81

(22 replies, posted in Organisaties)

En dus zijn er wel aanwijzingen met russische connectie. En kan het verhaal van Bob Beijer toch kloppen.

Altijd had Bob Beijer de touwtjes in handen. Behalve als hij opdracht kreeg van russen om kinderen te laten afknallen.

En dus doet Beijer alsof hij altijd al, via vader, in russische intrige verwikkeld was. Om te verdoezelen dat hij een criminele zandloperstructuur (opdrachtgever- detectivebureau - uitvoerders) had opgezet die hij heeft laten kapen door russische spionnen. Een rechtse structuur, met vooral extreem rechtse uitvoerders, die onwetend in opdracht werkten voor russen, omdat Beijer alles had laten 'kapen' door de russen.

82

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Na mijn onderzoek lijkt me volgende scenario het meest waarschijnlijke:

Ik denk, met de arrestatie van Beijer, de manipulator en leugenaar, er toch een aantal hints richting russische connectie ernstig genomen kunnen worden. Wie tussen de regels doorleest, en de ruis uit z'n verhalen haalt, kan het volledige verhaal construeren.

In de jaren '70 had je wel overvallers en hun bendes, extreem rechtse rijkswachters, geheime clubjes van anti-communisme en geheime agenten van communistische regimes. Na de overplaatsing van Beijer en Bouhouche is het motief wraak. Aanslag op Vernaillen. Beijer richt een "detectivebureau" op, en gaandeweg onstaat volgende structuur :

  • opdrachtgevers / 'klanten'

  • detectivebureau / makelaar in louche zaken

  • uitvoerders

Na de aanslag op Vernaillen ebt motief van wraak weg, en wordt motief van Beijer eerder macht en geld. Opdrachtgevers in beginperiode kunnen extreemrechtse milieus geweest zijn. Mogelijk met nog wat afpersing ertussen, en soms 2 vliegen in een klap. De uitvoerders kwamen uit verschillende milieu's, ook uit extreem rechts. Motief is voor sommigen politiek. Maar vooral toch geld. En aanzien in pikorde van criminelen.

Er was een soort van structuur ontstaan waarbij de piramide eerder naar een zandloper evolueerde, aangezien er meerdere opdrachtgevers of 'klanten' moeten geweest zijn. Opdrachtgevers uit extreem rechtse hoek, tegen het communisme? Waarschijnlijk.

Onderzoek vertrekt vanuit feiten. Historici vertrekken vanuit vondsten. Schilderde de pre-historische mens enkel in grotten? Waarschijnlijk schilderden ze ook buiten, op bomen. Maar die bomen zijn er niet meer. Onderzoekers starten met feiten, en kennen en zien structuren binnen de rijkswacht, politiek en gerecht.

Maar toegang tot KGB en GRU? Weinig tot niets.

Het zou gek geweest zijn mochten communistische geheime agenten geen lucht gesnoven hebben van anti-communistische clubjes en structuren. Mij lijkt het waarschijnlijk dat ze Beijer benaderd hebben. Hij zat in een schaakclub.

Het lijkt me dan ook mogelijk dat nadien opdrachtgever werden. Beijer had als hobby toch schaken? Hij moet toch Russische connecties hebben gehad?

Zouden Russen de structuur van de Bende gebruikt hebben? Waarbij de uitvoerders, in de veronderstelling werkende voor stay behind en extreem rechts, nietsvermoedend voor een communistische opdrachtgever werkte? En waarbij de opdrachtgever weinig betaalde, waarbij het detectievebureau nog wat chantageopdrachten moest combineren om de criminelen te betalen?

In Aalst, ik denk dat er een aantal mensen/gezinnen gelokt zijn. Als een uitvoerder dat toch verplicht wordt om kinderen af te knallen, liever die van je vijand die je haat, dan een onschuldig kind. Bestaat er een ergere wraak van communisten op stay behind dan kinderen af te knallen? Waarbij uitvoerders zélf extreem rechts zijn, nietsvermoedend?

Ik denk dat Beijer met het boek in 2010 in het reine wil komen met zichzelf. Altijd was hij de spilfiguur, de makelaar, de macht lag bij hem. Hij kon iedereen manipuleren. Tot hij door de russen in de tang werd genomen. En doet hij maar alsof hijzelf voor GRU had gekozen.

Ik denk dat enkel hij nog de waarheid kan vertellen. Het beste is van hem een spijtoptand te maken. Is het rechtvaardig? neen. Is dat moeilijk te aanvaarden? Ja. Maar we leven in het nu. De narcostaat is de huidige dreiging. De verlenging van het onderzoek van de Bende is geen goed idee.

83

(53 replies, posted in Gladio)

Als er een stay behind netwerk bestond tegen het communisme. Dan moeten geheime diensten van de USSR dit toch ook opgevolgd hebben?
Als er 3 lagen waren:

  • opdrachtgevers

  • middenkader / bemiddelaars tussen opdrachtgevers en uitvoerders

  • uitvoerders

Waarom zouden geheime diensten het middenkader van Bende dan niet hebben aangesproken? Er bestond een prachtige structuur, ze hoefden enkel maar een nieuwe opdrachtgever te worden. En de uitvoerders? Meeste extreem-rechtse rakkers. Maar zij kenden opdrachtgevers niet, of werden misleid door de tussenpersonen. USSR geheime diensten konden eenvoudig een exteemrechtse structuur recupereren voor terrorisme. Met als doel, politieke chantage. Politiekers, pak al die stay behind en anti USSR genootschapjes maar aan, of er volgen nog aanslagen.

84

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Bob de Rus, spanning van rechts versus spanning van links? En laat ons eens veronderstellen dat zijn verhaal wel klopt? 3 lagen: een opdrachtgever, een tussenkader (met het Bob spionagebureau) en de uitvoerders.

Sommige acties ontstaan als wraak uit functiezetting bij rijkswacht. Gaandeweg verandert motief is en is opdrachtgever uit anti-communistische hoek met als motief strategie van de spanning?

Waarom zou na een aantal jaar het middenkader, Bob, dan niet kiezen voor een nieuwe opdrachtgever? Zoals Russen. Met nog meer terreur? Waarbij middenkader de oude opdrachtgever kan chanteren: nog ergere terreur. Met kinderen als doden, nog weerzinwekkender. Of stoppen met de strategie van de spanning van de eerste opdrachtgever?

Hij heeft gelijk. de oplossing wordt veel te ver gezocht. En moet eigenlijk heel simpel zijn. En anderzijds is het zo een smosboel van corruptie, chantage, intriges, geweld, wapens door elkaar gehaald, dat een rechtelijk onderzoek zo goed als onmogelijk is. Een mengelmoes van opdrachtgevers. Een mengelmoes van uitvoerders.

Maar het middenkader, het middelste punt van de zandloper, is telkens ... Bob?