31

(382 replies, posted in Getuigen)

Oke weer on-topic. Ik vraag me af of een beschermd getuige programma in België bestaat en of dit niet een doorbraak kan forceren. Er moeten toch mensen zijn die er bij betrokken zijn die last van hun geweten hebben, mensen die nu van mening zijn dat ze toen fout gehandeld hebben. De maffia in de VS is natuurlijk ook op die manier bestreden.

32

(16 replies, posted in Mededelingen)

Ben je hebt gelijk, we moeten weer on-topic. Waar waren we ook alweer gebleven? Oke ik weet het weer. 28 doden van de bende van Nijvel die nog steeds niet opgelost zijn. wink

33

(382 replies, posted in Getuigen)

Raf wrote:

Ik ben blij dat U dit zelf aanhaalt en we nu eindelijk dit gejammer kunnen stoppen en ons kunnen bezighouden met hetgeen waarvoor dit forum bestaat, namelijk de Bende van Nijvel. Anders zal ik Ben vragen een Forum Belgie - Holland te openen.

Hahahahahaha, goed idee en dan een wedstrijd wie het eerst de bende-feiten oplost. En Ben als scheidsrechter want ik vind dat hij zich altijd keurig neutraal opstelt, applaus voor Ben. wink

34

(382 replies, posted in Getuigen)

Raf wrote:

Geen corruptie in Nederland? Laat me a.u.b. niet lachen. Kijk elke dinsdag eens naar Opsporing Verzocht, dan weet je wat er allemaal loos is in jullie land. Ik ken ook geen enkel ander land waar verschillende malen babylijkjes in containers en tuinen teruggevonden worden, en men dit in het nieuws als akkefietjes afdoet, en na enkele dagen hoor je er niets  meer van .

Ook in Nederland zal corruptie zijn, klaar, dat zal niemand ontkennen. (Google o.a. maar eens op IRT affaire.) Verder hebben we moorzaken en babylijkjes maar dat is niet uniek voor Nederland onlangs was er in Duitsland ook zo'n zaak. De reden waarom we het nog wel over de bende hebben en niet over de babylijkjes is omdat de bende nog voortvluchtig is en de dame inzake de babylijkjes  achter slot en grendel zit.

Overigens zijn er ook in Nederland zaken die de gemoederen jaren bezig houden (net als Dutroux) de Heineken ontvoering, Paskamermoord, Deventer moordzaak, Puttense moordzaak, Schiedammer parkmoord, Martha u de engel des doods.

35

(382 replies, posted in Getuigen)

Hestur wrote:

Koos, believer, noordeling, is het nu echt jullie bedoeling iedereen hier weg te jagen?  Eventjes Insider wegjagen, nu vollen bak Kuros schofferen, wie daarna?  Binnenkort blijft er niemand meer over. De voorbije jaren waren de discussies op dit forum een pak interessanter en constructiever dan nu jullie de boel verzieken en iedereen van het forum weg schofferen met ongefundeerde, snoeiharde uithalen. Misschien op Hollandse fora normaal, maar ik denk dat ik uit naam van nogal wat oprecht geïnteresseerde forumbezoekers spreek als ik zeg dat dit in België zeer ergerlijk overkomt.

Hestur, het is niet de bedoeling iemand weg te jagen maar is kritische vragen stellen dan een belediging? Murcielago = Kuros kiest er voor om het forum vol zetten met niets zeggende, voor niemand begrijpelijke postings. Voorbeelden kan ik ik je zonder problemen geven. Als er vervolgens vragen worden gesteld volgt er geen antwoord maar verwijten, ook die voorbeelden kan ik je geven.

Als het in België het stellen van vragen en het leveren van kritiek als ergerlijk over komt is dat heel vervelend maar moeten we dan maar doorgaan met allerlei onduidelijke verhalen kritiekloos tot ons te nemen?

36

(382 replies, posted in Getuigen)

Murcielago wrote:

Je mag zeker kritiek hebben maar ze moet onderbouwd zijn, en dat zijn ze spijtig genoeg niet.

Of je iemand geloofd of niet kan je niet onderbouwen Murcielago, ik vind jouw postings erg verwarrend ik kan er niet veel mee.

