191

(268 replies, posted in 1980-1989)

Ik begrijp je absoluut niet Swan, volgens mij is wat jij bedoelt met het echte dossier de derde en volledige synthese van Bille. Bille weet dus best wat daarin staat.

192

(268 replies, posted in 1980-1989)

swansongunsung wrote:

Au sujet de Christine, on peut voir dans cet extrait de 3 pages, que Clooth fait un aveu sur le meutre. Selon lui, il s'agissait d'un meutre satanique qui est aussi atroce que n'importe quelle description d'X3 » www.scribd.com

Il a avoué, puis retracté, maintes fois bien sûr. Mais il donne quelques détails interpellants (PV 3623) pour corroborer ses dires. Il dit:

Pour prouver sa sincerité, dit que les pages du cahier de Christine Van Hees qui a été retrouvé dans le squat du Boulevard Brand Whitlock ont été utilisées comme papier de toilette. La veste et le soutien-gorge de Christine Van Hees n'ont pas été brûlés. Dit que Sylvie a ramené le soutien-gorge au squat et il a été accroché au mur. Dit qu'au mois de mars il a reçu un pantalon militaire et qu'il a découpé les élastiques du soutien-gorge pour tenir le bas du pantalon retroussé. Il ajoute que ce pantalon se trouve toujours chez la marraine à La Calamine. Il croit que les élastiques s'y trouvent toujours.

Et on peut voir un peu plus loin qu'effectivement (Depot 1300/85):

- différentes feuilles de papier quadrilées vierges présentant des tâches brunâtres pouvant être de la matière fécale.
- un soutien-gorge blanc déchiré

Ces trois pages ne se trouvaient pas dans le dossier "officiel." C'est un cas classique, avec des preuves en béton, de PV's disparus.

Ik ben sterk geneigd niet akkoord te gaan met het de bewering 'ces trois pages ne se trouvaient pas dans le dossier "officiel"; het gaat hier eigenlijk om een laatste en vervolledigde versie van een synthese over het oude dossier dat onder de verantwoordelijkheid van Bille werd opgesteld in samenwerking met rijkswachters Clippe en Vergnon en dat aan de betrokken magistrate Mevr. Somers indertijd integraal doorgegeven werd.

Zie pagina 10 en 14 in volgend document » www.scribd.com

193

(62 replies, posted in Roze Balletten)

swansongunsung wrote:

Article van Sud Le Pays ivm De Baets en Regina Louf.  

» www.scribd.com

Als dit de waarheid is, dan was het waarschijnlijk, volgens mij, geen toeval dat Tania Van Acker heeft gebeld precies waneer De Baets bij Connerotte stond.

Dit is mijn inziens zeker niet "de" waarheid, maar bevat wellicht en zéker bepaalde elementen die waar zijn; uit wat ik ken van de dossiergegevens omtrent Tania Van Acker, zijn er verklaringen geweest die haar verdenken van Regina Louf gekend te hebben ruim vóór 1989; die verklaringen werden onderzocht, Tania werd daarover ondervraagd, en er gebeurde zelfs een huiszoeking bij haar ; ook over De Baets en zijn relatie met een ex-prostitué werd onderzoek gedaan. Ik heb het sterke vermoeden dat Ferroni een amalgaam maakt van waarschijnlijkheden en feitelijkheden gebaseerd op dossiergegevens van onder meer uit het onderzoek dat onderzoeksrechter Pignolet voerde/gevoerd had.

In het boek de X-dossiers is sprake van de journaliste Nancy Ferroni die het artikel schreef (zij het dat haar naam niet genoemd wordt maar wel haar codenaam W05)

5 juni 1998. Bij de Brusselse BOB meldt zich getuige W05. In het proces-verbaal 106.707 kunnen we lezen dat deze zoveelste anonieme getuige niet met de letter X wenst te worden aangeduid. `Gezien het actuele klimaat', laat ze in haar verklaring acteren. W05 doet die dag een heel verhaal over een gewezen rijkswachter die aan de bron zou liggen van een lek dat de integrale Neufchâteau-dossiers op de redactietafels van De Morgen en Télé Moustique zou hebben gebracht.

