1

(491 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Hoekige kin met licht putje erin, lijkt mij. Niet natuurlijk Afro-kapsel, kledij smetteloos in orde en enkel bovenste knopje open, linker mouw opgestroopt tot aan elleboog, iemand die echt wel met zijn "looks" begaan was. Eventueel beetje pokdalig gezicht, maar dat is onduidelijk op de foto.

2

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Insp. Witse wrote:

Binnen vond men geen explosieven maar een riot-gun van voor 1987 een oude computer met talrijke disketten, documenten van begin jaren tachtig waarin personen genoemd worden die ook in het onderzoeksdossier Bende van Nijvel voorkomen en ook talrijke recente documenten waaruit blijkt dat Bouhouche in een recent verleden nog contact had met zijn kompanen van weleer. Eddy Vos verklaart dat er niets onrustwekkend was om deze woning alvorens het overlijden te doorzoeken. Opnieuw krijg ik het gevoel dat een onderzoek naar Bouhouche afgeremd wordt van bovenaf.

Dat de deuren door een Frans 'bombsquad' opgeblazen worden, vind ik heel normaal. Er bestaat steeds de kans dat een wapenfreak zoals Bouhouche een verrassing achter de deur heeft. Stel jezelf de vraag, zou jij die deur zomaar openen en binnenstappen?

Waar ik wel mee worstel is hoe Bouhouche die zeker zijn eerste boom niet zal geveld hebben (brandhout) hier zijn dood gevonden heeft. En geef toe, nadien ging het er wel heel snel aan toe. De vraag is natuurlijk hoe groot die boom was ...

Samengevat, Bouhouche is even mysterieus heengegaan als hij in zijn rijkswacht functie toe kwam. Bouhouche spijtopant? Ik kan je alvast enkele redenen geven om dit niet zomaar te verwerpen.

Tja, hij was wel gecremeerd vooraleer zijn cabane werd doorzocht, maar er moeten toen toch wel haartjes en huidschilfers allerlei hebben rondgeslingerd ... De cabane was niet afgebrand ...

3

(147 replies, posted in 1983)

Had men geen sigarettenpeuk gevonden in de asbak van de taxi? DNA-onderzoek nog mogelijk?

4

(42 replies, posted in Bewijsstukken)

Dan moeten de 2 papiersnippers inderdaad verder uit elkaar geschoven worden. Wauthier-Braine is dan mooi voluit geschreven, wat ook logischer lijkt.

5

(80 replies, posted in Organisaties)

Misschien is het tijd om eens alle "inside jobs" binnen de groep Diane tussen de jaren 80 en 85 eens op een rijtje te zetten. Om een eerste aanzetje te geven:

  1. bomaanslag Goffinon + moordaanslag Vernaillen in oktober 1981

  2. de wapendiefstal in de kazerne Etterbeek op 31/12/1981

  3. diefstal kogelvrije vesten Temse

6

(220 replies, posted in Robotfoto's)

Onjuist. Zie bericht op deze site » Nieuws

7

(220 replies, posted in Robotfoto's)

Robotfoto19 gaat over de Reus in Eigenbrakel en Overijse. Niet de leider. Mogelijk Bonkoffsky. In Aalst was het duidelijk een andere Reus, die de operatie (en de agressie) leidde. En waarvan beweerd wordt dat hij op "hoge hakken" liep. Dit maar even omdat ik merk dat er behoorlijk wat verwarring is. Het is niet onmogelijk dat er dus 3 Reuzen zijn, waarvan de laatste in Aalst dus een "fake Reus" (hakken van een 4-tal cm?).

8

(55 replies, posted in Onderzoeksdaden)

CleverTrevor wrote:

en een DNA-profiel van iemand die misschien al jaren dood is, als behang voor de begrafenis van een onderzoek.

Interessante vraag is of men over het DNA van Bouhouche beschikt. Vermits hij "stoemelings" gecremeerd is. Zou wel een blunder van formaat zijn.

9

(127 replies, posted in Robotfoto's)

Ik ben niet zeker van de naam die hij gebruikte. Maar ik herinner me nu nog wel een gelaatstrek, die niet erg opvallend was, maar toch typisch: hij had een klein beetje een vooruitstekende kin (à la Raymond Van het Groenewoud). En hij sprak geen Nederlands (buiten enkele losse woorden).

10

(127 replies, posted in Robotfoto's)

Intussen wat foto's van Salesse uit 1987 gezien. Is niet dezelfde persoon als de "fransman", die een exacte kopie was van de robotfoto.