https://lh3.googleusercontent.com/X8Un0M_iotgb2cm9b9CJ_q8rirGk4xOy1NbefiGEpzDXXbfeK2vhbXDpcRvbEGtbxWJI3BqVCkGwKG_ged8dQ93wQUzt_YVX9yMAsaXrpKTCvB8-VzPmlv00BI9w5dUNV1Lp44dyb52Ee99unFOgH9V_vkbnUOBEeVjuAwvuuYpZQw5p_m14NAzcBXL4TvQko1285gVJrLK2epfrs7EBxKpcqe2LWMVQPqgQDHtC5-k_uRRR0hzr6XJjiBBYAPLdM8dtVUHlrEajU9Feniru8ZeUz2QnZZSBarqME44kSNQU7yCbgc6mazwaiexFCd14-9P0h4VK_ni1X-tRob2A7z_zOjbZRhTK-EsEP9oNVKXyXwWKEn9R5YiO6f_LyM3cHXa3toULifEqA9waLMUH9iNv3MAK6H5SxMey0Quzmu8x9w4rfnhQfwKerqjv7V2UcYcRevz-ao5oexpIJEQd_f5QSSL-hrMaD3jFglA_4_6YDb3_yxmRHmW3wgGapAuj8Jto0D-A0wJy5SAZKD98MGsMYrTQfHY3m665EhYw0DbJ-rjIe7vECK5kSx7W2eBqsSi_APWQmqNBb3RFCdui8mhM8HsUYC9ohcQkGmCpVcYeFFEfkA8ji5LrF_X5TAcbLIImTC949R9oEqeBurqscUukz0iithPHWt20II0lRy1gRv8i3tE8c8qBD_83=w512-h345-no?authuser=0

https://lh3.googleusercontent.com/J8HzAwxARQkg2JmGwyqNOrWASR76SOUze7uztUjTHiJv8MnQVGFbH6_Gn6amCWnoasaO2IArVKdnCf20H4QFvZMXnTgcTJXlLF6UWpnp4hXzkNtb6sw7ZAAh8kGMGEwYnMcZKvU6t6156mIO0OK16fttbfZcfRWomTA-1U_SblRKH6sQUOh5NUwfsd55Ac35wV3BD25rLwqyL22bZSMiCiJWLvXbbkDol4koRepEN2LJbyWVgQGGxW5lNPU0zoo2LHOQMoQ0sWdL28_GB1Ibf3gBbwr7zqRIeveqB6vTI0GkOwzS9cVbQLTY5kLVLm8C0wyXMnEU1q_Zwf0nelIDOwvazZbSE1hFMzP6F2ol-RXoEgC4-6yxyQriV_I7dLTr7SI6565mSmAt57JmFJ6BGNajv-wVIe4FtuHAYqsSHwtEd_H5V4XnP19IJKW4u98747v8ddo1FS5NqxT5UOQTV87jaIVvUwv-ooojNG0uR3f3OR3VEpEFntVLzGnCSKKCaqNNll8h_CKzBAJe9taLUVMYUkxO1gs16cwofwdi7YKAZ2OeF_zVYXISw0apEBFpgfnPOJpzi9wMDx8kPyoj7tXYKOexuDsbrjfngodKLR6RjAFKFxgKMU_p3F2mIYKKlOs25yJbwh_NrTLfXG11K85hU6FiByeygSwG-5E8iwLKTLA3ZptdLJ0PUoCm=w567-h422-no?authuser=0

57

(203 replies, posted in Andere Personen)

Kurosawa wrote:

Onder andere Angelou, José VD Eynde & Claude Haulotte (de politiemand die in Waver werd afgemaakt) werden met schot exact achter hun linkeroor afgemaakt. Jozef Broeders, de concièrge die omkwam bij de overval in Temse, werd ook afgemaakt met een kogel in het hoofd (of die achter zijn linkeroor was weet ik niet.)

Kurosawa wrote:

En nogmaals: de handtekening op Vandeuren's lijk (schotwonde achter zijn linkeroor, er was ook maar éénmalig geschoten op hem) was ontegensprekelijk de signatuur van de Bende.

