1

(4 replies, posted in Politiek)

Even vermelden, de man van 70 verhoren Koen Blijweert is overleden.

2

(71 replies, posted in Afpersing)

club_le-happy-few wrote:

Het zou geen goede reclame geweest zijn voor Delhaize, alweer een extra reden om de waarheid te verdoezelen 'voor het algemeen belang'.

De waarheid verdoezelen “voor het algemeen belang” is de rode draad doorheen sabotage van het onderzoek. Vanuit Delhaize is het, buiten de beloofde premie voor de gouden tip, opvallend stil gebleven over de aanslagen.

3

(71 replies, posted in Afpersing)

Bossi wrote:

Een spoor van de afpersing van Delhaize werd wel degelijk gevolgd. Ik verwijs naar de notities van Substituut Acke. Het is bekend geworden dat twee bestuurders van Delhaize betrokken waren bij de financiering van bordelen in Brussel aan de Aarschotstraat. In 1984 stuit De Baets op een dossier bij de Generale op zwarte rekeningen van Delhaize. In de nota's van de subst. Acke komt ook de vermlding voor: 'Boonen betaalde - Afpersing?'

Over die Boonen had ik nog niets gelezen. Acke zat dicht, waarschijnlijk te dicht bij de ontknoping.

4

(71 replies, posted in Afpersing)

Meer dan geruchten er moeten reeds bouwplannen op tafel hebben gelegen. Feit is dat eind jaren “80” een volledige wijk met bordelen heeft plaatsgemaakt voor kantoorgebouwen/overheidsgebouwen Hierdoor is de Aarschotstraat als een van de weinige straten met raamprostitutie overgebleven met een zekere prijsstijging tot gevolg.

5

(71 replies, posted in Afpersing)

Kurosawa wrote:

Hoe kan je zo iets ongewild of onbewust noemen als die man 8 bordelen (want dat zijn die ramen / gebouwen) kocht in de Rue d'Aerschot?

Mijn quote (onbewust, ongewild) is misschien wel naïef als het gaat over de aankoop van 8 panden in het Noordkwartier. Wat bezielde die rijke man uit de Beau Monde om zich te gaan verwikkelen in het prostitutiemilieu? Verliefd meer dan waarschijnlijk maar een straat bordelen aankopen kan ook te maken met speculatie op meerwaarde van gebouwen mogelijk met voorkennis.

6

(71 replies, posted in Afpersing)

Zo is die Le Clercq ongewild/onbewust in aanvaring gekomen met de drugs/prostitutiewereld. Ik meen ergens te hebben gelezen dat die 8 panden tezamen destijds goed waren voor een jaarlijkse opbrengst van 18.000.000 Bfr.

7

(1,110 replies, posted in 1985)

Via personen die rechtstreeks betrokken waren bij een vervalsing van een getuigenis zijn dwalingen van bestuurders van Delhaize akelig dichtbij. Ook de Bank Copine komt hierbij in het vizier. Tot daar mijn persoonlijke ervaringen met het kluwen Bende van Nijvel.

8

(1,110 replies, posted in 1985)

België stond inderdaad op zijn kop en de angst heerste onder onder de bevolking. Maar volgens mijn ondervinden zijn de overvallen gestopt nadat Delhaize betaalde als gevolg van racketeering in 1985.

9

(552 replies, posted in Bende De Staerke)

Vermoord of gezelfmoord? Wat als ergens op een veilige locatie verstopte sextapes met adellijke heren, dienen als levensverzekering...

10

(112 replies, posted in Andere)

Dancing Top Ten was gelegen vanuit centrum Vilvoorde, langs de rechterkant van de rijksweg N1, tussen het kerkhof van Vilvoorde en Eppegem. PS; ik ben licht computeranalfabeet. dhrlanden, het zou misschien handiger zijn mochten we mekaar contacteren via e-mail.