1

(1,141 replies, posted in 1985)

De Frans Blanckaertdreef was in die tijd 's avonds een gekende ontmoetingsplek voor homo's, zelfs in die mate dat ze in Aalst de "Bruindreef" genoemd wordt. Misschien verklaart dat het verdachte gedrag en het wegduiken in de struiken.

2

(61 replies, posted in Nieuws)

Verschrikkelijk, Kenza... Veel sterkte en mijn oprechte deelneming!

3

(42 replies, posted in Andere)

kenza wrote:

Bij mijn weten zitten er zoals overal wel een paar zware jongens in Aalst, maar van een netwerk of zo heb ik totaal geen weet. Wat wimi betreft gaat het enkel voor een groot deel op café spelen waar de café-uitbater de bijna eindverantwoordelijke voor is. Ik denk dat dit een verkeerde piste is, maar uiteraard kan iedereen zich vergissen.

Het gebeurt quasi nooit dat een cafébaas verantwoordelijk is voor caféspelen. Deze zijn eigendom van een exploitant (zoals Wimi) en de cafébaas krijgt een % van de inkomsten.

In de jaren 80 kon je nog quasi onbeperkt spelen op bingo's en hoefde je er ook niet noodzakelijk fysiek geld in te steken. Je kon gewoon tegen de cafébaas zeggen "zet eens zoveel op de kast" en via een bakje achter de toog kon die dat. Maar deze schuld maakte je wel bij de exploitant, zijnde Chipper, die uiteraard graag vroeg of laat die schuld inde. Ik ken persoonlijk 2 zelfstandigen uit de streek die hun zaak hebben moeten verkopen om hun poef bij Chipper te kunnen afbetalen. Op één of andere manier kon die namelijk vrij overtuigend zijn om te betalen.

4

(79 replies, posted in Onderzoekspistes)

Mystery, in België krijg je inderdaad al Frans in de lagere school, maar pas vanaf het 5e jaar (dan ben je 10 à 11 jaar oud). David kon toen dus nog geen Frans gekregen hebben op school. Langs de andere kant bevat het Aalsters dialect veel Franse woorden, maar echt te weinig om Frans te verstaan of te kunnen identificeren.

5

(27 replies, posted in 1980-1989)

Beste allen, ik lees dit forum al een tijdje en dit is mijn eerste post. Ben zelf van de streek van Aalst en ook al was ik nog vrij jong in die tijd, de Bende van Nijvel en alles daar rond heeft mij altijd geboeid.

Voor wat het waard is, iets wat bij mij dadelijk door het hoofd flitste bij het lezen van de allereerste post in deze thread: er vraagt iemand specifiek een scotch van het vat. Welk Aalsters café is ver gekend voor zijn scotch van het vat? The Fox. Naast de Delhaize en volgens wat ik gelezen heb in andere threads zijn daar wel wat oude bekenden gesignaleerd in die periode.