Beste Kurosawa, het is gemakkelijk om zo maar wat te zeggen, proberen erachter te komen wat er ergens is voorgevallen...tsja daar zul je moeite voor moeten doen. Misschien zou je iets voorzichtiger moeten zijn met het trekken van conclusies (zeker wat betreft dit soort onderwerpen). Dat is iets dat ik me ook heb moeten aanleren en af en toe ontdek ik nog steeds dat iets helemaal anders was dan ik ergens gelezen had of dacht dat het gegaan was. Ik zal je als tip wel vertellen wat ik al vaker geschreven heb, namelijk dat alles wat Dupont schrijft je beter met een aanzienlijke korrel zout moet nemen.

Er zijn nog enkele slachtoffers waar onduidelijkheid over blijft bestaan voor wat betreft de exacte wijze waarop zij werden getroffen door een wapen maar van de slachtoffers die jij opnoemt werd enkel en alleen José Van den Eynde daadwerkelijk getroffen in de streek links achter het oor (door 8 kogels). Angelou werd bijvoorbeeld getroffen in het onderste gedeelte van het achterhoofd, door 3 kogels die met een onderlinge afstand van 3cm op een lijn in het achterhoofd liggen. De 4e kogel trof hem achter het rechter-oor. De fatale kogel die agent Haulotte trof ging binnen onder/achter het rechter-oor en kwam boven/achter het linker-oor naar buiten. Jos Broeders zou door 4 kogels van bovenaf in het schedeldak zijn getroffen. Lily De Wit en Jacques Fourez werden in hun gezicht geschoten, Walter Verstappen kreeg een nekschot, Jacques van Camp werd achter het rechter-oor getroffen en de kogel kwam er door zijn voorhoofd uit. Ik stop hier want ik ga niet alle slachtoffers opnoemen.

Het is dus pertinent niet zo dat slachtoffers van de bende achter het linker-oor werden getroffen en dat dit een handtekening van de bende zou zijn.

58

(66 replies, posted in 1980-1989)

De desbetreffende foto:

https://lh3.googleusercontent.com/DypCLNwFrbu0GCRbnF2TeA5bjNKqTT5tNNyIhIJcr9t_qRFz8EL3ozMBQDlfmCmR-iWrGNZKAUCMExKwMkKW53Tyet7ZyPPI7xWc_9kBI73RIq85z8qLGEv5NbcdrLlaF7a5tQLcAbsugRly4GnhZy6OPxGQU-E3HYFItDfGOtxvmgqI1NSUIoxbycL6ViDTe6LvNkNMIzW_FIYNKWj1-WFsxW90jp7fDBiyzyKE_1tXjIcy9btqEfgnHVH-kJoPubzc-6d24MyZM6g-nDjcUC_fKl2UIT6EC5q5TSNm73fdne-cs6HPsxFStLhiCy8J2Avm9jYrp8wwvVwm9QCaylWADPDx34fHNak2Agb6p0H5ADgOOFJeuMrVL0910l4-bjqSYuz5fzKl8p5jGp792RSvqB6APdr1udUj5gNxK6VLIYXcSiKI8am7Pb3DWq5mgtBsxC7fM9oS_L1ZAmtOWChLT0lC1gAtZOa0BdewGQURpUZdT-KCDhtBZEbcdXuNfNtv8SZ2Sjj_dLB5BydXrDYEU5TNDIod99h0nZD7c409nkZkW9lXwEyZF-rk9Tx7sl3sDF56cC60dQHDnjjUN6KU3YRHpWZwIxa-QWZ5gTXhSo8AJ9Sk8dmCWTIgWtuJn-CzDXtyGxE5djyLdAgDX2jati9ZjrxNEzhGNQSel73FnycwVyS52cjuiAzD=w717-h357-no?authuser=0

Ik vond ooit deze foto in zwart wit op een site van Amerikaanse ex SFG militairen en linkte hem toen naar mijn Hypothese-topic van toen ik pas op het forum zat. De foto werd toen ook aan Dislaire voorgelegd maar die beriep zich op zijn geheimhoudingsplicht De fotolink werkt ondertussen niet meer maar deze kleurenuitvoering had ik nog in de kast liggen. De kleurenfoto werd uiteindelijk gevonden (ik meen van dezelfde bron) door een Luxemburgse krant... en die kregen een rechtszaak aan hun broek voor het publiceren ervan. Uiteindelijk werd die rechtszaak gewonnen en is die foto dus "vrij". Naar ik mij meen te herinneren werden ook enige bommeleër verdachten op de foto herkend maar het is al wat langer geleden en ik weet eerlijk gezegd niet meer precies hoe het zat.

