111

(1,147 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Hallo Hestur, zou het juist zo kunnen zijn, door dat de bendeleden (of handlangers van de Bende van Nijvel), juist deze plaats hebben gekozen, omdat men deze plek kende van de eerder genoemde patatzaak. Vindt het nog steeds niet logisch om het juist daar te dumpen, maar het zou ook zo kunnen zijn, dat de mensen die de zakken hebben gedumpt, niet uit de buurt kwamen, en daardoor misschien ook niet hebben geweten dat er op de plek van het dumpen weinig of geen stroming was. Denk aan Nederlanders of Fransosen.

112

(31 replies, posted in Journalisten)

Hoi Leo, ondereschrijf zeker je mening, maar denk dat er alsnog "hoofden"zullen rollen. En als, en ik zeg als, zich enig "ophelderingslicht"zal voordoen, dat het politieke klimaat nog erger zal worden in België dan het nu al is. De mensen zullen dan nog minder vertrouwen hebben in de geldende politiek, en ja dat zou rechtse of linkse groeperingen (weer) in de spreekwoordelijke kaart spelen. Maar is  mijn Hollandse kijk op de zaak.

113

(31 replies, posted in Journalisten)

Ik denk dat Peter R de Vries net zoveel medewerking zal krijgen als wij, denk hij dan werkelijk dat hij de volledige onzage zal gaan krijgen in het dossier dat is aangelegd. Geloof mij , ik heb veel respect voor wat Peter R de Vries heeft bereikt, maar denk dat als men niet wil dat het de bende ontmaskerd wordt (zie meerdere stellingen hier op het forum), zal de bende nooit ontmaskert worden. Ben steeds sterker van mening dat er te veel "hoofden"zullen gaan rollen als alles uit komt.

114

(79 replies, posted in Onderzoekspistes)

Hestur wrote:

Als je het mij vraagt, past dit nummerplatenverhaal perfect in hetzelfde straatje. Als iemand de nummerplaat nacheckt, komt hij bij de Nederlandse koningin uit. Waarop hij begrijpt dat hij beetgenomen is en met de nummerplaat niets is. Door zo'n absurde nummerplaat te kiezen, steekt er een onbekende grijnzend een middelvinger naar de politie op: "Alsof ik zo dom zou zijn, me via mijn nummerplaat te laten pakken."

Hestur, zou mogelijk kunnen, maar het zal echt wel geen AA (leden koninklijk huis) kenteken zijn geweest, maar één van de staf kentekens. Misschien heeft de bende, of misschien de door jou aangehaalde Bouhouche om zodoende hun "middelvinger" op te steken naar de Rijkswacht. Of het zijn inderdaad Nederlanders geweest of Nederlandse wagen geweest (gestolen en valse kentekenplaten). Misschien dat er dan toch een Belgische/Nederlandse connectie is (gezien de "bevelen"in het Frans en Nederlands)?

115

(79 replies, posted in Onderzoekspistes)

Geronimo, ben effe snel aan het googelen gegaan, bv. leden van het CD genieten onschendbaarheid, en als men wordt aangehouden, dan is het zonde van de tijd en het papier. Conform het verdrag van Wenen, zullen deze boetes nooit worden betaald en is men ook niet verplicht om mee te werken aan papieren controle, alcoholcontrole e.d. Wellicht heeft de Bende van Nijvel hier op ingespeeld.

116

(137 replies, posted in Plaatsen)

Kijk eens op Google Maps op deze gegevens » 50.626203, 4.193902. Lijkt wel op een oude schietbaan of zo.

117

(137 replies, posted in Plaatsen)

Weet er iemand of er een kazerne of oefenterrein in of nabij het bos van Houssière is (of is geweest in de jaren 70/80)? Wat namelijk als de bende leden of één van de leden als beroeps op de KMS in Brussel heeft gezeten, waar houden ze dan hun oefeningen? Misschien dat iemand dat weet? Misschien is dat een verklaring voor de bekendheid met het bos?

Kan het natuurlijk ook helemaal mis hebben, maar de aspirant onderofficieren moeten toch ergens hebben geoefend, en het bos is niet ver van Brussel.

118

(79 replies, posted in Onderzoekspistes)

Ik twijfel geen moment aan je capaciteiten als agent, maar iemand van de staf KH heeft geen begeleiding van een escorte. Zie het maar een beetje las status als leden van een CD. Wellicht kan het een ander licht op de zaak werpen.

119

(79 replies, posted in Onderzoekspistes)

geronimo wrote:

Akkoord, maar in België een overval doen met een wagen met Nederlandse nummerplaten is ook niet echt slim. Wagen valt meer op dan een gewone wagen met valse Belgische nummerplaten (auto 5). In dergelijk milieu kon je toch voor je Nederlandse kompanen een Belgische nummerplaat verzorgen.

Geronimo, wat als het Aalster meisje wel gelijk heeft, en het kenteken wel goed heeft onthouden of opgeschreven (zoals ik in mijn kinderjaren deed). Ik ben met je eens dat het nogal opzichtig zou zijn om een overval met een Nederlands kenteken te plegen of bij betrokken te zijn, maar aan de andere kant:

  1. Als een rijkswachter het kenteken zou natrekken in verband met bv. te hard rijden, of een andere overtreding, dan zou hij na het horen wel tien keer nadenken om de wagen of de bestuurder aan de kant te zetten (net zo als een CD kenteken). Leden en leden van de staf KH genieten imuniteit.

  2. Bij een snelle vlucht kan de Mercedes snel de grens over (mogelijk omdat de bestuurder valse begeleidings papieren heeft) of dat er een kenteken controle aan de grens plaats vindt.

  3. Misschien juist daarom wel deze (valse) kenteken platen.

Verder rijst natuurlijk nog de vraag: had de staf of het KH de beschikking over een dergelijke Mercedes? En waar is deze Mercedes gebleven? Weer in Nederland of gedumpt in een kanaal of zoiets dergelijk?

120

(79 replies, posted in Onderzoekspistes)

Geronimo, ben ik helemaal eens, maar als, en ik zeg als, deze auto gestolen is in Nederland, of de kentekens zou er toch iets te vinden moeten zijn. Of je hebt, zoals de bende had, overal lak aan en zocht juist die confrontatie op. Waarom zouden ze een overval plegen, de vluchtwagen onbeheerd laten, sleutels er in, draaiende motor, ... daar zit ook niet echt een logica in. Misschien toch iets om over na te denken, die Nederlandse connectie. Voor het zelfde geld waren het nederlanders aangevuld met lokale criminelen.