De getuigenis geeft enkele dagen later aanleiding tot een grootscheepse gerechtelijke actie waarvoor onder meer een `cel terrorisme' wordt ingeschakeld. Er worden huiszoekingen verricht. Verschillende mensen worden geconvoceerd voor een verhoor. Zo ook de auteurs van dit boek, van wie er één - Marie-Jeanne Van Heeswyck - in de dolle sfeer van die dagen haar baan verliest. Later komen we er achter wie de mysterieuze getuige W05 is. Zij is een Franstalige journaliste. Een collega.

194

(26 replies, posted in Roze Balletten)

Een oud krantenartikel, i.v.m. een gekende figuur i.v.m. de informatie rond de Roze Balletten.

http://i662.photobucket.com/albums/uu350/RufN/gvamaudsarr13091991kl.jpg

Bron: Gazet van Antwerpen, 13/09/1991

195

(945 replies, posted in Bende De Staerke)

Hieronder een oud krantenartikel voor jullie; is misschien nog interessant in de context van de titel van dit subforum. Gazet van Antwerpen 13 september 1991 voorpagina:

http://i662.photobucket.com/albums/uu350/RufN/gvaphilippedestaerke130991vpkl.jpg

196

(137 replies, posted in Prullenbak)

patrickhaemers wrote:

Huiveringwekkend. Is dat nooit nergens ter sprake gekomen. Wat is er met dit monster gebeurt?

Ik vond nog een paar  krantenartikels i.v.m. die necrofiel. Zie ook informatie in verband met deze zaak op de volgende links » www.dekamer.be | www.dekamer.be

http://i209.photobucket.com/albums/bb161/RufNachtergaele/necrofiel/HetVolk1819jan1997necrofiel.jpg

http://i209.photobucket.com/albums/bb161/RufNachtergaele/necrofiel/DeMorgen290499necrofiel2.jpg

197

(137 replies, posted in Prullenbak)

Er werd absoluut niets nieuws in meegedeeld, het was een herhaling van een documentaire van 2003. Journalist Dawant , die overleed in maart 2006, kwam  er veelvuldig in aan bod. PS: het was op FR2.

198

(137 replies, posted in Prullenbak)

swansongunsung wrote:

Ik denk dat, na de lek van de dossier Dutroux, de articles over X1 en smokescreen waren. En dat Vanheeswyck en Deconinck en sleutelrole speelden. Zij hadden een doel. De waarheid te camoufleren.

Swan, hoe zijn die tot zo'n doel gekomen volgens jou? Wie was hun opdrachtgever volgens jou ? Heb je een concreet bewijs wie hun opdrachtgevers waren? Of heb je alleen veronderstellingen, hypothesen , of deducties? Waarom moesten ze de waarheid camoufleren? En wat is in dit geval "de waarheid" ? Kun je omschrijven wat je bedoelt met "de waarheid" in deze context? Ik ken de inhoud van het X1 dossier en het X1 - onderzoek vrij goed; ikzelf  denk niet dat de artikels erover een smokescreen waren, toch zeker niet opzettelijk en met voorbedachte rade.

199

(137 replies, posted in Prullenbak)

Ik vrees dat er niets nieuws zal in gezegd of getoond worden, maar wie weet. Misschien toch eens kijken wat het wordt.

200

(66 replies, posted in Robotfoto's)

Hieronder de volledige foto waarop o.a. Bouhouche te zien is (Humo van 4 januari 1990):

http://i209.photobucket.com/albums/bb161/RufNachtergaele/RufNachtergaele2/aantafelHumo4jan90p27.jpg

En hier nog een foto van Bouhouche zoals hij in Humo van 11 januari 1990 (p 126) gepubliceerd werd:

http://i209.photobucket.com/albums/bb161/RufNachtergaele/RufNachtergaele2/BouhoucheHumo11011990.jpg