59

(2 replies, posted in Foto's)

https://lh3.googleusercontent.com/ky8Varsxl5IXh4l-tzJBjDMyhcP68Mgy7bKjPJreBWYm5b77oi0v1-MHZDoQhVZAajabL6GNVdTPIKfzLxc55uja4LhdC6TeAe0_1WCXfpSGGJ7weR4lebPmq_9EvyzlMmweX5PW0ohGCJGyeRIA8cL9VRQhWutyp2VBvdXyQovcVrK1U34_BojwdgpHMBEgfbVaxr0PeBDuQY-XProhnDtLbCocrxxLIWJxqiqUt58PK_-gVNjox6uXAwGNgTTk0BufkEZ12NZPLjs0Cjw5SFUuCQpHBL-OriWaoxY9irW9yWcq4Yu0pKCS-On_AtxbaVcqO9fzYB8eaKH_sxYFyrkP_r8EmaT_No0fpZ_5WN6hUF0pMI9codROch4_CzGmBrsHSWA9QjYyLx1A7RmntOBSyLZc0QbncX3jRO6C3xjk2tk9gOcNAFCnAw8Yk3kcGF9p46ildquj5w5GV5ZW___II3Vvw4ofDV6NT3qbzrkgWiI7b0v1ZrzpcDiI1qB9EpRp4VlvDMqzYuLCyyNaW8ipbUw5_tZgFdzzH0Cw64B6mUfneXhSwoIq5mzuxboNIQ-ZFOwBtMeafCOYFevOeDdZUu-1tBX_gAfJIP3En_agRriHzdf6wH1babKqWjbj0pkoIXNrDIl4ID49XPGWmlQ6Ue7gH_Elw_VOYrPDrLvxCI0S4kPE20amI9wn=w227-h304-no?authuser=0

https://lh3.googleusercontent.com/keTnh4UC-ZL8E5-Sk5XeASsvBqcz2v5ozBk5cl5uLeV8Od_oY5JKEgMeYhwSyuckfqxJiXYDCX7pxAT9i_AFND3GSqa8Cg_jL6e_2xL0R2XWgzkqaxrAoZ0s3xn7Yyd_9UtrOcOAviHSAun3SbN9dwi9o07DSnIeUA0Sm5xgNK6uzTBtxwgI_uw100VPNZ4o38RIb3Vwc_I5NOZRMTV9lR2NUQx9BHeEJj2rP_5_VA9rdUX9tUghKL_zuaybNHra3Fg7_DSusHzKYvP3oIfr0z0lGE-WusVG159QciCLpufX2t1yy_Y3tWtJTEswmpUtCZRrl9JVXSeHOxFlZYRNIaMxTP99sb-LWTuSjL0riZbPVY1mCFasigJ7NRlhHbrxqneXAdiHYWPwU9TfrRe42CHT4nMCa1cD6wYM-CmLZ8XVgE-SkUYGls-qGwklFtFViCXjVsWpv2vmeM0xK-MMr8Yamno1lD-22RiZObXc13rSvtISUStvfblM4bN4G1ZcauIbXmfd6HrVjsOw2FuLNtodWjSPoAGRGBPfcgl29gFhtcBizQ0Tbhww0Bxnf2-qU25LJ6OohCfSg87W_8sL9ty4k9bfAK3BiJh5yqSiY2D9ic3Nh58fxCOB_8-bwVYdT4xGUQ1Bg_W-YYnNImtELn7viUG2ifacYRTmLnitTRJb541bj72oItRLfqtL=w535-h378-no?authuser=0

https://lh3.googleusercontent.com/ZaCBA3huGjqpW30nBCEItEw5wn-ir18gixKmWWLpaFcWsywZbKlXRWIzbyRCu6Nx2y44enxzO_eZsGBHqSJW9iB-jhzhVlWg0XLg7IJWXO0z7AdFE91gReZzFtphXhjkyxWXqiWQIUbkbSpU7UTSTxiLy8ijxTxs-bweQXhpL8vUmFxnf_MV7NoiF4k6uY50rDTjtXSF2wxmwHvtv3VQfwT-fuudXSg_GECigxs8CoCYBXs5GFnxkusIL9GcvdZwTPRcTMGjH2Xs34ctw19Fh32J2HpBSWwEymRGgRoqOItCIeSouANNAkGJlUWJXSVwugsZi7wPzDBq7GHsFWb6SjYUKWXJu_3LnwO378uLYRUUBQO3PMGFDYQKjm5KJ6aBagwk6rPXMQ58PembT5zO2BXUuWxKNrUyh8xuwnkRlktSvSWQ1o0HvE2bFk43D8P48x6m-CjOic5WUPb5ZMBC96wk56EfcQEyg3ppa4p3SN_9qfEGgzjhcaFcCHHz5wQgWgplEKUvD_jRFAlIjpx2CfqUb7CMImaEp_FyrdMk1mDSxUcT9SSDCedEZJIQEyNNPOLoJpM4vbXtoUvzLSpxFWy2IGG1790mz5M7hh7Jc-AZwoz-6JcdOWfabPxJHbGR8WGRcnsBlOk5kPL0QE3gZpYBFNF79WA96wHiPExkrKXyaZHG-IxD-DGqJs3N=w638-h426-no?authuser=0

