511

(43 replies, posted in Robotfoto's)

Goed gezien Hestur. David zei de rechterwang, bedoelde hij daarmee de linkerwang?

512

(7 replies, posted in Bibliografie)

Goedele: Je zegt je been, dus goed mikken deden ze dan niet.
David: Wel euh, ze hadden een afgezaagd wapen en naar 't schijnt zou je daar toch niet zo heel nauwkeurig kunnen mee mikken.
Goedele: En dat is dan je redding geweest?
David: Ik denk dat dat euh, redding ja, geweest is ja.

Zou het kunnen dat de dader niet wilde vuren op David, maar dat het schot gelost werd door een fout van de dader. Stress en vinger op de trekker gaan niet goed samen » YouTube

In het filmpje bij Goedele zie je de dader die een riot gun doorlaad (acteur is waarschijnlijk politieagent want hij houd zijn vinger langs de trekker) en daarna naar David toe stapt even lacht en dan schiet. David spreekt hier ook van een tweeloop en dat is dan weer een fout in de reconstructie.

513

(140 replies, posted in Bibliografie)

Blood and honour had geen banden met schietstand, maar hun leider (T.B.) was er wel lid.

514

(140 replies, posted in Bibliografie)

Een kaliber 12 - venijnig wapen - was in de jaren 80 gemakkelijk aan te raken. Dacht ergens gelezen te hebben dat al hun riot-guns bewerkt waren (loop afgezaagd, pistoolgreep i.p.v. kolf). Ben niet zeker van dat laatste, het kan ook cafépraat geweest zijn.

515

(6 replies, posted in Nieuws)

Herwig B werd ongeveer 5 jaar geleden betrapt met allerlei onklare wapens.

Voortvluchtige eigenaar wapenarsenaal opgepakt 24/06/2005

De ex-beroepsmilitair Herwig B. (38) die in zijn atelier in Sint-Pieters-Leeuw een groot wapenarsenaal liggen had, is opgepakt. De man, die voortvluchtig was, heeft zich gisteren aangemeld bij de lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw.

Een ton munitie op zolder 18/06/2005

De federale politie heeft woensdag in Sint-Pieters-Leeuw een enorm arsenaal van een 350-tal oorlogswapens en een ton munitie in beslag genomen. De eigenaar, Herwig B. (38) uit Ukkel, bleek met de noorderzon verdwenen. De speurders willen hem vragen wat hij met de wapens van plan was.

516

(140 replies, posted in Bibliografie)

Jos, ik ben zelf 1m67, 70 kg, getraind met allerlei wapens en schiet een kaliber 12 met één hand zonder enig probleem. Kan dit ook bewijzen als jij mij een gepaste schietstand geeft. Gewoon maar om te zeggen dat een kaliber 12 afvuren met 1 hand niet zo speciaal is. Toch Jos, moet ik bekennen dat jij volgens mij een persoon bent die weet waarover hij het heeft, dus moet je deze tekst niet zien als kritiek.

517

(1,219 replies, posted in 1985)

En toen werd het eventjes stil. Zal zeker het boek kopen. Als ik dit lees zou ik heel eventjes iets willen zeggen: Ben, doe zo verder met je forum. David, Don't give up. Bende van Nijvel, picasaweb.google.com. lol

518

(601 replies, posted in Hypotheses)

Denk toch dat de inbraak een camouflage was.
Koppel was in bezit van geheime informatie ( niet bewezen ).Waarschijnlijk audio-of video cassettes.Ze maken een afspraak met 1 van de betrokkenen.Deze heeft meer macht dan het koppel denkt,en stuurt er een moordcommando op af.Dit commando camoufleert de afrekening door het op een uit de hand gelopen diefstal te doen lijken.Politie loopt in een hinderlaag (denken dat het om een gewone inbraak gaat).1 agent gedood (toevallig te gemotiveerde agent),andere agent zwaargewond.

Bedoeling van het koppel: Omkoperij ( denken dat ze een grote slag gaan slaan),het gaat immers niet over de eerste de beste persoon of personen die op de tape staan.

Doel van het commando:Tape bemachtigen,en controleren of er nog een dubbele van bestaat.
Hoe gaat commando te werk:Mijnheer liquideren (voor de ogen van zijn vrouw),dit zal de nodige indruk maken bij mevrouw.Mevrouw zal de tape wel overhandigd hebben,en na het martelen zal ze wel gezegt hebben of er een eventuele kopij van bestaat.Daarna genadeschot voor mevrouw (geen getuige achterlaten).Politie komt ter plaatse (te gemotiveerde agent) gedood,collega zwaargewond.

Buit:Hangt ervan af wie of wat er op het bandje staat.

519

(278 replies, posted in 1982)

noorderling wrote:

2 van de 3 dienstpistolen die weigerden

Dan zou ik toch graag weten om welke pistolen het hier ging. Een pistool kan al is haperen maar het volstaat om even op de lader te kloppen en dan de stukken naar achter (clack-rack drill). Hapering zou dan moeten opgelost zijn.

520

(154 replies, posted in Wagens)

Het gebruik van meerdere wagens is ook een tactiek die bij de politie gebruikt wordt, vooral bij observaties van zware jongens worden meerdere wagens ingezet. Kan een afleidingsmanoeuvre zijn.