41

(760 replies, posted in 1985)

Noorderling, niemand kan met zekerheid zeggen om welke wagen dit ging, maar het tijdstip, locatie en voorval legt automatisch de link. De wagen reed zo hard dat hij in de bocht op de brug van zijn rijvak afweek en op het linker vak reed. Indien er toen een tegenligger over de brug kwam had dit fataal geweest.

Aan de hand van de andere getuigenis gaat men er van uit dat ze langs het industriepark reden. Dat is dus beneden aan de brug rechts, omdat de wagen uit het zicht verdween. Ik haalde eerder al aan dat de wagen eerder uit zicht verdwijnt wanneer hij niet rechts afslaat. Volgens mij reden ze rechtdoor naar Ninove (Den Doorn) langs de N405. Ik betwijfel sterk dat de politie van Ninove op die paar minuten daar al een wegversperring had nog voor ze daar voorbij kwamen. Ergens las ik dat ze in Denderleeuw gezien werden door een garagist en zijn zoon, dit is dan ook zonder twijfel op de N405.

42

(760 replies, posted in 1985)

Brug Ninoofsesteenweg.

43

(1,219 replies, posted in 1985)

De bewaking was echt opvallend zichtbaar aanwezig, je zag bijna wel altijd een R4 of Volvo. De R4 was er tot vlak voor de overval. Die avond was er  ook een bal of soort feestavond van de rijswacht, misschien genoot Delhaize die avond minder prioriteit. Ik ben niet 100 % zeker maar ik dacht gehoord te hebben dat dit ergens in een zaal in Hofstade plaatsvond. Nogmaals, ik ben niet zeker dat het Hofstade was.

44

(1,219 replies, posted in 1985)

Er was politiebewaking, rijkswacht met een R4 en een Volvo, die reden op regelmatige tijdstippen over de parking. Ik meen dat de snipers op het dak pas na de overval ingezet werden, een week later zag ik die maar op de avond zelf heb ik er geen gezien.

45

(760 replies, posted in 1985)

Neen, dat moet een andere getuige geweest zijn, zelf heb ik geen weet van een tweede fietser.

46

(14 replies, posted in Getuigen)

Ik vind het niet zo evident dat vier mannen op een drukke winkelavond in een supermarkt even een kleinigheid gaan kopen. De persoon die buiten kwam had slechts een klein papieren Delhaize-zakje in de hand. In elk geval zat daar amper iets in en dat merkte ik. De wagen stond ook geparkeerd zodanig dat ze meteen konden weg rijden. Om op die plaats met de voorkant van je wagen naar de winkel gericht te staan moest je de  auto achteruit parkeren, dit was onhandig. Ik moet wel zeggen dat ik ook zo geparkeerd stond.

Ik parkeerde aan Delhaize, als we daar gingen winkelen, altijd zodanig dat we direct konden wegrijden. In die tijd en met dat klimaat van overvallen op Delhaize hield je daar bewust of onbewust wel ergens rekening mee. Althans, ik was niet naief om te denken dat het daar nooit zou gebeuren. Pas later las of vernam ik dat er ook sprake was van een beige Taunus die zou betrokken zijn. Ik durf niet met stellige zekerheid zeggen dat dat toen een Taunus was, het was in elk geval een beige wagen en van een ouder model. Zag ook alleen de zijkant en heb er verder geen acht op geslagen.

Persoonsbeschrijvingen ben ik zo al niet goed in en heb er toen gewoon ook niet op gelet. Het is ook best mogelijk dat die mannen er niets mee te maken hadden en brave huisvaders waren. Een toevallig voorval en misschien legde ik verkeerdelijk toen de link. Aan de andere kant kan het ook zijn dat ik de trieste eer had om even naast gangsters te hebben gestaan. Dat heeft me altijd wel bezig gehouden, maar ben ergens wel blij dat ik er niet meer gegevens kan over verstrekken.

47

(14 replies, posted in Getuigen)

Op dat ogenblik vond ik dat niet echt verdacht er was toen nog niets gebeurd. Toen ook niet echt gelet hoe die manner er uitzagen, kon ze dus ook niet beschrijven. Heb dat voorval wel de dag nadien gemeld.

48

(14 replies, posted in Getuigen)

Stond destijds op de parking op mijn vrouw te wachten die in de winkel was. Naast mij stond auto met drie inzittenden, vierde kwam uit de winkel en had daar een kleinigheid gekocht.

49

(760 replies, posted in 1985)

Ik ken de buurt en de wegen daar persoonlijk heel goed, die omweg lijkt me meer absurd dan tactiek. Als je gewoon rechtdoor rijdt ben je op twee minuten aan de Doorn. Als je van op de brug kijkt en de auto is (al) uit het zicht, dan is die eerder uit zicht als hij rechtdoor gaat dan dat hij afslaat naar industriepark. Beneden aan de brug buigt de weg naar links, bij afdraaien naar industriepark is de auto net langer in zicht.

Ik wil ook nog opmerken dat ik destijds een telefonische melding maakte van mijn ervaring op de parking, ik herinner me niet meer of ik ook het voorval melde van dit bijna-ongeval. In elk geval werd ik niet uitgenodigd om verdere verklaringen te gaan afleggen. Het zal wel van weinig belang geweest zijn neem ik maar aan?

50

(760 replies, posted in 1985)

Met niet erg sterk bedoel je, uit de duim gezogen?