https://lh3.googleusercontent.com/siJMrd7isvYRShNtufVddMZbR2uDJoUZ0s818_kzoNjeqrT1eVFtJL-VDUnAo9mPP0ZG-h0E9sT97pe7U_RY05xKFp4T3_n_FyFCyUEk5KUxhpa1LLuRdSrpEabRPEtIpVD1HdxIg96oXqVXmyelWT5X7Wq3sf2Kcw9qQXkwp2TTw0vbNTLy_K2qMcv6YfewzZY4SuJhtEjvFKpHcrS9ye14ummDWuUcCxfzVH18qvgeaJcJz8_KYLLwMdbNj45TrIajW4Q6BKLkMk3fSOE4_PXnP2-HS2rS8cguVSu7Moxy2E0ycASEsU8OD9KnbuQQqGZMjkYoRCV0LHRqAVoJbaEaKVFQMBi_PLm89YwS1Y2YDDgQyqkuIGWjpQRaTlIKWtSngwgeDo1EozXxY1CB3N9o-o0lWsPp6s-HEdD1BmFZyYmSmtfibyJGA2NgTBkOFjUTsRqZ8OPlco5YKyG8EtP5-H5_yQDYN8bCnftuErNDXcsHfshBPrg6EHKaGmBmnkDyDpNPWna8ZFx7WfF2HEiW58Ye_CCH77Ypihx8wTYuPjQbAcsYPmmyZ6JqfjJb881DUSDcmaQxsLJrtzpgPA6_G7xLhzStQwQ3_4xnIxYtRpBWP9FFG2-KookgSBTWrmLpxXyXPY25i77J2TVD0NaioMiH6WALrS-2xoBORLadHrzBZ_c6r93NzSRk=w638-h530-no?authuser=0

https://lh3.googleusercontent.com/ObglMmbgGwJaNL4-Svl6zWcmDw7roLBz2Np4e85FAejnwgomvjoyjVM4fU_9-gxhu9A1xodFToMTCAtvpN8jPzI39vFV_c6yaYo64BEmiviMB9LGtNnBWxkTEBEjLMBZhQ66v9I5hzTHLRAjvTbLC92T91jnCTc1sbJFqLcJWPvU2vvNi6W-u-F60nJDBW-0P9H6C-IeuExPg17E73wTUDEhIJ3HNlRPuYVcRwYBJUST8TiiFcHNeg3ON6pECR3Ix9AwdSY7wvH7nxxKw6zc7g9Kq0GpS_-1Iu2R7Zamg2n1rueaQrtdVz61h-kVfx3Xt9UvZKW5cq1C256yGQjRkQFvCNcRKfpL6HUPEFlMrlbDNPi4nWlFP1imbC1bedoYIazaXjN75oshlN45xFcB37F6ypH6Jq27i2NLOiUP6B3SMggGR05R5B93_5f_gUrCfIod9msxy-j2NhLiDV01VA6W_a1aOdv2VHlLqENxEvzGYykgTVjnQzKW4VmywPTKpAquDSsXtZfQTYe9hd-zDI32JVWczWQ9SfENKDeBJX41VHRef2LlxuvaHBcoaskmIQOaRYD0evBPGhdacL90UPrh6lgs6MSwe4xpkHpFGTY5D_WtiVHHhVJkbWVNspsC6Y7ml01L5kgQMBpaqGRNZVabWI5TN7ifLN5QHHJ0-Q9iipL9x6jG7eDgPl23=w424-h473-no?authuser=0