Het verhaal over getuigen heb ik wel onderbouwd, maar vooruit dan hier nog een keer. Wat er allemaal mis kan gaan en helaas ook gaat met getuigen kun je lezen in het boek Vincent plast op de grond van W.A. Wagenaar. Willem Albert Wagenaar dient regelmatig als deskundige de rechter van advies hij trad ook op als getuigendeskundige  in het proces tegen:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/30/John_Demjanjuk_3.jpg
John Demjanjuk, april 1988 (Jerusalem, Israel) mede door zijn optreden werd Demjanjuk
vrijgesproken.

Murcielago wrote:

Ik bedoel krantenknipsels, beeldmateriaal tot het bijwonen van een eerste procesdag om er zich van te vergewissen dat de fameuze blik de juiste was. Het was de juiste en ik kan verdomd niet beschrijven hoe ik me op dat ogenblik voelde.

Wat bedoel je allemaal? Zou je wat duidelijker kunnen zijn? Welke gangster bedoel je? Welke blik? Waar had je die eerder gezien? Welke eerste procesdag?

Je zal het echt allemaal goed bedoelen maar er is geen touw aan vast te knopen.

37

(1 replies, posted in Foto's)

http://img222.imageshack.us/img222/6426/pict0775v.jpg

Dit is de huidige situatie, de foto mocht ik maken met instemming van de huidige bewoners van 706 die welwillend een paar stappen achteruit deden en zelfs vroegen voor welke site de foto werd gemaakt. Hier werd in mei 1982 de Santana gestolen.

38

(382 replies, posted in Getuigen)

Murcielago wrote:

Mag ik jullie enkel vragen mocht er een plotse stilte komen van mijnentwege, ik heb een fysiek dossier op aanraden van K& veilig verborgen, maar daar hebben jullie niets aan. Enkel alle bijdragen van Murcielago & Murcielago2 openbaar maken, je weet maar nooit.

Ben je dan dood? Ondergedoken? Er zijn zoveel verklaringen afgelegd over de bende die mensen zijn er toch ook allemaal nog. Waarom zouden de nu vermoedelijk bijna bejaarde bendeleden de moeite gaan nemen een getuigen het zwijgen op te leggen voor inmiddels meerdeels verjaarde feiten. roll

Tenminste heb ik het goed begrepen als alleen Aalst nog niet verjaard is, anders corrigeer me gerust.

39

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Murcielago2 wrote:

Lang geleden dat ik een reactie plaatste, maar bepaalde uitspraken verplichten me te reageren. Beste Koos24, waar haal jij het recht om dergelijke conclusie te trekken?

David is een onbetrouwbare getuige, niet omdat hij een slecht mens is maar wel als getuige. Hij was 9 jaar, moest op een slecht verlichte parkeerplaats vluchten en lag op de vloer toen hij de aanvallers nog een keer zag. Daarbij schrijft hij zelf dat hij zijn eerste getuigeverslag pas weken nadien aflegde in een gesprek van kwartier door 2 ongeïnteresseerde rijkswachters.

Sowieso zijn ooggetuigen niet betrouwbaar, sterker nog ik kan het forum hier volposten met missers in getuigen verklaringen die met de beste bedoelingen zijn afgelegd maar achteraf kant nog wal raakte. Overigens staat het je vrij om het NIET met me eens te zijn en David een perfecte getuige te vinden, geen probleem.

Martin Holland wrote:

En waarom zou David het anders voorstellen dan het is geweest? Daar zou hij toch geen voordeel van hebben? Hij hoeft niet te proberen zijn verhaal interessanter of indrukwekkender te maken, want dat is het al, ongeacht of Haemers de reus van Aalst was of niet. En voor ons doet het er eigenlijk ook niet eens veel toe, of hij het nu wel of niet was. Uiteindelijk zijn de opdrachtgevers veel belangrijker, lijkt mij. Laten we proberen voorzichtig te zijn met kritiek op de beleving van David VandeSteen, want dat verdient hij beslist niet.

Het gaat niet om voordeel of indrukwekkender. Waar het om gaat is de feiten helder te krijgen. Waarom moeten we voorzichtig zijn? We leveren geen kritiek op David v/d Steen als mens maar op zijn getuigenis, de waarde daarvan en hoe daar door justitie mee is omgegaan. Gewoon gezonde kritiek, overigens een risico dat David loopt als hij een boek schrijft.

40

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Pagina 161: Als David 16 is dus dik 6 jaar na de overval ziet hij in het blad Humo een foto van Haemers en denkt daarin de man te herkennen die hem bij de overval heeft neergeschoten. Allemaal twijfelachtig dus.