1

(504 replies, posted in Algemeen)

In de handleiding “Actiemiddelen van de Kamerleden in vraag en antwoord” wordt op de pagina’s 49 en 50 (artikelen 97 t.e.m. 101) verduidelijkt hoe een parlementslid dient te werk te gaan bij het indienen van een schriftelijke vraag » www.dekamer.be

De bevoegde minister is verplicht binnen een termijn van ten hoogste twintig werkdagen te antwoorden. Met inachtneming van de enkele dagen die de Kamer nodig heeft om zijn vraag te behandelen en het Bulletin te drukken, kan de vraagsteller echter bij benadering inschatten wanneer ze zal worden gepubliceerd, temeer omdat het Wetgevend secretariaat hem een kopie van het antwoord bezorgt zodra die dienst het heeft ontvangen.

Als de Kamervoorzitter het antwoord van de minister niet binnen twintig werkdagen ontvangt, wordt de vraag gepubliceerd in het Bulletin dat na afloop van die termijn verschijnt. Op die manier wordt het verzuim van de minister in het licht gesteld.

Op verzoek van het lid wordt ze bovendien overgezonden aan de bevoegde vaste commissie, die de vraag voort zal behandelen als een mondelinge vraag.

2

(504 replies, posted in Algemeen)

Inzake de aanpassing van de verjaringstermijnen dateert het laatste wapenfeit van 17 oktober 2023 » www.dekamer.be

Men schijnt dus niet erg gehaast te zijn wat mij doet vermoeden dat men de stemming over het wetsvoorstel wil uitstellen tot na de verkiezingen van 9 juni 2024.

3

(88 replies, posted in Algemeen)

André Hazes | Ik meen 't » Youtube

4

(88 replies, posted in Algemeen)

André Hazes | Zeg maar niets meer » YouTube

5

(33 replies, posted in Magistraten)

Merovinger wrote:

Ze zei dat daar recent een dossier over was geopend. Wat blijkt? Dat dossier over manipulatie dateert al van eind 2011 of begin 2012. Dat heeft ze nooit aan de nabestaanden verteld. We waren alweer stomverbaasd. Op het einde van de bijeenkomst zei Michel dat een onafhankelijk onderzoek de enige manier was om het dossier nog recht te trekken.

Hoe zit dat nu eigenlijk met dat dossier aangaande de manipulatie van het onderzoek?

6

(1,147 replies, posted in Onderzoeksdaden)

De juiste uitroep luidde als volgt: "Ze zijn met onze kloten aan het spelen" en was een uitspraak van BOB'er Luc Boeve » Forum

7

(74 replies, posted in Filière Boraine)

In verband met de inhoud van de verklaringen wordt Cocu verder aangehaald:

"Maar nee, ik heb nooit een verhaal verteld. Ik hoefde zelf niks te verzinnen, dat deden zij wel voor mij. Ze stelden vragen, ik antwoordde met ja en nee, en aan de hand daarvan schreven zij de kroniek van de Bende van Nijvel. Maar als je die PV's las, dan leek het alsof zij de hele tijd naar mij hadden zitten luisteren, dat ik zovéél had verteld dat ze me niet eens hadden durven onderbreken. Het is lachwekkend: die flikken hebben alles zelf in elkaar gezet."

Bron: Bendecommissie II

8

(504 replies, posted in Algemeen)

De Ronne wrote:

Vermassen: “Bandieten krijgen geen cadeau meer”

“Ik was jarenlang zelf vragende partij, nu komt het eindelijk zover. Het is goed dat we niet langer de zwaarste bandieten cadeaus geven en er meer aan de slachtoffers wordt gedacht”, reageert toppleiter Jef Vermassen. (…)

“Waarom zouden wij de zwaarste bandieten cadeaus geven? Want de verjaring was een cadeau voor wie een misdrijf had gepleegd, want hij of zij werd niet meer vervolgd. Dankzij dit wetsvoorstel kan er op elk moment nog vervolging komen voor heel ernstige misdrijven en hoeven slachtoffers daar geen schrik meer voor te hebben. Je geeft de misdadiger niet langer een cadeau, dit wetsvoorstel eert de slachtoffers en is een geschenk voor hen. De hoop op een prijs verjaart dan niet. Die schrik bestond ook voor de zaak in de Bende van Nijvel, en die schrik valt nu weg.”

Bron » Nieuws

Op de herdenkingsplechtigheid heeft mr. Vermassen nog eens zijn mening gegeven over het wetsvoorstel aangaande de verjaring van het dossier » www.tvoost.be

Oordeel zelf maar.

9

(270 replies, posted in 1985)

Dat heb ik ook al gedacht dat hij de spreekbuis is geworden van een groter geheel. Men moet immers de onverjaarbaarheid van het dossier nog zien verkocht krijgen aan het gepeupel.

10

(270 replies, posted in 1985)

Als men er 100% zeker van is dat de killer dood is kan het niet anders dan dat men het lijk van de zogezegde killer heeft gevonden.