https://lh3.googleusercontent.com/OxCAhRdFwuPZUbAo5s1HRHcuHBH_dDs8v6KVx3Mh1-u4dWGhiXvOAIvR2uXhJS3U-OIHummqM792QK-aJhFks8MZL8suZ3Z6nPAIonH5T87T4Gh4pBMX5wUjF3P7orMxhNf2kK1iol9rNHaxM52j5Z_Eg2x3qFe_5ERB562QCVy8ccIG0fl1zU1Oo8dyy3hQa_7aiXOJ9E4c1zkoK9cDxBMfsTE80qdP0Pp7FUO1zJmC1in_IPUGpiwfJgZfL5QkaOop3Nu5Eejr0AH2QTNhr-Bi1funWR9KT52_5M1vND8_WGOwJTfKcxTt874mpSPta0jYI9IPxP2mldPwbSRTPoCLV-26IOJPd9j0qGPvL5c-ZABk1ISLSGgdj9d2e91C5eR3zVjzBeOzMdMTKyt_XqykDjh52ND3rD6wBF1TfWR9BDG0v6TbZxq_sl6Ipm8FTSf82tkqMKbuw3BE3ATLspJwGdjxQLIKz_IhVknTYlpU8unlmheLaw472gweF7rYarFsmbp7nLh8a28p0Nzg64LudHsriX39sF3WdGnc4KFAl3YZmucSNCb5HouL-wvowzKMQxNsYYOZMJeU1lswNChPg0tzf1OpQwgCz0wq_z4emSI3cK_RaRTEIaBF2TrQ6tYkuk74fX6unt870fOrDa08YQPXtrBKmxv67QZkrkWxVazs3oCiSKQOtkBa=w425-h303-no?authuser=0

https://lh3.googleusercontent.com/6le2h2-Kt1cBQWrg5hrSOcKkxTZjY8_o9UhuGwtgfAQgHqKRAmpFbdtv4WBM8g4TR8tbKU4gGNVgmsPpfEbL06McmkLJjPinRh3hAjD9l-TJsUXN1jQSJD9YqWP9hBLeDRPZyB2ITkT1Ggb2JaexgyOqxDKt5AVPyaGOO2bQmHko1J7qspwq_vBwMPC-ejOt2CMHgMeAeoo4adcksMUIS6bmWNRQ-Nl5OYNpY1kZiPyclciL4RzaX6sqeX6VEmbmKHvqEe9Lr447kklFd538QV-izjEH8J79sP_AHJ9RXYk0JZw0qb9RbR8BLJn9v28A9LQ1vNnTMRy2jrj2WsAYfBaDeq64SBFvKt0RX8uwygfM9MJrAERIoPhPBxeKomYkGRppScwYLf_vZo0Lon7fN6BmImL3k-YeX_Prf1EBOvwUxdPzsMJHWxDQ6mmeTg7pRhfErPIQcSMcbEjh0gw-NHaUQZuywKENRzgt1N8hQivZ0lC6rvVH1c82C2UygIRbXCnVGL74mf8yyiFliWfYM-77puzk6YDlvZMMiPVQSIKbpmW2mdoFtfo0JdDJOhxckPjV7sqPsrajlUjAqLo0zW-2LTJdmRRrdvCyBAwb4yCPgZd3pZBbwigzaShz78Ys_kc9TOfT_g8v-icreSAluul1637y9gI111KSLF2nObwtbrPztrA5I_WboM-P=w198-h269-no?authuser=0

60

(1,219 replies, posted in 1985)

Gloacoaster wrote:

Binnenin waren alleen de cheques gestolen bij de overval in Aalst (ter waarde van meer dan 1,5 miljoen voormalige Belgische frank). De aanwezigheid van losgeld in deze doos is pure fantasie.

Tenminste een gedeelte van het kleingeld dat zij (of anderen) samen met het geldkistje in het kanaal dumpten wordt benoemd (in bewijsstukken C5 en C13) maar de 2 en de 10 francs worden hier niet genoemd, deze vallen waarschijnlijk onder een van de bewijslastnummers die ik nog niet heb kunnen achterhalen. Wat mij bekend is is om precies te zijn 49.691 Bef aan kleingeld, omgerekend 1231,81 Euro. Gezien daar geen 2 en 10 francs bij zitten is het werkelijke bedrag dus waarschijnlijk nog iets hoger. Dat was dus even voor de duidelijkheid geen pure fantasie van the end ...