51

(39 replies, posted in Onderzoekspistes)

Renne wrote:

Fout: Een lerares vertrekt op 9/11/1985 in Aalst met haar wagen en ziet een Taunus met gedoofde lichten rijdt in de buurt van de Grote markt, met 4 man aan boord, gevolgd door een andere wagen. Een voetganger doet teken en de Taunus steekt zijn lichten aan. De lerares neemt een andere weg maar kruist opnieuw de Taunus,terug met gedoofde lichten.

Dit blijft altijd een verbazingwekkend verhaal. Ik vraag me af of het klopt. roll Het laatste dat je wilt als overvalteam is opvallen dus en hoe val je het beste op in het donker in een stad? Juist door met gedoofde lichten te rijden. Getuigen zijn nu eenmaal niet echt betrouwbaar. Ik denk dat de lerares een rijke fantasie heeft, zich vergist.

52

(27 replies, posted in 1980-1989)

Het is iets genuanceerder. Een paar trimmers hebben de avond voor Aalst een Ford Taunus gezien waar een paar mannen zich verdacht ophielden. Later is dat gekoppeld aan de aanslag in Aalst, 500 meter verderop. Er is nooit enig bewijs geweest dat die 2 zaken met elkaar te maken hadden. Het waren vermoedens. En inderdaad waarom zou je 2 km van de toekomstige plaats delict je gezicht vrijgeven?

53

(127 replies, posted in Robotfoto's)

Renne wrote:

Als ik juist ben heeft men het spoor gevonden op de sigarettenpeuk in de taxi, daaruit heeft men 1 positief DNA-profiel een hoofddader van de bende.

En juist een sigarettenpeuk in een taxi zegt niets. Een taxi is publiek transport, iedere advocaat zal zeggen: "mijn cliënt heeft er dezelfde dag of de dag ervoor ingezeten maar heeft niets met de moord van doen".

54

(197 replies, posted in Getuigen)

Dat doe ik ook niet, alleen vroeg ik me af in welke verslagen dit verhaal voorkomt? Ik kan het niet vinden of is het een verhaal dat aan jou is verteld?

55

(527 replies, posted in Hypotheses)

Rende van de Kamp wrote:

Beste Boemerang,

Het zou toch wel fatsoenlijk zijn wanneer je had vermeld dat de door jou boven aangehaalde tekst geschreven is door mij en afkomstig van de blog op mijn site ondervreemdevlag.nl
Ik heb er niets tegen wanneer iemand verwijst naar mij, mijn teksten, mijn boeken of mijn website. In mijn boek Onder vreemde vlag is ook al het een en ander te vinden over Peter van Haperen en zijn coup binnen de geplande coup. Gedeeltelijk was ik daar zelf bij aanwezig. Ik speel open kaart en verschuil mij niet achter een pseudoniem, zoals de meesten hier. U kunt mij dus gerust noemen.

Meneer van de Kamp, wat mooi u hier te treffen. Ik heb uw boeken verslonden en uw televisie interview gezien. Gaat u ook een boek over de bende schrijven?

56

(197 replies, posted in Getuigen)

Ik ben altijd een beetje sceptisch bij zulke getuigen. Waarom zou je een eventuele 2 auto (Golf GTI) met gedoofde lichten rijden en met maskers op. Buiten het feit dat het zeer lastig rijdt met een masker op en gedoofde lichten vestig je nog eens extra de aandacht op je. Overigens kan ik deze getuigenis nergens terug vinden.

57

(197 replies, posted in Getuigen)

Het wordt allemaal heel onduidelijk, mogelijk was er een tweede Golf  bij betrokken die mogelijk ergens op en oprit geparkeerd werd? De Golf was in die tijd een veel voorkomende auto dus die zag je op iedere straathoek ook in Aalst en omgeving.

Het meest waarschijnlijke is toch dat de aanslagplegers met Golf GTI gestolen in Erps-Kwerps via het industriepark en de n45 uiteindelijk in het de omgeving van het Bois de la Houssière zijn beland daar in een safehouse zijn ondergedoken en de dag erna de auto hebben aangestoken. Want wat waren nu precies de aanwijzingen dat de Golf gestolen en Erps-Kwerps niet de auto was waarmee de aanslagplegers bij de Delhaize parkeerden?

58

(147 replies, posted in 1983)

Nijmegenaar wrote:

Ik heb het Eugène Flageyplein even op Google earth opgezocht en zie dat het plein aan de Malibranstraat ligt. Een gedeelte van de malibranstraat kijkt zelfs uit over het Eugène Flageyplein. Philippe de Staerke woonde destijds in de Malibranstraat. Misschien wat ver gezocht maar zou het niet kunnen dat de Staerke & Co hier gewoon de taxi hebben genomen en het om een of andere reden onderweg uit de hand is gelopen ? Niet echt een spectaculaire theorie maar wie weet.

Vaak zitten dingen eenvoudiger in elkaar dan je zou denken. Deze vond ik op YouTube. Wat klopt er van het verhaal dat de Staerke de aanslag in Aalst per brief heeft bekent?