471

(17 replies, posted in Bewijsstukken)

Hestur wrote:

Begrijp ik goed dat de wad/prop samen met de hagel de loop uit vliegt naar het doel?

Inderdaad de wad vliegt samen met de loden bollen of het brenneke uit de huls maar de wad (prop) zal het doel niet bereiken.

Hestur wrote:

Kan men aan de hand van de gevonden hulzen en wadden alleen achterhalen uit welk wapen ze kwamen? Dit om de vraag te beantwoorden of alle daders evenveel schoten, of dat één dader het merendeel van de schoten voor zijn rekening nam.

Ja, is mogelijk. Heb eventjes 3 patronen afgevuurd met 3 verschillende wapens kijk maar naar de impact van de slagpin op het slaghoedje.

http://lh4.ggpht.com/_U3ZRR_t9GFU/TSM4V04RCZI/AAAAAAAAAPE/_UoQKL21JWA/s720/kaliber%2012%20test%20001.JPG

Hestur wrote:

Hoeveel dergelijke patronen passen er in een riot gun? Hoeveel tijd kost het om nadien te herladen? Is het logisch dat ze zo'n verschrikkelijk tempo konden aanhouden?

Hangt af van het model, van 4 tot 7 cartouches. Voor het herladen bestaan zeer speciale technieken en een geoefend schutter kan herladen terwijl hij aan het vuren is.

» www.youtube.com

Hestur wrote:

Wat is het risico dat de geweerloop oververhit raakte?

Aan het tempo dat de schutter van de bende vuurde nihil, maar dacht ergens gelezen te hebben dat de schutter zowel een riot gun als een tweeloop had.

472

(17 replies, posted in Bewijsstukken)

Dag Raf, allereerst voor u en iedereen op het forum een gelukkig nieuwjaar, moge 2011 het jaar van de rechtvaardigheid worden.

De fameuze prop (wad) dient gewoon om de lege plaats tussen de hagel of het brenneke op te vullen. Het houd de hagel en het kruit op zijn plaats zodat de hele huls mooi gevuld is. Heeft ook te maken met het gas dat vrijkomt in de huls nadat het is afgevuurd. Indien deze prop niet zou geplaatst worden zou het schade aan het wapen kunnen aanbrengen. Op de volgende foto kan je de loden ballen en de prop goed zien zitten.

http://lh4.ggpht.com/_U3ZRR_t9GFU/TSHsGg0lu_E/AAAAAAAAAOs/xRnh2VBTWp8/s144-c/FotosAlbumBVN.jpg

473

(13 replies, posted in 1980-1989)

Misschien bende van Baasrode? Ligt er vlakbij.

474

(753 replies, posted in 1985)

De wagen (Citroën) is mijns inziens met zelfde wapen beschoten als de rijkswachtcombi in Nijvel. Kan hier iemand deze 2 foto's is naast elkaar leggen en vergelijken?

475

(6 replies, posted in Hypotheses)

Ja LEO, ge hebt gelijk. Moesten deze lafaards uitkomen tegen een getraind commando met zelfde wapens zouden hun hinderlagen niet zo doeltreffend zijn geweest. Opgeruimd staat netjes.

476

(25 replies, posted in Gladio)

Boemerang wrote:

Cools (de politicus waarvan hij spreekt neem ik aan) is pas in 91 vermoord.

Raad is wie daar de ballistisch expert was.

477

(82 replies, posted in 1985)

Zoals Koos24 reeds zei is het verstoppen van wapens voor een overval een onlogische verklaring. Weet er iemand welke wapens er gevonden zijn (merk, type, kaliber, ...)?Aan de hand van het type wapen kan je ongeveer afleiden waarvoor ze zouden gebruikt worden.

Als de wapens worden gevonden na de overval, kan het zijn dat dit de back up wapens waren van een eventuele sniper (of sniper team). Stel je even voor, als lid van de bende is jou opdracht het uitschakelen van zoveel mogelijk tegenstanders (mensen op de parking). Als wapen ga je hiervoor een grendelgeweer met kijker en eventueel een demper gebruiken (.22 kaliber ). Moest ik deze opdracht krijgen (zou ze nooit uitvoeren) zou ik zeker en vast nog een pistool (9 mm), en een machinegeweer (.223 of .308 ) meenemen. 25 jaar geleden had men nog niet de holsters die er vandaag de dag op de markt zijn, en nam je dus deze wapens mee in een tas of rugzak.

  • Zou het kunnen dat de sniper zijn tas met back up wapens door de stress heeft achtergelaten?

  • Zou er een vals spoor zijn gelegd door deze wapens te linken aan een andere bende?

478

(25 replies, posted in Plaatsen)

Basquiat, als je op Google earth kijkt moet je volgende coördinaten intippen: 50°45'30.81"N en 4°11'12.03"O. Dit zou het bos van manebroek in Pepingen moeten zijn.

479

(382 replies, posted in Getuigen)

Ach, met een beetje chance (geluk voor de Nederlanders big_smile) zullen insider, rende, e.a. hun verhaal wel afmaken. En zoals Raf zegt, stop met jammeren en ga terug nadenken, want als we mekaar hier gaan tegenwerken gaan we geen stap vooruit gaan.

480

(527 replies, posted in Hypotheses)

Tegen de Bende zal ik mij wel kunnen verweren, met goede of slechte afloop, tegen anonieme krantenlezertjes sta ik natuurlijk machteloos.

Rende,de dag dat ze aan je deur staan mag je mij altijd bellen.Ik beloof dat ik je niet in de weg zal lopen.:lol: