101

(135 replies, posted in Andere Personen)

Gisteren in Diegem ontmoette ik C.R.. Hij was in de jaren 80 portier in verschillende dancings in en rond Vilvoorde. Hij kwam regelmatig in De Pomp en heeft Willy goed gekend. "Willy zat in de hogere sferen van de Brusselse onderwereld". "Ooit vielen er  geweerschoten in De Pomp." Volgens C.R. kwamen er veel klanten uit de streek van Haacht, Baal, Tremelo, ... Volgens C.R. heeft Willy Van Cutsem een zoon die veel problemen had met het gerecht: drugs, overvallen, ... Zou deze zoon misschien Daniël noemen?

102

(279 replies, posted in Getuigen)

Mis dim, er werd geknoeid met het beluisteren van de telefonische getuigenis. Echter kan ik dit niet zomaar 1 2 3 in enkele regeltjes samenvatten.

103

(279 replies, posted in Getuigen)

dim, letterlijk uit het PV:

Persoon 5; atletisch figuur, imposante figuur, ongeveer 1.85 m à 1.90m. Perfect silhouet. Had een lange  legerjas. Droeg legerboots met broek in de laarzen. Opvallende bakkebaarden, getrimd. Donker haar, niet zwart

104

(279 replies, posted in Getuigen)

In de omgeving was geen modder. Het groen dat te zien is op de luchtfoto zijn de bomen van de Rooseveltlaan. Zoals je hierboven aanhaalt was hun kledij en hun gedrag niet te rijmen met een observatie van een mogelijk doelwit. Ik zie hun aanwezigheid als een hongerig moment van het vijftal, na in de rand rond Brussel actief bezig te zijn geweest met ...?

Dat het vijftal wel degelijk leden van de Bende van Nijvel waren kan ik afleiden uit de vervalsing van mijn telefonische getuigenis destijds. Dit na het verschijnen van de gele affiches.

105

(279 replies, posted in Getuigen)

Puik opzoekwerk Merovinger! De ligging destijds van zowel mijn frituur + Colruyt klopt als een bus. Ondanks verbaal gekibbel tussen sommigen op het forum, is het een leuke opsteker te weten dat forumleden ook constructief kunnen meedenken met  getuigenissen

106

(6 replies, posted in Wagens)

Sorry Merovinger, maar ik was niet altijd de meest alerte bezoeker op het forum.

107

(8 replies, posted in Wagens)

Merovinger, uiteraard heb ik dat artikel niet bijgehouden. Wie kon destijds voorzien dat het onderzoek naar de Bende van Nijvel zo een chaos zou worden. Trouwens is het niet zeker of dit feit met de Bende van Nijvel of Bouhouche/Beijer te maken had. Maar een uitgebrande Golf in die periode 1985 of 1986 op de Zennedijk ergens tussen Weerde en Eppegem niet ver van Vilvoorde. Misschien de moeite om eens op te zoeken. Zeker nu Ben vandaag ieders geheugen opfriste met de vondst van de onderdelen van een Golf en een bivakmuts in het domein 3 Fonteinen in Vilvoorde.

108

(19 replies, posted in Plaatsen)

Dancing Top Ten had een duistere reputatie. Ooit is er op de parking een vuurgevecht geweest. Het was zeker geen populaire plaats bij de Vilvoordse jeugd. De dancing draaide vooral op bezoekers uit het Brusselse. Mocht iemand ooit een foto van Claude Dubois kunnen bemachtigen? Ik heb iemand in gedachte, maar ben niet zeker.

109

(6 replies, posted in Wagens)

Hé Ben, nu kom je wel heel dicht in de buurt van mijn frituur die gelegen was op de hoek van de Rooseveltlaan en de Hendrick 1 Lei (destijds schuin tegenover Colruyt, nu Dreamland geworden). Dan was hun passage aan de Noordrand van Brussel in Vilvoorde mogelijk niet zo toevallig als op het eerste zicht lijkt.

Na het verschijnen van mijn getuigenis in Humo opperden sommigen het idee dat De Staerke & co mogelijk het Colruyt-warenhuis observeerden dat ook twee uitritten had net zoals de Delhaize in Aalst. Ter info; de broer van de gerant in Vilvoorde werd vermoord door de Bende van Nijvel in de Colruyt van Halle. Maar laat ons ter zake blijven en onthouden dat de Bende van Nijvel mogelijk actief was in de streek rond Vilvoorde.

Lands de oevers van de Zenne tussen Vilvoorde en Zemst (omgeving Top Ten) werd half de jaren 80 een uitgebrande Golf teruggevonden. De foto van de uitgebrande Golf verscheen destijds in Het Laatste Nieuws. Ik heb dit ooit op het forum laten vallen maar niemand reageerde hierop.

110

(279 replies, posted in Getuigen)

Hé dim, jij bent blijkbaar een doorzetter. Toen ik de atlethische persoon (nr. 10) beschreef, gaven de speurders meermaals de indruk alsof zij goed weten wie nr. 10 is. De vragen die zij stelden over deze persoon kan ik op het forum linken aan één van de mogelijke daders (reus) die op het forum uitvoerig wordt besproken.

De foto van een weliswaar mogelijk jonge reus op het forum toont grote gelijkenissen met de atlethische persoon die ik live heb gezien. De vragen + de forumfoto + de persoon live... ja. De naam van deze persoon heb ik aan een forumbezoeker in vertrouwen bekend gemaakt. Ikzelf vind het ongepast indien ik deze naam op het forum zou uitsprekenen. Ik ben zeker dat zijn naam een publiek geheim is in speurderskringen maar blijkbaar is hij in rook opgegaan.